Search
Close this search box.
Sodom: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δυο συναυλίες (2022)

Sodom: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δυο συναυλίες (2022)

Οι Sodom επιστρέφουν στην Ελλάδα για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Πληροφορίες για τα εισιτήρια.
Sodom
Sodom

Οι Sodom επιστρέφουν στην Ελλάδα για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις λόγω της πανδημίας, θα εμφανιστούν τον Μάρτιο του 2022 σε Fuzz Live Music Club και Principal αντίστοιχα.

Ακολουθούν λεπτομέρειες για τα εισιτήρια και Δελτίο Τύπου.

Sodom – Αθήνα

Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας ΕΔΩ

Τιμή Εισιτηρίων:

30€ Προπώληση/Ταμείο (Nέα Τιμή)

Ώρα Έναρξης: 20:00 (Οι πόρτες ανοίγουν 19:30)

Προπώληση εισιτηρίων:

Eat Metal (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια)

Sirens Records (Νικηταρά 14 Αθήνα) 210 3822304

Monsterville (Αγ. Ειρήνης 13 – Μοναστηράκι)

Old School (Σολωμού 13, Εξάρχεια)

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα)

*Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν κανονικά.

Sodom - Αθήνα 2022
Sodom – Αθήνα 2022

Sodom – Θεσσαλονίκη

Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας ΕΔΩ

Τιμή Εισιτηρίων:

23€ Limited Early Bird (εξαντλημένα),

25€ Προπώληση,

27€ Ταμείο

Ώρες έναρξης και Support μπάντες: ακολουθούν σύντομα

Προπώληση:

Nephilim metal store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17)

Musicland (Μητροπόλεως 102)

8ball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα)

Stones Rock Bar (Αιγύπτου 20, Λαδάδικα)

Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα)

Sodom - Θεσσαλονίκη 2022
Sodom – Θεσσαλονίκη 2022

Δελτίο Τύπου

Sodom… Είναι σίγουρα μια μπάντα που δεν χρειάζεται συστάσεις….

Για τους λάτρεις και μη, του thrash ήχου, οι Sodom αποτελούν ένα από τα Big Four σχήματα του Γερμανικού thrash παρέα με τους Kreator, Destruction & Tankard.

Με καινούργια αλλά περισσότερο από ποτέ πολύ γνώριμα πλέον νέα μέλη στην μπάντα τους σαν να γύρισαν από το παρελθόν θα επισκεφτούν για 2 εμφανίσεις την Ελλάδα για δύο Special Anniversary Old School Shows μόνο για το ελληνικό και όπως ανέφερε ο Τομ για ένα από τα πιο αγαπημένα του κοινά και χώρα…την Ελλάδα.

Στις 18 Μαΐου, στο Rock Hard Festival στη Γερμανία, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά live με το νέο τους lineup οι thrashers Sodom.

Μαζί με τον τραγουδιστή/μπασίστα Thomas Angelripper Such συμμετέχουν πλέον oι: Frank Blackfire Gosdzik (πρώην Kreator, Assasin) στην κιθάρα, Stefan Husky Hüsken στα drums και Yorck Segatz στην κιθάρα.

Ο Blackfire, μάλιστα, έχει ξαναπαίξει προηγουμένως με τους Sodom στα albums: Persecution Mania, Mortal Way Of Live και Agent Orange.

«Οι δύο κιθαρίστες μας δίνουν πολλές περισσότερες δυνατότητες σε live εμφανίσεις, οπότε στο μέλλον θα μπορούμε να παίζουμε κομμάτια που προηγουμένως ως τρίο δεν μπορούσαμε» Thomas Angelripper Such.


Η μπάντα δημιουργήθηκε από τους Tom Angelripper Such και Frank Aggressor Terstegen εν έτη 1981 στην πόλη Gelsenkirchen της Δυτικής Γερμανίας με την μπάντα να είναι επηρεασμένη στο ξεκίνημα της από σχήματα όπως οι Motörhead, οι Tank, οι Raven και οι Venom.

Πολύ σύντομα βρήκαν τον drummer Bloody Monster (aka Rainer Focke) ο οποίος πολύ γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον Chris Witchhunter (σ.σ.: Christian Dudek; απεβίωσε στις 05-08-2008 από νεφρική ανεπάρκεια), με τον οποίο κυκλοφόρησαν αρχικά δυο demos, τα ‘Witching Metal’ & ‘Victims of Death’, το 1982 και το 1984 αντίστοιχα, προτού το σχήμα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την SPV GmbH.

Όταν αυτό επετεύχθη η μπάντα κυκλοφόρησε το ‘In the Sign of Evil’ με τον Frank Aggressor Terstegen να έχει αποχωρήσει και να έχει αντικατασταθεί από τον Josef Dominik, τον οποίο συνέστησε ο Mille Petrozza των Kreator στο σχήμα, ο οποίος επίσης δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στην μπάντα.

Ενώ υπήρχε υλικό διαθέσιμο αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων με την εταιρία, το ‘In the Sign of Evil’ αντί για full length άλμπουμ κυκλοφόρησε ως 12’’ EP.

O Grave Violator αποτελεί παρελθόν, ο Michael Destructor Wulf έρχεται, για να φύγει και αυτός με την σειρά του λίγο μετά τις ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου, ‘Obsessed by Cruelty’, το 1986 για να ενταχθεί στους Kreator, με τους οποίους έπαιξε μόλις μια συναυλία.

Ο ίδιος σκοτώθηκε το 1993 σε ατύχημα που είχε με την μηχανή του. Το ‘Obsessed by Cruelty’ επανηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου και πάλι το 1986 με έναν ακόμα κιθαρίστα ο οποίος δεν έμεινε πολύ στο σχήμα, τον Uwe Ahäthoor Christoffers, έπειτα από απαίτηση της δισκογραφικής τους εταιρίας, όπου τελικά κατέληξαν να κυκλοφορήσουν και οι δυο.

Η νέα ηχογράφηση (στην οποία υπήρχε επιπλέον η σύνθεση ‘After the Deluge’) κυκλοφόρησε από την Steamhammer για την Ευρωπαϊκή έκδοση ενώ για την Αμερικάνικη που κυκλοφόρησε από την Metal Blade, χρησιμοποιήθηκε η έκδοση που είχε αρχικά απορριφθεί.

Μετά την κυκλοφορία του ‘Obsessed by Cruelty’, το σχήμα απέσυρε το Σατανιστικό image της και το αντικατέστησε με μια (σε πιο ειρηνική μορφή) πιο “πολεμική” εικόνα, η οποία συναντάτε στις περισσότερες κυκλοφορίες των Sodom.

Με νέο κιθαρίστα πλέον τον Frank Blackfire (σ.σ.: Frank Gosdzik; νυν Assassin), οι Sodom κυκλοφόρησαν με αυτή τη σύνθεση δυο στούντιο άλμπουμ (καθώς και ένα live album, το ‘Mortal Way of Live’, την πρώτη από διάφορες κυκλοφορίες της μπάντας που είχαν λογοκριμένο εξώφυλλο στην Γερμανία), τα ‘Persecution Mania’ (το οποίο ήταν το πρώτο άλμπουμ των Sodom με τον μακροχρόνιο παραγωγό της μπάντας Harris Johns και συνάμα το πρώτο που στο εξώφυλλο της οποίας κάνει την εμφάνιση του η μασκότ της μπάντας, ‘Knarrenheinz’) και ‘Agent Orange’ (στο οποίο εμπεριέχεται και το κλασσικό single ‘Ausgebombt’).

Το ‘Agent Orange’ ήταν το άλμπουμ εκείνο που έκανε τους Sodom την πρώτη Γερμανική thrash metal μπάντα που μπήκε στα Γερμανικά charts, φτάνοντας την θέση #36.

Ο Frank Blackfire αποχωρεί το 1989 και όπως ο προκάτοχος του, ‘Destructor’, εντάσσεται στους Kreator, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην κιθαρίστα των Assassin, Michael Micha Hoffmann, ο οποίος παρέμεινε στο σχήμα για μερικούς μήνες μέχρι να αντικατασταθεί εν συνεχεία διαδοχικά από τους Andy Brings (1991-1995) & Dirk Strahli Strahlmeier (1996).

1992 και ο Tom απολύει τον Chris Witchhunter, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού.

Αντικαταστάτης του ήταν ο Atomic Steif (σ.σ.: Guido Richter), ο οποίος παρέμεινε στην μπάντα μέχρι το 1996.

Από το 1997 έως το 2010, οι Sodom αποκτούν το πιο μακροχρόνιο line up της καριέρας τους, με τους Tom Angelripper, Konrad Bobby Schottkowski και Bernd Bernemann Kost.

Το 2001 ο Tom, ο οποίος στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησε και κάποια solo albums ως Onkel Tom Angelripper, βραβεύθηκε για την πώληση πάνω από 1.000.000 αντιτύπων κυκλοφοριών των Sodom με ένα διπλά πλατινένιο δίσκο τιμής ένεκεν.

Το 2007 ο Tom Angelripper προσκάλεσε τα μέλη της σύνθεσης του ‘In the Sign of Evil’, Chris ‘Witchhunter’ & ‘Grave Violator’, για να ηχογραφήσουν το αρχικό EP και άλλα κομμάτια από εκείνη την περίοδο ώστε να το κυκλοφορήσουν σαν ένα full length δίσκο όπως αρχικά ήθελαν, το οποίο πράγματι έγινε υπό τον τίτλο ‘The Final Sign of Evil’.

Στις 14 Αυγούστου 2009, οι Sodom εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία στο Bloodstock Open Air ενώ τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το ‘In War and Pieces’, το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας με τον Konrad Bobby Schottkowski, ο οποίος να αποχωρεί λίγο αργότερα, για να αντικατασταθεί από τον Markus “Makka” Freiwald (ex-Despair).

Το 2011 οι Sodom συνεργάστηκαν με τον Γερμανό τραγουδιστή των hits, Roberto Blanco, για την πραγματοποίηση μιας διαφήμισης σχετικά με την νόσο του Alzheimer.

Ο ίδιος βρέθηκε μαζί τους επί σκηνής αρκετές φορές, όπως έγινε και στο Wacken της ιδίας χρονιάς, με την μπάντα να πραγματοποιεί μια metal επανεκτέλεση του κλασσικού του κομματιού, ‘Ein bisschen Spaß muss sein’.

22 Δεκεμβρίου 2012 η κυκλοφορία του ‘Big Teutonic 4’ split, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Sodom, Kreator, Destruction & Tankard, το οποίο μπορούσε κανείς να το πάρει με το τεύχος #82 του Γερμανικού περιοδικού Legacy!

Στις 29 Απριλίου 2013, κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘Epitome of Torture’, ο δέκατος τέταρτος στούντιο δίσκος του συγκροτήματος ανεβαίνοντας στο #32 των Γερμανικών charts, την υψηλότερη θέση από οποιονδήποτε άλλο δίσκο τους!

Το 2016 κυκλοφορούν το ‘Decision Day’, έναν από τους καλύτερους δίσκους της μέχρι τώρα πορείας τους και πρόσφατα στις 22 Νοεμβρίου 2019 κυκλοφόρησε το Mini Album ‘Out Of The Frontline Trech’ μέσω της SPV/Steamhammer.

SODOM - Among The Weirdcong (2021 - Remaster) [Official Visualizer]

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!