Search
Close this search box.
Συνέντευξη Ailyn: «Η μετάβαση από τη ζωή στην Ισπανία για χάρη των Sirenia, ήταν αρκετά δύσκολη»

Συνέντευξη Ailyn: «Η μετάβαση από τη ζωή στην Ισπανία για χάρη των Sirenia, ήταν αρκετά δύσκολη»

Ένα από τα κορυφαία ονόματα της symphonic metal, η τραγουδίστρια των Sirenia, Ailyn Gimenez, μιλάει στο StraightOnMusic.
Ailyn Gimenez
Ailyn Gimenez

Η ζωή μερικές φορές παίζει παράξενα παιχνίδια. Αυτή η φράση, χαρακτηρίζει τέλεια την περίπτωση της Ailyn, όταν σχεδόν από μία σύμπτωση το 2008 κλήθηκε να ανταγωνιστεί πεντακόσιες ακόμα τραγουδίστριες, για να διαδεχθεί τη Monika Pedersen στα φωνητικά των Sirenia και τελικά επικράτησε. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και παρότι η Ailyn έχει στο παλμαρέ της τέσσερις δίσκους με μια από τις κορυφαίες μπάντες του συμφωνικού μέταλ παγκοσμίως, παραμένει ένα προσιτό και γλυκύτατο πλάσμα, που με χαρά απάντησε στις ερωτήσεις μας με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Παρακάτω θα διαβάσετε για τους Sirenia, τις δυσκολίες της μετανάστευσης, την άποψή της για την Ελλάδα και την αδυναμία που έχει στους Muse! Το StraightOnMusic σας παρουσιάζει την υπέροχα ξεχωριστή Ailyn Gimenez.

-Ailyn γεια και σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για αυτή τη συνέντευξη. Πρώτα από όλα πρέπει να σε ρωτήσω για τους Sirenia. Κυκλοφορήσατε τον πιο πρόσφατο δίσκο σας μέσα στο 2015, το ‘The Seventh Life Path’. Θα μας πεις κάποια πράγματα για αυτόν; Τι ανταπόκριση είχε από τον κόσμο;
Ναι το ‘The Seventh Life Path’ είναι όντως το πιο πρόσφατό μας άλμπουμ. Εδώ και αρκετά χρόνια οι οπαδοί μας ζητούσαν επίμονα από τον Morten Veland να επιστρέψει στις ρίζες μας και μουσικά στους πρώτους δίσκους των Sirenia και αυτό προσπάθησε να κάνει. Οι απόψεις είναι κάπως διχασμένες. Σε κάποιους άρεσε περισσότερο και σε κάποιους άλλους λιγότερο.

-Έχετε πλάνα για κάποια μεγάλη περιοδεία μέσα στο 2016; Είναι το να επισκεφθείτε την Ελλάδα, μέσα στα πλάνα αυτά;
Ναι, ο Morten δουλεύει πάνω σε αυτό αυτήν την περίοδο. Για την ώρα, επιβεβαιωμένη είναι μια περιοδεία στην Κίνα και κάποιες συμμετοχές σε φεστιβάλ μέσα στη χρονιά, αλλά πραγματικά ελπίζω σύντομα να ανακοινώσουμε αρκετές ακόμα ημερομηνίες.

-Πες μας μερικά πράγματα για σένα. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι; Σε ποια ηλικία ανακάλυψες το ταλέντο σου;
Ξεκίνησα να τραγουδάω πιο σοβαρά στα 11 μου και αυτή είναι και η ηλικία που ανακάλυψα το πόσο πολύ μου αρέσει. Από τα 18 μου όμως και μετά άρχισα να τραγουδάω επαγγελματικά. Ό,τι συνέβη, το οφείλω στη μητέρα μου, που με άκουγε να τραγουδάω συνεχώς στο σπίτι, “είδε” κάτι σε εμένα και αποφάσισε να με γράψει σε μουσικό σχολείο.

-Έχεις διαλέξει μια διαδρομή που σπάνια επιλέγει ένας τραγουδιστής. Αυτή της μέταλ. Σου άρεσε αυτή η μουσική και πριν γίνεις μέλος των Sirenia;
Ναι, μου άρεσε πολύ, αλλά αρκετοί πιστεύουν ακόμα πως τραγουδάω μέταλ επειδή απλά επιλέχτηκα από τους Sirenia να το κάνω. Ακούω μέταλ μουσική από τα 15 μου χρόνια λίγο πολύ. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι, με γονείς που λατρεύουν τη μουσική και σχεδόν όλη μέρα κάποια συσκευή ήταν ανοιχτή και έπαιζαν τραγούδια.

SERENITY - The Chevalier (Official) feat. Ailyn (Sirenia)

-Και το καλλιτεχνικό σου όνομα; Από πού είναι εμπνευσμένο; Είναι κάποιο παρατσούκλι (nickname);
Αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία! Όταν ήμουν μικρότερη, είχα βρει το όνομα Anling σε ένα manga που διάβαζα και μου άρεσε πολύ, οπότε άρχισα να το χρησιμοποιώ. Το θέμα είναι πως στην Ισπανία, όπου εμφανιζόμουν να τραγουδήσω, πρόφεραν το όνομα λάθος. Σε ένα φεστιβάλ που γινόταν στην πόλη μου για να βοηθηθούν άνθρωποι που πάσχουν από Alzheimer, είχαν γράψει το όνομα μου Ailyn αντί για Anling. Τότε κατάλαβα πως είναι πιο εύκολο για τους Ισπανούς να προφέρουν το Ailyn και μου άρεσε κι εμένα περισσότερο, όπως ηχούσε. Έτσι το κράτησα. Αν θυμάμαι καλά τότε ήμουν 21 ή 22. Το Anling σημαίνει “αληθινή αγάπη” ή “βαθιά αγάπη” όπως μου είπε η μητέρα μου που μάθαινε κινέζικα εκείνη την περίοδο και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ σαν έννοια, ακόμα και αφού άρχισα να χρησιμοποιώ  σαν καλλιτεχνικό το Ailyn.

-Είσαι από την Ισπανία και όπως γνωρίζεις, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι φεύγουν τόσο από τη χώρα σου, όσο και από τη δική μου, για να ζήσουν στο Βορρά. Έχεις κάτι να τους πεις; Ήταν εύκολη η μετάβαση; Είναι η Νορβηγία μια καλή χώρα για να ζει κανείς;
Ναι, γνωρίζω πως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση δεν είναι καλή σε καμία από τις δύο χώρες και πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εγώ βέβαια δεν άφησα την πατρίδα μου εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, αλλά μετακόμισα εδώ για τους Sirenia. Και η αλήθεια είναι πως η μετάβαση ήταν αρκετά δύσκολη. Η Νορβηγία είναι μια υπέροχη χώρα να ζει κανείς και πλέον την αγαπώ, αλλά όλα εδώ είναι τόσο διαφορετικά από την Ισπανία… Είχα συνηθίσει στις ζεστές ηλιόλουστες μέρες και το μεσογειακό φαγητό αλλά και σε πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τους ανθρώπους. Όταν λοιπόν μετακόμισα μόνιμα εδώ, πέρασα πολύ δύσκολα. Το κρύο ήταν απίστευτο, το φαγητό διαφορετικό, οι άνθρωποι αλλιώς… όχι καλύτεροι ή χειρότεροι, απλά αλλιώτικοι. Τα πάντα επίσης ήταν πολύ πιο ακριβά, δεν ήξερα τη γλώσσα και το χειρότερο όλων ήταν πως ένιωθα απίστευτα μόνη… Μόνη και πολύ μακριά από την οικογένειά μου. Αλλά όπως συμβαίνει με όλους, η αρχή στην ξένη χώρα ήταν η πολύ δύσκολη. Μετά από κάποιο διάστημα, μαθαίνεις τη γλώσσα, κάνεις φίλους και τελικά φτιάχνεις εκεί τη ζωή σου.

-Έχεις κάνει μια guest εμφάνιση για τους Έλληνες Enemy Of Reality και το κομμάτι ‘Needle Bites’. Πώς προέκυψε αυτό; Πώς ήταν σαν εμπειρία;
Προέκυψε νομίζω, όταν συνάντησα την Iliana στο Metal Female Voices Festival. Όταν επέστρεψα σπίτι, η Iliana επικοινώνησε μαζί μου και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να συμμετέχω σα γκεστ στο νέο τους δίσκο, κάτι που βρήκα εξαιρετική ιδέα. Τα φωνητικά μου τα ηχογράφησα από το σπίτι μου στη Νορβηγία, αλλά ήμουν συνεχώς σε επικοινωνία με το συγκρότημα. Όταν τέλειωσε η μίξη, με ρώτησαν αν θέλω να έρθω στην Ελλάδα να γυρίσουμε το βίντεο κλιπ για το ‘Needle Bites’. Η εμπειρία που μοιράστηκα μαζί τους ήταν υπέροχη και από τότε, όταν συναντιόμαστε σε φεστιβάλ, όπως των περασμένο Οκτώβριο στο Maximum Rock Festival στη Ρουμανία, πάντα τα λέμε λίγο.

Enemy Of Reality - Needle Bites ft. Ailyn Giménez (Official Video)

-Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα για μη επαγγελματικούς λόγους; Αν όχι, είναι κάτι που σκέφτεσαι; Πιστεύεις πως έχει μεγάλες διαφορές σα χώρα από την Ισπανία;
Όχι, έχω έρθει στην Ελλάδα με αφορμή επαγγελματικά μου μόνο. Όταν είχα έρθει για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ με τους Enemy Of Reality βέβαια, μου πρότειναν να μείνω μια βδομάδα να δω τη χώρα. Έμεινα στο σπίτι της φίλης μου Maxi Nil και με πήγε να δω αρκετά μέρη τα οποία με ενθουσίασαν. Τελικά έμεινα για δύο βδομάδες στην Ελλάδα, καθώς λόγω ενός θέματος υγείας, οι γιατροί στο νοσοκομείο εκεί, μου είπαν πως έπρεπε να περιμένω κάποιες μέρες πριν μπω σε αεροπλάνο. Μου άρεσε πολύ η χώρα, θυμίζει σε πολλά την Ισπανία και πιστεύω πως είναι πολύ ωραία να ζεις εκεί.

-Μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ, αλλά ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Τώρα είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτό! Είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα για να απαντήσω μόνο ένα… Για να μην αφήσω όμως την ερώτηση αναπάντητη, θα πω το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Το ‘Apocalypse Please’ των Muse.

-Αντί τελευταίας ερώτησης, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους θαυμαστές σου στην Ελλάδα;
Γεια σε όλους! Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη και εύχομαι να έρθουμε σύντομα στην Ελλάδα με τους Sirenia. Πραγματικά ανυπομονώ να επισκεφτώ την υπέροχη χώρα σας ξανά!

SIRENIA - Once My Light (Official Video) | Napalm Records

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!