Search
Close this search box.
Συνέντευξη Godsleep: «Γράφουμε τραγούδια για γρήγορους…»

Συνέντευξη Godsleep: «Γράφουμε τραγούδια για γρήγορους…»

Με μια εκρηκτική εμφάνιση στο An, οι Godsleep παρουσίασαν επίσημα το πρώτο τους άλμπουμ. Διαβάστε τι μας είπαν λίγες ώρες πριν!
Godsleep
Godsleep

Αν και στο ίντερνετ κυκλοφόρησε το Μάιο, την Παρασκευή (18/9), οι πολλά υποσχόμενοι Godsleep από την Αθήνα εμφανίστηκαν στο An Club με σκοπό την επίσημη παρουσίαση του εξαιρετικού Thousand Sons of Sleep’Πριν την έναρξη του live, η μπάντα παραχώρησε μια συνέντευξη στο StaightOnMusic. Διαβάστε παρακάτω τι είπαν στη Δήμητρα Νούση και στο Γιώργο Κιούση.

-Καλησπέρα! Πείτε μας λίγα λόγια για σας, για όσους δεν σας έχουν ακουστά.

Johnny: Είμαστε οι Godsleep, δημιουργηθήκαμε το 2010, ήμασταν 5 άτομα τότε…

Kostas: Ο ένας πέθανε στα ορυχεία.

-Σοβαρά;

(γέλια)

-Αλήθεια δεν ξέρω τι να σου πω, με κούφανες.

Johnny: …είχαμε δημιουργήσει ένα demo με 4 κομμάτια εκ των οποίων το ένα είχε συμπεριληφθεί σε ένα rock compilation στην California, το 2012 πήγαμε στο Freak Valley στη Γερμανία, μετά το φεστιβάλ μπήκαμε για ηχογράφηση ενώ ήμασταν ακόμα 5 άτομα. Ηχογραφήσαμε το δίσκο που έχει βγει αυτόν τον καιρό, μια πρώτη μορφή πρακτικά, αλλά μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα μείναμε 4 και χρειάστηκε να ξαναμπούμε στο studio για να αλλάξουμε λίγο τις συνθέσεις και τα κομμάτια.

-Και για να σας βγαίνει πιο εύκολα και σωστά στα live…

J: Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι μια κιθάρα έφυγε.

K: Ήταν και διαφορετικός ο τρόπος σύνθεσης με 5 άτομα και άλλος με 4, άλλο mood και αυτό βγήκε στα κομμάτια.

-Ποιες είναι οι βασικές επιρροές στη μουσική σας;

K: Εμένα βασική μου επιρροή είναι ο Γιάννης. Αλλά γενικά ο καθένας στο σπίτι του ακούει διάφορα, hard rock, heavy rock μπορεί να ακούσουμε soul, jazz, Black Sabbath, ακολουθούμε όλη τη heavy rock σκηνή. Δεν έχουμε μείνει στο παρελθόν και το ψάχνουμε όσο μπορούμε ν’ ακούμε καινούρια πράγματα. Είναι και η διάθεση που έχεις εκείνη τη μέρα. Μπορεί μια μέρα να θέλω να βάλω thrash, θα βάλω. Μια μέρα να θέλω ν’ ακούσω Sexual Healing (σ.σ. Marvin Gaye).

-Για να γίνει η «δουλειά» υποθέτω γιατί με Godsleep δεν βγαίνει.

J: Ναι δεν γίνεται μην το προσπαθήσετε… Με το ‘The Call’ κάτι μπορεί να γίνει.

Godsleep - The Call (Official Audio)

– Ναι ρε συ αλλά 7-8 λεπτά που διαρκεί το τραγούδι, πώς θα το βολέψουμε;

K: Γράφουμε τραγούδια για γρήγορους. Άμα κάποιος θέλει περισσότερο, να του συστήσουμε άλλα κομμάτια, 15λεπτα.

-Ωραία μια χαρά. Τώρα, το κομμάτι ‘Wrong Turn’ έχει να κάνει με την ταινία τρόμου ‘Λάθος Στροφή’ απ’ ό,τι έχουμε καταλάβει…

J: Έχει να κάνει εν μέρει με την ταινία, είναι επηρεασμένο, τον κυνηγάνε μεν αυτοί οι μεταλλαγμένοι τύποι, αλλά τον κυνηγάνε και οι δικοί του δαίμονες. Είναι ουσιαστικά μια μεταφορά του πώς κάποιος κάνει μια “λάθος στροφή” στη ζωή του και πώς μπορεί να το αλλάξει αυτό.

-Γενικότερα οι ταινίες τρόμου αποτελούν και για σας επιρροή όπως σε πολλά συγκροτήματα του είδους και κυρίως στη sludge; (βλέπε Belzebong, Bongzilla, Dopethrone).

J: Όχι ιδιαίτερα απλά τυχαίνει και το ‘The Call’ να έχει μια τέτοια θεματολογία, μιας “Σέχτας” της ερήμου που περιμένουν τον δικό τους Σωτήρα αλλά στο τέλος πεθαίνουν όλοι.

-Ας μιλήσουμε για το εξώφυλλο που είναι αρκετά εντυπωσιακό. Υπάρχει κάποια ιστορία από πίσω, πώς το εμπνευστήκατε;

J: Για το εξώφυλλο μιλήσαμε με μια κοπέλα από την Ελβετία που είχαμε δει τη δουλειά της στο Internet. Μας είπε ότι θέλει να ακούσει το δίσκο κι εμείς της τον στείλαμε πριν κυκλοφορήσει. Τελικά έβγαλε το αποτέλεσμα όπως της ήρθε εκείνης, μας άρεσε και το κρατήσαμε. Δεν θέλαμε να της δώσουμε εμείς γραμμή, άκουσε το δίσκο, της έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα και μιας και μας άρεσε το κρατήσαμε.

-Έχετε συμμετάσχει σε διάφορα μεγάλα φεστιβάλ όπως το Yellowstock, Aquamaria και Freak Valley. Πείτε μας λίγο μαζί με ποιες μπάντες εμφανιστήκατε αλλά και τι κερδίσατε εσείς σαν μπάντα από αυτές τις εμπειρίες.

J: Στο Freak Valley είχε μεγάλες μπάντες όπως Colour Haze, My Sleeping Karma, Gentleman Pistols, Lonely Kamel.

Κ: Ήταν μια γιορτή, ήμασταν στο εξωτερικό και ήταν σαν παιδική χαρά γιατί βλέπεις μπάντες που τις ακούς χρόνια και είσαι τόσο χαρούμενος. Λες ότι ξέρεις εγώ θα βγω και θα παίξω στο ίδιο φεστιβάλ και πίναμε μπύρες μαζί.

J: Και σου ανοίγει και το δρόμο, μετά το 2012 που ήμασταν στο Freak Valley, μας άνοιξε το δρόμο για άλλα δύο ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ήταν η αρχή, προσπαθήσαμε κι εμείς, γουστάραμε, γνωρίσαμε και πολλά συγκροτήματα από κοντά.

K: Είναι και καλό πάτημα γιατί σε βλέπουν από άλλα φεστιβάλ και αν κάνεις καλή δουλειά, λένε και αυτοί “Γιατί όχι;”.

-Μετά την κυκλοφορία του ‘Thousand Sons of Sleep’, ποια είναι τα σχέδιά σας;

J: Θα κάνουμε μια ελληνική περιοδεία τον Οκτώβρη σε περιοχές όπως η Σπάρτη, η Κόρινθος, η Θεσσαλονίκη η Λάρισα και η Πάτρα. Μετά σκοπεύουμε να μπούμε στο στούντιο να ηχογραφήσουμε κάτι σαν EP, με 3-4 κομμάτια, δεν είναι 100% σίγουρο, και σκοπός είναι να βγούμε για περιοδεία στην Ευρώπη την άνοιξη του 2016.

-Μακάρι να κάτσει και να τα καταφέρετε. Πώς βλέπετε την ελληνική stoner σκηνή;

Κ: Σούπερ, πραγματικός χαμός.

J: Και το λένε και στο εξωτερικό, δηλαδή στη Γερμανία που έχουν μεγάλη και αξιόλογη σκηνή μας λένε “Ελληνική μπάντα, ήμουν σίγουρος ότι θα είναι καλή”. Έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή εικόνα.

K: Ναι έχει ανέβει ο πήχης πολύ και είναι ωραίο γιατί συνέχεια ακούς μπάντες πολύ καλές και αξιόλογες. Και δεν είναι μόνο στη stoner σκηνή. Και στη thrash και black metal, στην power υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

-Η κρίση πιστεύετε φέρνει καλή μουσική;

J: Απλά πιστεύω ότι έχει αλλάξει λίγο η νοοτροπία, έχει βοηθήσει πολύ και το Internet είναι πιο εύκολο να ακουστείς, αλλά κιόλας από την άλλη ακούς κάτι που σου αρέσει όμως μετά ακούς άλλες 30 μπάντες και κάπου εκεί χάνεσαι. Έχει και το καλό αλλά και το δύσκολο της υπόθεσης. Χρόνο να έχεις…

-Γίνανε πολλά και καλά live φέτος, εσείς ξεχωρίσατε κάποιο που να πήγατε και να γουστάρατε πολύ;

K: Αν και είναι περσινό, μας έχει μείνει στη μνήμη τα live Uncle Acid and the Deadbeats, Brand Bjork. Ενώ σε πολλές συναυλίες δεν πήγαμε λόγω έλλειψης χρόνου. Είχαμε και το δίσκο που ετοιμάζαμε και ήμασταν κάπως στριμωγμένοι.

-Τέλος, πού μπορεί κάποιος να βρει το cd σας;

J: Καταρχήν στο bandcamp (https://godsleep.bandcamp.com/releases) σε ψηφιακή μορφή αλλά και σε hardcopy για παραγγελία, υπάρχει στο itunes, Amazon, Spotify, Youtube και σε όλα τα παρόμοια site σε ψηφιακή μορφή. Σε 2-3 μήνες ελπίζουμε να βγει και σε βινύλιο από τη γερμανική Rock Freaks Records.

– Ωραία παιδιά, να ‘στε καλά. Ευχαριστούμε για το χρόνο σας!

0005159032_36

[starbox id=”17″]
[starbox id=”21″]

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!