Search
Close this search box.
Συνέντευξη 1000mods: «Ήρθε η ώρα να ακούσει ο κόσμος στην Ελλάδα ροκ από όλα τα φάσματα»

Συνέντευξη 1000mods: «Ήρθε η ώρα να ακούσει ο κόσμος στην Ελλάδα ροκ από όλα τα φάσματα»

Οι 1000mods μιλούν στο Straight On Music για τα μελλοντικά τους σχέδια, την πορεία του συγκροτήματος και πολλά άλλα!
1000mods
1000mods

Τα σπάνε σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα σπάνε σε μικρούς και μεγάλους χώρους. Κατά πολλούς, οι κορυφαίοι της πρώτης ημέρας του Rockwave Festival. Περί ων ο λόγος; Περί 1000mods, φυσικά! Ιδιαίτερες συστάσεις για τους τύπους αυτούς δεν χρειάζονται…

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος και η Δήμητρα Νούση συνάντησαν το συγκρότημα από το Χιλιομόδι της Κορινθίας με σκοπό να το γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα, καθώς και να πάρουμε απαντήσεις σε δικά σας ερωτήματα (ναι, ναι… μερικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας έστειλαν τις ερωτήσεις τους). Και μην ξεχνάτε, φίλοι Θεσσαλονικείς, Λαρισαίοι και Αθηναίοι (και μη), θα έχετε την χαρά να τους απολαύσετε πολύ σύντομα στα μέρη σας. Όσο για τους Αθηναίους, η χαρά διπλή: την συναυλία ανοίγουν οι Godsleep, τους οποίους μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα κάνοντας κλικ εδώ.

1000modians της Αθήνας, ρίξτε μια ματιά στην εκδήλωση και ετοιμαστείτε να τα “σπάσετε” μαζί τους στο νέο χώρο του “Πειραιώς 117”, στις 19 Δεκεμβρίου.

-Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Billy Anderson για το ‘Super Van Vacation’;

Λάμπρος: O Billy Anderson είναι ένας άνθρωπος του οποίου την δουλειά πάντα θαυμάζαμε. Είχε κάνει δουλειές για μπάντες που και επηρεαστήκαμε από αυτές και ακούγαμε και ακούμε. Είχαμε έρθει σε επαφή μέσω MySpace πάρα πολύ παλιά και του είχαμε πει ότι μας αρέσει πολύ η δουλειά του. Είχε ανταποκριθεί στο πρώτο demo που είχαμε φτιάξει και μάλιστα του είχε αρέσει. Όταν λοιπόν είπαμε να γράψουμε τον δίσκο μας, δοκιμάσαμε να δούμε αν ενδιαφέρεται να τον μιξάρει στην Αμερική. Τελικά, μας είπε πως θα έρθει ο ίδιος, οπότε «έκλεισε».

-Πείτε μας λίγα λόγια για τον υπεύθυνο του artwork.

Δάνης: Επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε κάθε φορά με διαφορετικά άτομα για να έχουμε ποικιλία και για να προωθούμε και τους καλλιτέχνες αυτούς, ειδικά άμα είναι και από την Ελλάδα. Το πρώτο άλμπουμ ήταν των Malleus, μιας ιταλικής κολεκτίβας, πολύ γνωστής στο χώρο. Το ‘Valley of Sand’, ένα 12′ που είχαμε βγάλει σαν single με τρία live κομμάτια, ήταν το εξώφυλλο του Κωστή από Ink & Destroy.

Λάμπρος: Και το εξώφυλλο ήταν μεταξοτυπία τυπωμένη από την Fuzz ink., ήταν κάτι το διαφορετικό.

Δάνης: Ο δεύτερος δίσκος ήταν από τον Πέτρο Βούλγαρη, από την ομάδα των Indivisuals. Γενικώς, προσπαθούμε να έχουμε ποικιλία όσον αφορά τα artworks, τα σχέδια για τις μπλούζες, για τις αφίσες, για το οτιδήποτε.

-Συμμετείχε κάποιο από αυτά τα άτομα στην παραγωγή του animated βίντεο του ‘Horses’ Green’;

Δάνης: Όχι, το animated βίντεο το έκανε μια πολύ καλή μας φίλη, η Μάρω Μπότσιου. Δεν το είχε ξανακάνει ποτέ, ήταν η πρώτη φορά.

Λάμπρος: Συναντηθήκαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, το είδαμε και απλά δεν αλλάξαμε τίποτα.

1000mods - Horses' Green - Official Lyric Video

-Στο ‘Horses’ Green’ πάλι… Πρόκειται για λογοπαίγνιο με το ελληνικό “πράσσειν άλογα”-πράσινα άλογα; Ή δεν έχει καμία σχέση;

Λάμπρος: Από εκεί ξεκίνησε για αστείο, γιατί ο tour manager μας, ο Γρηγόρης, που είναι και στην Fuzz ink., είχε έρθει όταν γράφαμε το κομμάτι και το είχε ακούσει. Σε κάποια φάση λέει για αστείο: «Θα μου ταίριαζε πολύ άλογα να καλπάζουν». Γελάσαμε και λέει την ατάκα: «Πράσινα άλογα» και τελικά το κρατήσαμε. Ταίριαζε και με τους στίχους που είχε γράψει ο Δάνης και έτσι έμεινε.

-Το κομμάτι ‘She’ έχει «αγγίξει» καθόλου την κοπέλα για την οποία και γράφτηκε;

Δάνης: Δεν απαντάω, είναι πολύ προσωπική η ερώτηση (γέλια).

-Πώς σας φάνηκε η συνεργασία με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Graveyard; Ποια στιγμή θεωρείτε ως highlight;

Λάμπρος: Στις μεγαλύτερες συναυλίες που έχουμε παίξει έχουμε περάσει πολύ καλά και έχουμε δει κάτι διαφορετικό, που όντως μας έχει επηρεάσει. Νομίζω η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό είναι με τον Brant Bjork, το 2007, που ήταν και το πρώτο support που είχαμε κάνει.

Δάνης: Τον είχε φέρει τότε η Spinalonga Records.

Λάμπρος: Και ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στην Ελλάδα. Ήταν κάτι ξεχωριστό για τότε με ένα πραγματικά γεμάτο An. Νομίζω είναι από αυτά που συγκαταλέγουμε στην κορυφή, σαν εμπειρία.

Δάνης: Εγώ ξεχωρίζω ως highlight τη στιγμή με τους Graveyard!

Λάμπρος: Ναι, γενικά όλα μαζί. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι που να θυμόμαστε και να μην είναι όμορφο!

-Μια εικόνα από την πρώτη σας συναυλία. Πώς την έχετε στο μυαλό σας;

Δάνης: Εγώ την θυμάμαι πεντακάθαρα. Ο Λάμπρος δεν έπαιζε τότε στην μπάντα. Ήταν στην Κόρινθο, σε ένα παραλιακό μπαρ. Τότε είχαμε άλλον ντράμερ και άλλον μπασίστα. Εγώ τραγουδούσα μόνο τότε. Ήταν από τις κλασικές συναυλίες που κάνει μια μπάντα ως πρώτη της συναυλία. Το θυμάμαι τώρα και λέω ότι παίζαμε χάλια, αλλά περνάγαμε τέλεια! Και σαν 1000mods, όπως είμαστε σήμερα, η πρώτη μας συναυλία ήταν με τους Nightstalker σε ένα φεστιβάλ στο Κιάτο, το καλοκαίρι του 2006.

Λάμπρος: Εκεί έπαιζε άγχος…

-Τι ήταν αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητάς σας;

Δάνης: Έχουμε ιδέες και μας αρέσει αυτό που ακούμε όλο και περισσότερο. Αν μια μέρα πούμε πως δεν έχουμε ιδέες άλλες, θα σταματήσουμε, θα κάνουμε μια παύση.

Λάμπρος: Πάντως, δεν υπήρξε κάτι σαν μπαμ. Δεν έγινε κάτι και ξαφνικά ανεβήκαμε. Πήγαινε σαν σκαλοπάτι, βήμα-βήμα. Έχει μεγαλώσει και στην Ελλάδα η σκηνή, ούτως ή άλλως!

-Η πρώτη συναυλία στο εξωτερικό;

Λάμπρος: Η πρώτη συναυλία μας ήταν μόλις είχαμε βγάλει το ‘Super Van Vacation’. Κάναμε το release party και κατευθείαν φύγαμε για ευρωπαϊκή περιοδεία, το 2011. Η πρώτη πόλη ήταν η Σόφια, στη Βουλγαρία. Ήταν πολύ απρόσμενο live και είχε γίνει πανικός! Έτυχε να μην έχει πάει ποτέ stoner μπάντα στη Σόφια, πέρα από τις μεγάλες όπως οι Down, στα φεστιβάλ, και το περίμενε πολύ κόσμος που ακούει τέτοια μουσική. Και τώρα πια όλες οι μπάντες, και εμείς, και οι Planet of Zeus και οι Nightstalker, αλλά και μπάντες από το εξωτερικό παίζουν στη Σόφια σίγουρα. Και εμάς μας έκανε εντύπωση, γιατί ήταν η πρώτη φορά που φεύγαμε έξω, ήταν κάτι τελείως καινούριο.

Δάνης: Ήμασταν και πιτσιρίκια τότε. 24 ο Λάμπρος, 25 εγώ… Δεν ξέραμε πού πάμε…

-Ένα συγκρότημα που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Δάνης: Οι Black Sabbath! (γέλια)

-Η έκρηξη της stoner στην Ελλάδα είναι μια μόδα και θα περάσει ή ήρθε για να μείνει;

Λάμπρος: Έχει γίνει μεγάλο άνοιγμα αυτού του ήχου σε όλη την Ευρώπη. Αλλά στην Ελλάδα αυτό που γίνεται είναι ξεχωριστό! Ακόμα και στη Γερμανία, που όλες οι μπάντες πάνε να παίξουν, μιλάνε όλοι για την ελληνική σκηνή. Αυτό που γίνεται, ειδικά στην Αθήνα, δεν έχει καμία σχέση.

Δάνης: Θα δείξει αν είναι μόδα ή όχι από το αν θα μείνουν αρκετές μπάντες από αυτές που παίζουν τώρα. Γιατί κάποιες αναπόφευκτα θα σταματήσουν, κάποιες άλλες θα μείνουν ή θα συνεχίσουν μέχρι εκεί που μπορούν. Θα δείξει αυτό. Εγώ πάντως δεν το βλέπω ως μόδα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να ακούσει ο κόσμος στην Ελλάδα ροκ από όλα τα φάσματα.

Λάμπρος: Παλιά δεν γινόταν αυτό που γίνεται τώρα στις συναυλίες, η καλοπέραση δεν ήταν έτσι. Η έξοδος πιο πολύ ήταν clubbing και τέτοια πράγματα… Έχει αλλάξει αρκετά αυτό. Παίζουν οι Planet of Zeus και έχει μέσα μαθητές Λυκείου, που αργότερα και οι ίδιοι μπορεί να κάνουν μπάντα. Δεν θα τελειώσει έτσι.

Δάνης: Εγώ όταν ήμουν Λύκειο δεν πίστευα ποτέ ότι θα κάνω μια μπάντα και θα την βλέπουν ζωντανά παιδιά που πηγαίνουν στο Λύκειο. Έβλεπα μόνο μεγάλες μπάντες, τότε δεν ήξερα. Τώρα πια, παιδιά λυκείου ξέρουν εμάς, τους Planet of Zeus, τους Nightstalker…

Λάμπρος: Η σκηνή έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και από κοινό και από μπάντες.

-Από το 2000 και μετά είχε χαθεί και λίγο το ροκ στην Ελλάδα. Το έντεχνο το ονόμαζαν ροκ…

Δάνης: Ναι, ισχύει αυτό…

Λάμπρος: Η stoner σκηνή ξεκίνησε να κινείται πολύ το 2005-2006, όταν ξεκίνησαν σιγά-σιγά να γίνονται περισσότερα underground lives.

-Πόσο εύκολο είναι να πείτε ότι τα παρατάω όλα και ασχολούμαι μόνο με την μουσική;

Λάμπρος: Δεν τα έχουμε παρατήσει όλα για να μπορέσουμε να ζήσουμε αποκλειστικά και μόνο από τη μουσική μας. Δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή…

Δάνης: Μακάρι να γίνει!

-Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Λάμπρος: Έχουμε τα 3 live άμεσα. Θεσσαλονίκη στις 4 και Λάρισα στις 5 Δεκεμβρίου και στην Αθήνα στις 19. Μάλλον θα κάνουμε και ένα live-πάρτυ στην Κόρινθο, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Έχουμε κλείσει και την παραγωγή του δίσκου. Θα τελειώσουμε τα live και θα συνεχίσουμε με αυτό.

Δάνης: Θα βγει καινούριος δίσκος, δηλαδή, μέσα στο 2016!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Τίποτα, εμείς σας ευχαριστούμε!

1000mods @ Piraeus 117
1000mods @ Piraeus 117

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!