Τα μαγικά απομονωμένα φωνητικά του Freddie Mercury [audio]

Freddie Mercury
Freddie Mercury

Πολλοί αδημονούν για να φτάσει η ημέρα των γενεθλίων τους, τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι. Ε λοιπόν, εγώ ανυπομονώ κάθε χρόνο για την σημερινή ημέρα· 5 Σεπτεμβρίου. Πιθανά να μην σας λέει τίποτα και είναι απολύτως λογικό.

Αφήστε με να σας πάω ένα μικρό ταξίδι πίσω στο χρόνο και θα καταλάβετε.

5 Σεπτεμβρίου 1946. Ένα υγιέστατο αγοράκι με το όνομα Farrokh Bulsara γεννιέται στην Ζανζιβάρη της Τανζανίας.

Ο μικρός Farrokh, που απέκτησε από νωρίς το παρατσούκλι «Freddie», έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την κλίση του στην μουσική και αυτό επρόκειτο να είναι μονάχα η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας.

Το 1964, με την έναρξη της επανάστασης κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης, η οικογένεια Bulsara αποφασίζει να μετακομίσει στο Λονδίνο, όπου ο μικρός μας Freddie ξεκινάει τις σπουδές γραφιστικής στο Ealing College of Art. Εκεί, μέσω ενός συμφοιτητή του, του Tim Staffell, γίνεται και η μοιραία συνάντησή του με τον Brian May και τον Roger Taylor.

Αποτέλεσμα της συνάντησής τους;

Η δημιουργία ενός συγκροτήματος ονόματι Smile. Δύο χρόνια μετά, το 1970, o Staffell αποχωρεί από την μπάντα και, έτσι, το ευρηματικό μουσικό τρίο αποφασίζει να ιδρύσει τους Queen. Έπειτα από μόλις ένα χρόνο, ο John Deacon πρόκειται να ολοκληρώσει την τετράδα και… εγένετο φως. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά πράγματα για τον Mercury. Έχοντας λαμπρές στιγμές, αλλά αντιμετωπίζοντας και πολλές δυσχερείς καταστάσεις, ο ίδιος κατάφερε να λάμψει μέχρι μόλις τα 46 του χρόνια, όταν και «έφυγε» από τη ζωή «χτυπημένος» από τον ιό του AIDS.

Όμως, έτσι συμβαίνει με όλους τους σπουδαίους ανθρώπους· έρχονται, κατακτούν, «φεύγουν». Μπορεί να «έφυγε» νωρίς, όμως το μουσικό του άστρο δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ.

Έτσι, σε μία προσπάθεια να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσαμε σε έναν καλλιτέχνη τέτοιου βεληνεκούς, αποφασίσαμε να βρούμε δέκα βίντεο με απομονωμένα φωνητικά του τραγουδιστή, τα οποία αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο της φωνής του. Απολαύστε τα!


1) Bohemian Rhapsody


2) We Will Rock You


3) We Are The Champions


4) The Show Must Go On


5) Don’t Stop Me Now


6) I Want To Break Free


7) Radio Gaga


8) Somebody To Love


9) Under Pressure (& David Bowie)