Τελικά οι Prophets of Rage είναι νέο supergroup και όχι η επανένωση των RATM

Prophets of Rage
Prophets of Rage

Με τη λαχτάρα μένουν τελικά οι fans των Rage Against The Machine, οι οποίοι χθες ξετρελάθηκαν και μόνο στην ιδέα ενός reunion tour από το συγκρότημα, μετά από την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίνησε και το νέο site που στήθηκε (prophetsofrage.com). Παρόλα αυτά έχουμε κάτι νέο που έχει έντονο άρωμα RATM. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, λοιπόν, οι Prophets of Rage είναι ένα δυνατό ολοκαίνουριο supergroup με τα 3/4 των Rage Against The Machine (Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk, αλλά χωρίς τον Zack de la Rocha) και τους MC’s, Chuck D (Public Enemy) και B-Real (Cypress Hill).

Όπως μεταδίδει το Billboard, οι Prophets of Rage θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις 3 Ιουνίου στο Hollywood Palladium του Los Angeles, όπου θα ερμηνεύσουν κομμάτια των Rage Against The Machine, Public Enemy και Cypress Hill, ενώ υπάρχουν ήδη σκέψεις και για καλοκαιρινή περιοδεία. Αν μη τι άλλο, μία συνεργασία που περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Morello, Commerford και Wilk συνεργάζονται εκτός RATM και χωρίς τον Zack de la Rocha, αφού το 2001 δούλεψαν μαζί με τον Chris Cornell για τους Audioslave, ενώ και ο σχηματισμός των Prophets of Rage δεν έρχεται από το πουθενά. Σε μία εμφάνιση στο Pinkpop Festival του 1996, οι RATM έπαιξαν μαζί με τον Chuck D, ενώ πολύ πιο πρόσφατα, Tom Morello και Chuck D συνεργάστηκαν για το κομμάτι Waddup’ του LL Cool J, που κυκλοφόρησε το 2013 και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής και στα Grammys, για να ερμηνεύσουν το τραγούδι.

https://www.youtube.com/watch?v=H0kJLW2EwMg

https://www.youtube.com/watch?v=y9rDVbGYkYI