Search
Close this search box.
Τι είδαμε στο πρώτο trailer για το Star Wars: The Rise of Skywalker

Τι είδαμε στο πρώτο trailer για το Star Wars: The Rise of Skywalker

Το πρώτο trailer ήρθε και εμείς αναλύουμε!

Στα πλαίσια του Star Wars Celebration που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Chicago, η Lucasfilm αποκάλυψε τον τίτλο της τρίτης ταινίας της sequel τριλογίας και μαζί έδωσε και το πρώτο trailer, το οποίο φαίνεται… καταπληκτικό.

Star Wars: The Rise of Skywalker – Teaser

Star Wars: The Rise of Skywalker

Το trailer ξεκινάει με την Rey σε έναν πλανήτη με έρημο, που μπορεί να είναι κάποιος από τους Tatooine, Jakku, ή ακόμα κάποιος καινούριος. Σε πρώτο πλάνο το φωτόσπαθο που χρησιμοποιούσε στο ‘The Last Jedi’, αυτό που έφτιαξε ο Anakin Skywalker και αργότερα πήρε ο Luke. Προφανώς κατάφερε να το επισκευάσει, μετά την καταστροφή του στην πάλη με τον Kylo Ren στην προηγούμενη ταινία.

Παράλληλα, ακούμε τη φωνή του Luke, να λέει πως χίλιες γενιές έχουν περάσει όλες τις γνώσεις τους και ζούνε πλέον μέσα στη Rey και πως αυτή είναι η δικιά της μάχη πλέον. Εννοεί όλους τους προηγούμενους Jedi, αυτούς που ζούσαν για πολλά χρόνια σε αρμονία με τη Δύναμη.

Εκείνη τη στιγμή ένα TIE-Interceptor κινείται εναντίων της Rey ενώ στο ενδιάμεσο παρατηρούμε τα χέρια του Kylo Ren στο τιμόνι ενός σκάφους. Ωστόσο, πιθανότατα στο συγκεκριμένο σκάφος που απειλεί την Rey, δεν βρίσκεται ο Ben Solo, καθώς ο ίδιος χρησιμοποιεί TIE-Challenger.

Η Rey τελικά εκτελεί ένα άψογο backflip για να βρεθεί πάνω στο σκάφος.

Μετά από ένα ωραίο πλάνο από έναν καινούριο – άγνωστο μέχρι στιγμής- πλανήτη, βλέπουμε τον Kylo Ren με το Πρώτο Τάγμα να μάχονται, πιθανότατα στρατιώτες της Αντίστασης, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως επισκευάζεται το κράνος του Kylo, αυτό που ο ίδιος είχε διαλύσει στην προσπάθεια του να βρει τη δικιά του ταυτότητα και να ξεχωρίσει.

Ο Finn και ο Poe εμφανίζονται και συμμετέχουν σε ένα κυνηγητό με speeders μαζί με τον C-3PO, ενώ βλέπουμε (και γεμίζουμε νοσταλγία) τον πολυαγαπημένο Lando, με την ίδια ενδυμασία που είχε ο χαρακτήρας στο ‘Solo’, μαζί με τον Chewbacca στο θρυλικό Millenium Falcon.

Solo: A Star Wars Story | "Han Meets Lando" Clip

Και η στιγμή που όλοι περιμέναμε αλλά κανείς δεν ήταν πραγματικά έτοιμος, έφτασε!

Η Leia, η αγαπημένη μας Πριγκίπισσα και Στρατηγός, κρατάει στα χέρια της το μετάλλιο που έδωσε στον Luke και τον Han μετά την καταστροφή του πρώτου Death Star στο ‘Episode IV: A New Hope’ ενώ λίγο μετά την αγκαλιάζει η Rey, με δάκρυα στα μάτια.

Η Carrie Fisher δυστυχώς μας άφησε πριν δύο χρόνια, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Lucasfilm είχαν ενημερώσει πως έχουν στα χέρια τους αρκετές αχρησιμοποίητες σκηνές με την Leia από τις προηγούμενες ταινίες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν στο ‘Episode IX’.

Σίγουρα, το να βλέπουμε την αγαπημένη μας ηθοποιό να ξανά αναπαριστά τον θρυλικό αυτό χαρακτήρα είναι αρκετά συγκινητικό.

https://www.youtube.com/watch?v=iH6a1iYQ0GA

Στο επόμενο πλάνο βλέπουμε την Rey, τον Poe και τον Finn, μαζί με τον BB-8 σε έναν μη γνώριμο πλανήτη, με φόντο μερικά -τεράστια- συντρίμμια, που θυμίζουν αρκετά Death Star.

Μιας και ο πλανήτης δεν θυμίζει καθόλου το φεγγάρι του Endor στο οποίο καταστράφηκε το δεύτερο Death Star, υποθέτουμε πως είναι από το πρώτο. Ο Luke ξανά ακούγεται, λέγοντας, πιθανότατα πάλι στη Rey:

Είμαστε όλοι μαζί σου. Κανείς δεν χάνεται πραγματικά…

Εδώ, με τη χρήση πληθυντικού, ίσως να εννοεί αυτόν και την Leia, ίσως πάλι κάποιον άλλον Jedi, που εμφανίζεται ως Force Ghost. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Δεκέμβρη για να μάθουμε.

Και λίγο πριν εμφανιστεί ο τίτλος, έχουμε την μεγάλη έκπληξη. Ακούμε ένα γέλιο, ένα πολύ γνώριμο, χαρακτηριστικό γέλιο, που ανήκει στον Αυτοκράτορα, Άρχοντα των Sith, Darth Sidious/Palpatine.

Η τελευταία φορά που είδαμε τον Αυτοκράτορα, ήταν στο Episode VI’, όταν ο Vader τον έριχνε στο κενό για να σώσει τον γιο του.

Ξέρουμε πως η ταινία αυτή θα ολοκληρώσει την ιστορία των Skywalker, κάνοντας πολλές αναφορές, τόσο στην original όσο και στην prequel τριλογία.

Οπότε, ίσως ξαναδούμε τον Palpatine σε κάποιο flashback. Από την άλλη, ίσως το κανείς δεν χάνεται πραγματικά του Luke να μην αναφέρεται μόνο στους καλούς της υπόθεσης…

‘The Rise of Skywalker’.

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος τίτλος για να κλείσει το saga. Και σίγουρα, δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τον Sidious να λέει στον Anakin Skywalker να σηκωθεί (“rise“) αφού έχει μετατραπεί σε Vader στο ‘Episode III: Revenge of the Sith’.

Star Wars: Revenge of the Sith - Anakin transforms into Darth Vader

Ο George Lucas έχει πει πολλές φορές πως η ιστορία του Star Wars είναι η ιστορία του Anakin, οπότε ίσως έχουμε να δούμε μερικά πράγματα ακόμα σε αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο.

Η αρχή έγινε με εντυπωσιακό τρόπο. O J.J. Abrams, παρόλο που μας είχε απογοητεύσει ιδιαίτερα στο ‘Episode VII: The Force Awakens’, κατάφερε να μας κερδίσει και να δημιουργήσει hype για το ένατο επεισόδιο.

Το Star Wars πάντα θα έχει πολλούς πιστούς fans που όσο και να απογοητεύονται, θα παραμένουν πιστοί. Και μέχρι στιγμής, η νέα αυτή ταινία φαίνεται να κάνει αρκετά βήματα στο να τους ενθουσιάσει.

Τα υπόλοιπα στις 20 Δεκεμβρίου, όταν και έχει οριστεί η επίσημη πρεμιέρα…

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!