Τι να περιμένουμε από το καινούριο άλμπουμ των Deep Purple

Deep Purple
Deep Purple

O μπασίστας των θρυλικών Deep Purple, Roger Glover, μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το καινούριο, συγκεκριμένα το εικοστό, άλμπουμ του συγκροτήματος. Η συνέχεια του άλμπουμ ‘Now What’ που κυκλοφόρησε το 2013, φέρνει και πάλι κοντά το συγκρότημα με τον παραγωγό Bob Ezrin, επιστρέφοντας στη βάση τους στο Nashville του Tennessee.

Ειδικότερα, ο Glover γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Ξεκινήσαμε το καινούριο άλμπουμ στο Nashville στις 28 Ιανουαρίου. Μας πήρε δεκατρείς ημέρες να το προετοιμάσουμε και άλλες δεκατρείς για να το ηχογραφήσουμε. Ο τυχερός αριθμός ’13’, διότι το άλμπουμ περιλαμβάνει δεκατρία ολοκληρωμένα κομμάτια, εκτός από τα φωνητικά. Φοβερή σύμπτωση, έτσι;

Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά πόσα τραγούδια θα συμπεριληφθούν στο δίσκο… Ίσως όλα, ίσως όχι. Δεν θα ξεκινήσω καν να περιγράφω τη μουσική, αποτελεί εξαιρετική δουλειά, σε κάθε περίπτωση. Αρκεί να πω ότι άκουγα «σκληρά» ρεμίξ και ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό μου. Ο Bob Ezrin και η ομάδα του έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Επιπλέον, ο μπασίστας αποκαλύπτει ποια είναι τα επόμενα σχέδια του συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα, εξηγεί:

Το επόμενο βήμα θα είναι να περάσω μία εβδομάδα μαζί με τον Ian Gillan, δημιουργώντας τους στίχους πριν από τα φωνητικά στο Τορόντο τον Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι οι Deep Purple συμπεριλαμβάνονται -επιτέλους- στο Rock and Roll Hall of Fame, ύστερα από χρόνια υποψηφιοτήτων. Παρόλα αυτά, ακόμη σε μία τέτοια στιγμή, δεν θα μπορούσε να λείπει το… δράμα, καθώς ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Ritchie Blackmore, απ’ ό,τι φαίνεται, θα… μείνει στην απ’ έξω.