Το διαμέρισμα του Jimi Hendrix στο Λονδίνο, ανοιχτό για το κοινό (pics)

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix

Το διαμέρισμα στο οποίο έζησε ο Jimi Hendrix στην Brook Street του Λονδίνου, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, θα είναι ανοιχτό προς το κοινό, από τον επόμενο μήνα, στα πλαίσια μίας δημόσιας έκθεσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με την Guardian, το υπνοδωμάτιο του Jimi Hendrix αναπαρίσταται με κάθε λεπτομέρεια και εκεί θα πραγματοποιηθεί η έκθεση για τη ζωή και το έργο του και η οποία θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ακουστική του κιθάρα, Epiphone FT79, που είχε αγοράσει από τη Νέα Υόρκη και είχε συνεχώς μαζί του.

Το διαμέρισμα άρχισε να ανακαινίζεται πλήρως από το 2012, για να θυμίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν την περίοδο 1968-1969, όταν και κατοικούσε σε αυτό ο θρύλος της κιθάρας. Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της έκθεσης, το σπίτι-μουσείο που θα ανοίξει τις πόρτες του σε μόνιμη βάση από τις 10 Φεβρουαρίου, «θα μας μεταφέρει πίσω στο 1969.»

Και συνεχίζει: «Ο Jimi Hendrix έμενε και τζάμαρε εδώ, ενώ άνθρωποι, όπως ο George Harrison, έρχονταν εδώ για να παίξουν μαζί μουσική και να κοιμηθούν. Είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς να βλέπουμε το διαμέρισμα όπως ακριβώς ήταν τότε και είμαι σίγουρος πως και οι fans θα το λατρέψουν.»

Να τονίσουμε πως ακριβώς την ίδια μέρα, θα εγκαινιαστεί και η έκθεση στο ακριβώς διπλανό διαμέρισμα της Broke Street, όπου διέμενε 2 αιώνες νωρίτερα, ο George Frederick Handel.

Δείτε εδώ, μερικές παλιές αλλά και κάποιες πιο πρόσφατες φωτογραφίες από το σπίτι του Jimi Hendrix:

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.