Το Jingle Bells ΔΕΝ είναι Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Μερικά πράγματα που δεν ήξερες για το 'Jingle Bells'.
Home Alone

Ξέχνα όσα ήξερες! Ή, για την ακρίβεια, μάθε την αλήθεια και μετά αγνόησέ την για την υπόλοιπη ζωή σου ελέω… συνήθειας. Μπορεί το ‘Jingle Bells’ να έχει συνδυαστεί με τα Χριστούγεννα τόσο πολύ όσο το… ‘Home Alone’ (για την ακρίβεια το ανάποδο ισχύει), αλλά δεν είναι Χριστουγεννιάτικο κομμάτι!

Για την ακρίβεια, το αρχικό όνομα του κομματιού ήταν ‘One Horse Open Sleigh’ και γράφτηκε κάποια στιγμή μεταξύ 1853 και 1857 από κάποιον που λεγόταν James Pierpont.

Ο Pierpont, λοιπόν, δούλευε στην Savannah της Georgia (Η.Π.Α.), όπου είχε προσληφθεί από τον αδερφό του, John Pierpont Jr., ο οποίος δούλευε σαν κληρικός και το κομμάτι προοριζόταν για να τραγουδιέται από σχολικές χορωδίες για τη γιορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

Για πρώτη φορά, εκδόθηκε το 1857, με τίτλο ‘One Horse Open Sleigh’ αλλά δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Ωστόσο, ο Pierpont δεν το έβαλε κάτω και το επανέκδοσε δύο χρόνια αργότερα, το 1859, με νέο τίτλο όμως (‘Jingle Bells’), χωρίς, όμως, να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία.

Παρόλα αυτά, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο το κομμάτι κέρδιζε δημοφιλία, ώσπου το 1890, τρία χρόνια πριν πεθάνει ο Pierpont, το κομμάτι έγινε μεγάλο χριστουγεννιάτικο hit και από τότε συνδέθηκε για πάντα με τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Για την ιστορία, το ‘Jingle Bells’ ήταν το πρώτο κομμάτι που παίχτηκε στο διάστημα, σε μία φάρσα που έστησαν οι αστροναύτες του Gemini 6, στις 16 Δεκεμβρίου του 1965.

Τέλος, έχει ερμηνευθεί πάρα πολλές φορές κι από πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές εκδοχές του τραγουδιού στο Διαδίκτυο, όπως αυτές των Bing Crosby και The Andrews Sisters, The Beatles, Nat King Cole και πολλοί άλλοι. Για μη-χριστουγεννιάτικο, καλά τα πήγε!

Δείτε ακόμα: 

X-mas Playlist: 125 Rock/Metal τραγούδια για τα Χριστούγεννα!

Bing Crosby and The Andrews Sisters: "Jingle Bells"

The Beatles Jinglebell Rock

Jingle Bells - Nat King Cole

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.