Το κομμάτι των Evanescence που είναι «αδύνατο» να τραγουδήσει live η Amy Lee

Amy Lee
Amy Lee

Αυτόν τον μήνα οι Evanescence επέστρεψαν στις συναυλίες, ολοκληρώνοντας μία περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό το συγκρότημα παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά κι ένα νέο κομμάτι, σκορπώντας ελπίδες στους fans για ένα νέο άλμπουμ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Songfacts, στα πλαίσια αυτού του tour, η Amy Lee προέβη σε μία αποκάλυψη, υπενθυμίζοντάς μας πως ακόμα και οι κορυφαίοι/ες vocalists, βάζουν κάποια όρια στα κομμάτια που μπορούν να ερμηνεύσουν live, ακόμα κι αν αυτά ανήκουν στη δισκογραφία τους. Η Amy παραδέχτηκε, λοιπόν, πως υπάρχει ένα κομμάτι των Evanescence που είναι «αδύνατο» να τραγουδήσει ζωντανά και αυτό είναι το ‘End of the Dream’ από το ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2011.

Είναι ένα τραγούδι για το οποίο οι fans ρωτούν πολύ. Είναι σχεδόν αδύνατο να το τραγουδήσει κανείς, όχι τόσο επειδή είναι πολύ υψηλές οι νότες, όσο λόγω της μακράς διάρκειάς τους. Χρειάζεται ένα extra ζευγάρι πνεύμονες για να το τραγουδήσεις. Και ζωντανά, με όλο αυτό το τρέξιμο τριγύρω, είναι ανέφικτο.

Το λατρεύω το κομμάτι. Όλοι μας. Είναι ένα κομμάτι για τη ζωή και τον θάνατο. Φυσικά αυτό είναι πολύ γενικό και πολύ… Evanescence. Αλλά προήλθε από ένα πολύ προσωπικό, πραγματικό μέρος. Θυμάμαι να περπατάω σε ένα νεκροταφείο, να σκέφτομαι και να νιώθω. Και αυτό το κομμάτι δημιουργήθηκε από την ομορφιά, τον πόνο και τη δύναμη που υπάρχουν όταν δεν φοβάσαι.

Σε άλλα νέα για την Amy Lee, αξίζει να αναφέρουμε πως η τραγουδίστρια, μετά από το περσινό EP με μερικές διασκευές (‘Recover, Vol. 1’), πρόσφατα κυκλοφόρησε και το ‘Dream Too Much’, ένα άλμπουμ με παιδικά τραγούδια, το οποίο εμπνεύστηκε μετά από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού πριν από δύο χρόνια.