Το σπάνιο live των Muse από το 1994

Muse
Muse

Τι πιο ωραίο απ’ το να βλέπεις πώς ήταν στα πρώτα τους βήματα μπάντες που τώρα αποτελούν αυθεντίες στον χώρο τους;

Κάθε αρχή και δύσκολη, άλλωστε, όπως λέει και ο σοφός λαός, και η καλύτερη παρηγοριά σε περίπτωση που έχετε μόλις δημιουργήσει μία καινούρια μπάντα και θεωρείτε πως έχετε αρκετό δρόμο να διανύσετε για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι το άκουσμα των νεοσύστατων -τότε- Muse, τους οποίους βλέπουμε σε μία μάχη μεταξύ συγκροτημάτων (ναι, σαν αυτές που έχουμε δει και σε ταινίες) στο κέντρο English Riviera στο Τorquay του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Νοέμβριο του μακρινού 1994.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, όντας πιτσιρίκια, ο ήχος τους δεν θυμίζει σε τίποτα τους σημερινούς Muse, ενώ φαίνεται πως είχαν και κάποιες επιρροές από τους Nirvana. Επιπλέον, είναι εμφανές ότι δεν είχαν την ίδια ευχέρεια στη σκηνή με τώρα (κάτι το οποίο είναι άκρως φυσιολογικό).

Tα τέσσερα αυτά videos ήρθαν και πάλι στο «φως» της δημοσιότητας από τον Miky Dunn, η μπάντα του οποίου έπαιζε και αυτή εκείνο το βράδυ.

Να σημειωθεί πως αυτή τους η εμφάνιση δεν αποτελεί το ντεμπούτο τους, καθώς είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους στο Teignmouth. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, προτού γίνουν παγκοσμίως γνωστοί ως Muse, άκουγαν στο όνομα Rocket Baby Dolls.


Δείτε ακόμα:

Muse: 20 υπέροχες φωτογραφίες από όταν ήταν… πιτσιρίκια

Matt Bellamy, γι’ αυτό είσαι κορυφαίος