Υπάρχει εξήγηση για τη χειρότερη σκηνή του Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody

Το ‘Bohemian Rhapsody’ έσπασε ταμεία και κέρδισε πολλά κινηματογραφικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και 4 Όσκαρ.

Ένα από αυτά τα Όσκαρ όμως, αυτό του Καλύτερου Μοντάζ, σήκωσε κάποιες αντιδράσεις στο Twitter, κυρίως με αφορμή μία συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας.

Η επίμαχη σκηνή είναι αυτή που τα μέλη των Queen συζητούν στο εστιατόριο.

Το ασυνήθιστο με τη συγκεκριμένη σκηνή είναι ότι περιλαμβάνει 60 αλλαγές πλάνου σε λιγότερο από 2 λεπτά, κάτι που κάνει την παρακολούθησή αρκετά δύσκολη για τον θεατή.

Ο John Ottman που επιμελήθηκε το μοντάζ της ταινίας εξήγησε στην Washington Post πως το μέτριο αποτέλεσμα έχει να κάνει με την εμπλοκή δύο διαφορετικών σκηνοθετών (Dexter Fletcher και Bryan Singer) στην ταινία:

Το σενάριο τροποποιήθηκε ελαφρώς, δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να ξαναγυριστεί η σκηνή και η συγκεκριμένη συζήτηση δεν έβγαζε νόημα, με αποτέλεσμα ο Ottman να πρέπει να επέμβει και να την κόψει σε αρκετά σημεία.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος:

Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις, αλλά τις καταλαβαίνω. Όποτε βλέπω αυτή τη σκηνή, θέλω να κρύψω το πρόσωπό μου.

Επειδή δεν είναι αυτή η αισθητική μου. Αν ποτέ υπάρξει μία εκτεταμένη έκδοση της ταινίας όπου θα μπορώ να ξαναβάλω κάποιες σκηνές, θα επιμεληθώ ξανά αυτήν τη σκηνή.

Θυμηθείτε εδώ τη σκηνή του εστιατορίου στο ‘Bohemian Rhapsody’: