Search
Close this search box.
Within Temptation: Έρχονται με νέα κομμάτια στην Αθήνα

Within Temptation: Έρχονται με νέα κομμάτια στην Αθήνα

Προχωρούν τα πλάνα της μπάντας.
Within Temptation
Within Temptation

Έχοντας μπροστά τους πανδημία, η οποία ακύρωσε τα συναυλιακά τους πλάνα με τους Evanescence, οι Within Temptation ακολούθησαν μια πορεία κυκλοφοριών λίγο διαφορετική της πεπατημένης.

Με το ‘Resist’ (Φεβρουάριος 2019) ακόμα αρκετά καινούργιο τότε και την προοπτική μιας αρκετά μακράς περιόδου χωρίς περιοδείες, οι Ολλανδοί βρέθηκαν με χρόνο στα χέρια τους και ολίγον αμήχανες χρονικές συγκυρίες αναφορικά με ενδεχόμενο νέας μουσικής.

Η λύση που βρήκαν σε αυτό ήταν να ξεκινήσουν δουλειά πάνω σε νέο δίσκο, αλλά να μοιραστούν νέα μουσικά δείγματα ανά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, αναλαμβάνοντας να τα ηχογραφήσουν και να τα εκδώσουν μόνοι τους, αντί του μπαράζ από singles τους μήνες πριν την κυκλοφορία που συνηθίζεται.

To ‘Entertain You’ ήταν το πρώτο από αυτά τα δείγματα και δόθηκε στη δημοσιότητα το Μάιο του 2020, βάζοντας στο χάρτη την προοπτική νέου άλμπουμ Within Temptation.

Within Temptation - Entertain You (Official Video)

Προοπτική που θα αργούσε βέβαια, όπως είπαμε, γιατί το πλάνο απαιτούσε περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερα διαλείμματα.

Έτσι, για το ‘The Purge’ που ακολούθησε, χρειάστηκαν πέντε μήνες, καθιστώντας φανερό ότι πλήρης δίσκος μάλλον απείχε αρκετά.

Από την άλλη, οι οπαδοί της μπάντας είχαν νέα μουσική να ακούσουν, έστω και περιορισμένη χρονικά, και το δέχτηκαν, με τα τραγούδια να σημειώνουν αρκετή επιτυχία, ιδίως στην Ευρώπη.

Within Temptation - The Purge (official music video)

Το επόμενο βήμα άργησε ακόμα παραπάνω, με το ‘Shed My Skin’, όπου συνεργάστηκαν με τους Annisokay, να έρχεται τον Ιούνιο του 2021.

Η κυκλοφορία αυτή ενισχύθηκε τον επόμενο μήνα από το ‘The Aftermath’, δύο εντυπωσιακά ψηφιακά live όπου έπαιξαν και τα τρία singles του προηγούμενου ενάμιση χρόνου αλλά και αγαπημένα κομμάτια από την υπόλοιπη δισκογραφία τους, έχοντας επιπλέον την ενίσχυση διακεκριμένων guests, μεταξύ των οποίων η Tarja Turunen και ο Anders Fridén των In Flames.

Οι Within Temptation φαίνονταν να έχουν την πανδημία υπό έλεγχο, έχοντας καταφέρει να παραμείνουν στο προσκήνιο και να επωφεληθούν, όσο γινόταν, από τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Within Temptation - Shed My Skin (feat. Annisokay) - Official Music Video

Έχοντας εξασφαλίσει μια δυναμική παρουσία στα πανδημικά χρόνια οπότε και με το κοινό τους να έχει κάτι να ακούει και να περιμένει, η μπάντα άφησε ένα χρόνο να περάσει πριν το επόμενο δείγμα.

Ο δίσκος δεν είχε ολοκληρωθεί εξάλλου, και με το μοντέλο κυκλοφοριών που είχαν υιοθετήσει δεν υπήρχε λόγος να βιαστούν. Παράλληλα, με τα μέτρα κατά του κορονοϊού να μειώνονται, τους δόθηκε επιτέλους και η ευκαιρία να παίξουν και δια ζώσης.

Έτσι, πέρασε ένας χρόνος μέχρι να ρίξουν το ‘Don’t Pray For Me’ την προηγούμενη εβδομάδα.

Within Temptation – Don’t Pray For Me (Official Music Video)

Δίσκος σύντομα; Και πάλι όχι η απάντηση, με τις προβλέψεις του συγκροτήματος και της Sharon den Adel να μιλάνε για την επόμενη χρονιά.

Σε αυτήν τη φάση, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους, το πλάνο τους φαίνεται να έχει πετύχει και ο κόσμος είναι πάλι ανοιχτός σε περιοδείες.

Σημάδι επιτυχίας το ότι θα βρεθούν μαζί με τους Iron Maiden όχι μόνο σε τρεις συναυλίες επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά και για ολόκληρο το δεύτερο μισό του βορειοαμερικάνικου σκέλους της ‘Legacy of the Beast’. Ευκαιρία από τις λίγες για να μεγαλώσουν το κοινό τους.

Μέχρι το 2023 και τον επόμενο δίσκο τους θα έχουμε σχεδόν σίγουρα και άλλα δείγματα. Η θέση των Within Temptation στη μεταπανδημική εποχή φαίνεται δυνατή και σταθερή.

Όσο για εμάς, μπορεί να μην τους είδαμε μαζί με τους Iron Maiden στο ΟΑΚΑ, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε σε μια εβδομάδα στην Τεχνόπολη. Οπότε αυτήν τη φορά, ούτε το ελληνικό κοινό θα έχει παράπονο.

Within Temptation - Don't Pray For Me
Within Temptation – Don’t Pray For Me

Διαβάστε ακόμα:

Οι Within Temptation στην Ελλάδα για μια συναυλία

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!