Search
Close this search box.
Ανταπόκριση: Within Temptation, The Silent Wedding / Τεχνόπολη

Ανταπόκριση: Within Temptation, The Silent Wedding / Τεχνόπολη

Να κάνουμε και ένα διάλειμμα από τα φεστιβάλ, ε;
Within Temptation - Τεχνόπολη 2022
Within Temptation - Τεχνόπολη 2022

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τα φεστιβάλ αλλά όχι από τις συναυλίες, η βόλτα στο Γκάζι το βράδυ της Παρασκευής για τους Within Temptation φάνταζε σχεδόν επιστροφή σε κλαμπ ύστερα από τον πανικό της εβδομάδας που είχε προηγηθεί (και έπεται συνέχεια και εκεί).

Μια κάποια ξεκούραση από τα εξάωρα και εφτάωρα σε πλατείες και στάδια με τη Sharon den Adel να τραγουδά είναι ωραία προοπτική.

Λιγότερο ωραία η ζέστη και η άπνοια, ακόμα και με τον ήλιο να έχει πέσει, αλλά τόσο ιδρώσαμε τις προηγούμενες ημέρες, μια βραδινή κουφόβραση θα μας σταματήσει;

Ελαφρύς εκνευρισμός και με τη διαχωρισμένη πλατεία, με την εμπειρία από τους Iron Maiden να μην απέχει ούτε μια εβδομάδα, αλλά ευτυχώς αυτήν τη φορά το fan zone ήταν αρκετά μικρό και ως επί το πλείστον γέμισε. Οπότε ας είναι.

Ευχάριστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής οι The Silent Wedding, που προστέθηκαν σιωπηλά στο πρόγραμμα και που ευτυχώς το μάθαμε και τους προλάβαμε.

Το ελληνικό prog-power σχήμα έχει δώσει μερικά πολύ καλά δείγματα μουσικής, με αποκορύφωμα το εξαιρετικό φετινό ‘Ego Path’. Το οποίο και τίμησαν, αφιερώνοντας μάλιστα το ‘Reveal the Rain’ στους απόντες λόγω κορονοϊού, χωρίς να ξεχνούν προηγούμενες δουλειές τους.

Ωραία τα γυναικεία φωνητικά στο πρώτο μέρος του set, σε καλή διάθεση άπαντα τα μέλη, επικοινωνιακός ο τραγουδιστής και καλή απόδοση των πολυεπίπεδων τραγουδιών.

Ενδεχομένως λόγω του ότι πολλοί αγνοούσαν την εμφάνιση και ανέμεναν τους Within Temptation στις 9, είχε μαζευτεί και αρκετός κόσμος, και χωρίς να καταφέρουν να τους κερδίσουν όλους οι The Silent Wedding μάλλον βρήκαν μερικούς καινούργιους οπαδούς χτες βράδυ. Το ελπίζω, γιατί το συγκρότημα σίγουρα το αξίζει.

The Silent Wedding - Τεχνόπολη 2022
The Silent Wedding – Τεχνόπολη 2022

Με τα νέα δεδομένα, οι Within Temptation αναμένονταν στις 9:30, και ήταν λίγο πολύ συνεπείς, ανεβαίνοντας στη σκηνή πέντε λεπτά αργότερα, υπό τις επευφημίες του κοινού που πλέον είχε γεμίσει μεγάλο μέρος του χώρου μπροστά από τη σκηνή της Τεχνόπολης.

Με τους πρώτους στίχους του ‘See Who I Am’ εμφανίστηκε και η Sharon den Adel, που αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, και η βραδιά ανέβασε ταχύτητες.

Το κοινό, υποκινούμενο και από την τραγουδίστρια, συμμετείχε από νωρίς και με ενθουσιασμό, με τα πρώτα ώωω-ώωω να ξεκινούν κατόπιν παρότρυνσης ήδη από το ‘In the Middle of the Night’ και τις αντιδράσεις να γίνονται εντονότερες στο ‘Paradise (What About Us?)’ που παίχτηκε νωρίς.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα τραγούδια της πανδημικής περιόδου που αναμένονται στον επερχόμενο δίσκο του 2023, υπό τη μορφή των ‘The Purge’ και ‘Entertain You’, με το πρώτο να τυγχάνει και αρκετά καλής αποδοχής, εν μέρει ίσως και λόγω της ορμής από το ‘Paradise’.

Οι τόνοι πάντως ανέβηκαν παραπάνω σε παλαιότερες στιγμές όπως το ‘Faster’ ενώ και το ‘Raise Your Banner’, με τη Sharon den Adel να ανεμίζει την ουκρανική σημαία στο πρώτο μέρος του τραγουδιού, άφησε δυνατές εντυπώσεις.

Within Temptation - Τεχνόπολη 2022
Within Temptation – Τεχνόπολη 2022

Οι Within Temptation από την πλευρά τους επέδειξαν επαγγελματισμό, με καλή σκηνική παρουσία και εντυπωσιακό videowall, έστω και αν το μέγεθος του χώρου μάλλον τους περιόριζε ελαφρά.

Τα προηχογραφημένα μέρη, αναπόφευκτα σε μπάντες του είδους, ήταν αρκετά αλλά τουλάχιστον όχι υπερβολικά και αν μη τι άλλο η απόδοση των μουσικών ήταν σε καλό επίπεδο. Κινητική και ιδιαίτερα φιλική η Sharon den Adel, που διαρκώς παρότρυνε τον κόσμο σε νέες εξάρσεις και αποτέλεσε δικαίως το επίκεντρο της λατρείας του κοινού.

Εκεί που υπήρξε μια κάποια κατάπτωση ήταν στο τέλος του κυρίως set, λιγότερο από μία ώρα ύστερα από την έναρξη, με μια ανησυχία να πλανάται στον αέρα. Η επιστροφή των Within Temptation για το encore τουλάχιστον αποζημίωσε εν μέρει, με τέσσερα τραγούδια και πάνω από είκοσι λεπτά επιπλέον συναυλίας.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς το κλείσιμο με ‘Mother Earth’, με τη Sharon den Adel να καλεί στη σκηνή τρεις πιτσιρίκες από την πρώτη σειρά, την επόμενη γενιά της Μάνας Γης (που μακάρι να μην τα κάνει τόσο χάλια όσο εμείς και οι προηγούμενοί μας) και το αγαπημένο τραγούδι στα χείλη των παρευρισκόμενων να ολοκληρώνει όμορφα τη βραδιά.

Ακόμα και έτσι όμως, δεν μπορώ να μην εκδηλώσω μια δυσφορία για τη διάρκεια. Το κάνω συχνά, το ξέρω, αλλά κάτω από 80 λεπτά όταν και χρόνος υπάρχει και η σκηνή ανήκε πλήρως στους Within Temptation; Νομίζω ότι για αυτήν τη φορά τουλάχιστον είμαι δικαιολογημένος. Δύο ή τρία τραγούδια παραπάνω θα χωρούσαν άνετα.

Με αυτήν την εξαίρεση πάντως, η συναυλία των Within Temptation αποτέλεσε μια ευπρόσδεκτη αλλαγή παραστάσεων από τις αδιάκοπες φεστιβαλικές μέρες και πρόσθεσε τη δική της χροιά σε αυτήν την τόσο γεμάτη συναυλιακή περίοδο.

Μακάρι να τους ξαναδούμε σύντομα και περισσότερο.

Within Temptation Setlist

 1. See Who I Am
 2. In the Middle of the Night
 3. Paradise (What About Us?)
 4. The Purge
 5. Faster
 6. Stand My Ground
 7. Entertain You
 8. And We Run
 9. Raise Your Banner
 10. Supernova
 11. The Reckoning

Encore

 1. Our Solemn Hour
 2. Stairway to the Skies
 3. Ice Queen
 4. Mother Earth
Within Temptation - Τεχνόπολη 2022
Within Temptation – Τεχνόπολη 2022

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!