Search
Close this search box.
Υπό διάλυση οι Vektor;

Υπό διάλυση οι Vektor;

Δυσοίωνο φαίνεται να είναι το μέλλον για τους Vektor.
Vektor
Vektor

Μετά από την επιτυχία που γνώρισε ο φετινός τους δίσκος, ‘Terminal Redux’, φαίνεται πως το 2016 δεν θα «κλείσει» με εξίσου καλό τρόπο για τους Vektor.

Σαρωτικό το φετινό έτος, σαρωτικές και οι αλλαγές που επιφέρει στο συγκρότημα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από μία δημοσίευση στο Facebook, η οποία και διεγράφη, ο ντράμερ Blake Anderson, ο κιθαρίστας Erik Nelson και ο μπασίστας Frank Chin, αποχωρούν από το συγκρότημα, έπειτα από εννιά, οκτώ και δώδεκα χρόνια, αντιστοίχως.

Διαβάστε την αρχική δημοσίευση:

Χαιρετούμε τους fans των Vektor.

Με λύπη μας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς, ο Blake, ο Frank και ο Eric, όλοι αποχωρούμε άμεσα από τους Vektor. Ήταν 10 εκπληκτικά χρόνια που μας ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο και μας σύστησαν σε τόσο μεγαλόκαρδους, παθιασμένους, φιλικούς ανθρώπους και δημιούργησαν τρία άλμπουμ για τα οποία είμαστε εξαιρετικά περήφανοι. Βλέποντας την ανταπόκριση που είχε το ‘Terminal Redux’, ιδιαίτερα μετά από όλη αυτή την σκληρή δουλειά, είναι πολύ συγκινητικό. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο όπου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ό,τι μας έχει ανατεθεί, για λόγους που δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε δημοσίως. Δεν υπάρχει κάποια σπουδαία ιστορία ή κάποια δράμα, οι άνθρωποι και οι προσωπικότητές τους απλώς αλλάζουν και απομακρύνονται σε κάποιο σημείο.

Οι τρεις μας είμαστε «ισοβίτες» μουσικοί και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Θα μας δείτε σε άλλες καταστάσεις, άλλες μπάντες, ηχογραφήσεις, περιοδείες και άλλα. Ο χρόνος που αφιερώσαμε στους Vektor υπήρξε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και το να αποχωρούμε από αυτό θα είναι μία δύσκολη προσαρμογή, όμως, στην τελική, είμαστε ενθουσιασμένοι για να δούμε νέους τρόπους που μπορούμε να πραγματώσουμε τις ιδέες μας. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες σε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στις συναυλίες μας, αγόρασαν εμπορεύματά μας, άκουσαν τη μουσική μας, μας στήριξαν και μας βοήθησαν να συνεχίσουμε. Έχουμε κατορθώσει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι πιστεύαμε πως θα ήταν ποτέ δυνατό όταν δημιουργήσαμε το συγκρότημα και ελπίζουμε να αναμένετε για τα επόμενά μας βήματα. Γιατί, σίγουρα, δεν σταματάμε εδώ.

Δεν ξέρουμε αν αυτό σημαίνει ότι ο Dave θα ψάξει για καινούρια μέλη και θα συνεχίσει τους Vektor ή όχι, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει εκείνος και θα το ανακοινώσει όταν θεωρήσει πως πρέπει.

Με τον γνώμονα ότι είναι γιορτές και ότι το μέλλον της μπάντας δεν βρίσκεται στα χέρια μας, θα εκτιμούσαμε να έχουμε λίγο χώρο για τώρα, καθώς απολαμβάνουμε χρόνο με τους φίλους και τις οικογένειές μας (θα σας παρακαλούσαμε να μην μας στέλνετε μηνύματα στις προσωπικές μας σελίδες, δεν θα απαντήσουμε). Σας ευχόμαστε τα καλύτερα και θα σας δούμε στο μέλλον.

-Blake, Frank και Eric

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας, David DiSanto, ο οποίος δημιούργησε τους Vektor και συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι τους, διέγραψε την παραπάνω δημοσίευση από την σελίδα των Vektor στο Facebook και, στη συνέχεια, κοινοποίησε μία δική του:

Θα ήθελα να απολογηθώ σε όσους ανησυχούσαν για τη δημοσίευση που έγινε νωρίτερα σήμερα. Οι Vektor δεν σταματούν. Ξεκίνησα να γράφω τραγούδια για τους Vektor το 1999 και συνεχίζω. Όσο ζω, οι Vektor δεν θα πεθάνουν.

Εκτιμώ όλα όσα έχουν κάνει ο Blake, ο Frank και ο Eric για το συγκρότημα. Επίσης, εκτιμώ και όλους τα μέλη πριν από αυτούς: τον Willy, τον Pablo, τον Adam τον Mike και τον Kian.

Θα σας δούμε στη συνέχεια!

Ενδεχομένως να μην μάθουμε ποτέ τους λόγους για τους οποίους ο Blake, ο Frank και ο Eric αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το συγκρότημα, όμως, οι ίδιοι, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ό,τι μας έχει ανατεθεί», φαίνεται πως, ίσως, υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια στο θέμα των αμοιβών. Δυστυχώς, τέτοιου είδους διαφωνίες είναι συνήθεις σε μπάντες που βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο, ώστε δεν μπορούν να βγάλουν αρκετά χρήματα προκειμένου να πληρωθεί επαρκώς ένα μέλος της, μετά από περιοδεία. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθεί πικρία όταν ένα μέλος -στην προκειμένη ο David DiSanto- κρατάει τα ηνία.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο, παρά λυπηρό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους ευχηθούμε καλή τύχη στα μελλοντικά τους πλάνα.

Vektor - Charging the Void (Official Audio)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!