Search
Close this search box.
Θέατρο Λυκαβηττού: Πρόσβαση και συγκοινωνίες

Θέατρο Λυκαβηττού: Πρόσβαση και συγκοινωνίες

Θέατρο Λυκαβηττού: Πώς να πάω στο Λυκαβηττό για τις συναυλίες και τις παραστάσεις. Λεωφορεία, με τα πόδια, αυτοκίνητο, συγκοινωνίες και οδηγίες.
Θέατρο Λυκαβηττού
Θέατρο Λυκαβηττού

Στο Θέατρο Λυκαβηττού έχουν γίνει περισσότερες από 1.000 συναυλίες (χωρίς να υπολογίζουμε τις θεατρικές παραστάσεις). Το 2008 έκλεισε με απόφαση του δήμου Αθηναίων, αφού κρίθηκε ακατάλληλο για λόγους ασφάλειας, για να ανοίξει ξανά λίγα χρόνια αργότερα και να κλείσει εκ νέου.

Οι εργασίες αποκατάστασης του θεάτρου είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια και στόχος ήταν η επαναλειτουργία του το φθινόπωρο του 2019 ώστε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό. Τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, η πανδημία ήρθε και πάγωσε τα πάντα, όμως οι εργασίες τελικά ολοκληρώθηκαν και το Θέατρο Λυκαβηττού λειτουργεί ξανά από το Σεπτέμβριο.

Τους τελευταίους μήνες ο χώρος έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο ενώ θα προστεθούν και άλλες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο σε μελλοντικό χρόνο. Το θέατρο πέρασε από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στα χέρια του δήμου τον Ιούνιο του 2021 έναντι μηνιαίου μισθώματος 33.000 ευρώ. Διαχειριστής του «νέου» Θεάτρου Λυκαβηττού θα είναι η Τεχνόπολη Α.Ε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, τον χειμώνα προηγήθηκαν σύνθετες εργασίες αποξήλωσης, καθαρισμού, ελέγχου και ενίσχυσης των μεταλλικών κατασκευών, αποξήλωση του συγκροτήματος ύδρευσης και εγκατάσταση νέου, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, τοποθέτηση νέου εξοπλισμού στους χώρους υγιεινής, εγκατάσταση νέου συστήματος ασφάλειας, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης κ.ά.

Η νέα εποχή του θεάτρου θα σηματοδοτηθεί κυρίως από τους νέους ξύλινους πάγκους στις κερκίδες της εγκατάστασης (αντί για τα πλαστικά καθίσματα που ίσως θυμάστε), έτσι ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα «διαπερατότητας» που είχε οραματιστεί για τον χώρο ο Τάκης Ζενέτος.

Με τα νέα δεδομένα η χωρητικότητα του θεάτρου υπολογίζεται στις 3.850 θέσεις, αλλά με κάποιες επεμβάσεις θα μπορεί να προσελκύσει έως και 6.000 επισκέπτες. Σε δεύτερη φάση, και μετά την επαναλειτουργία του χώρου, θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων, αλλά θα προβλέπονται μόνο κάποιες θέσεις για επιβίβαση και αποβίβαση.


Πρόσβαση στο Θέατρο:


Στο Θέατρο Λυκαβηττού χωρίς αυτοκίνητο

 Ο Δήμος Αθηναίων, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού, μας προσκαλεί να επισκεφθούμε ξανά το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον του Λόφου.

Με σεβασμό στην περιοχή και τους κατοίκους της, η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί.

Πρόσβαση με λεωφορεία του Δήμου

Ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το θέατρο από τις 19:00 έως τις 21:30, με αφετηρία την οδό Σαρανταπήχου. Το shuttle bus θα είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας της συναυλίας, για να διευκολύνει όσες και όσους επιθυμούν, με προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν βοήθειας.

Το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου, που ξεκινά με τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, θα συνεχιστεί με ξεχωριστές μουσικές βραδιές έως τα μέσα Οκτωβρίου.


Θέατρο Λυκαβηττού timelapse:

Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού - Timelapse

Μια γεύση από την πρόσφατη συναυλία των Πυξ Λαξ στο Λυκαβηττό:

Οι Πυξ Λαξ στο Θέατρο Λυκαβηττού | Νέο Ραντεβού στις 21.09.23


Αναλυτικά οι συναυλίες και οι παραστάσεις στο Θέατρο Λυκαβηττού και πληροφορίες για τα εισιτήρια:

Θέατρο Λυκαβηττού: Πρόγραμμα συναυλιών 2023

Θέατρο Λυκαβηττού - Πρόγραμμα συναυλιών 2023
Θέατρο Λυκαβηττού – Πρόγραμμα συναυλιών 2023

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!