Search
Close this search box.
Οι κορυφαίες ταινίες του 2003

Οι κορυφαίες ταινίες του 2003

Το 2003 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον κινηματογράφο. Η λίστα με τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς όπως τις επιλέξαμε.
Kill Bill - Uma Thurman (2003)
Kill Bill - Uma Thurman (2003)

Το 2003 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον κινηματογράφο. Επικά μπλοκμπάστερ, τρυφερά indie ρομάντζα, κωμωδίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία και ένα σωρό ακόμα. Σήμερα, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για μερικές από αυτές τις ταινίες, μιας και φέτος κλείνουν τα 20 έτη από την πρώτη φορά που προβλήθηκαν στην σκοτεινή αίθουσα και έκτοτε δεν σταμάτησαν να προβάλλονται στα σπίτια μας.

Τις αγαπήσαμε, τις κάναμε κομμάτι παραδόσεων (σίγουρα θα έχετε φίλους εκεί έξω που κάθε Χριστούγεννα ξαναβλέπουν την τριλογία του ‘The Lord of the Rings’) και τις βλέπουμε, ξανά και ξανά.

Οι καλύτερες ταινίες του 2003 όπως τις επιλέξαμε:

The Lord of the Rings: The Return of the King

Ε, και με τι άλλο να ξεκινούσαμε; Το κλείσιμο της αριστουργηματικής τριλογίας του Peter Jackson κυκλοφόρησε περίπου τέτοια περίοδο, σάρωσε ταμεία και Όσκαρ και έχει κερδίσει επάξια μια θέση στις καρδιές όσων έκαναν το επικίνδυνο αυτό ταξίδι από το Shire μέχρι την Mordor δίπλα στον Frodo, τον Sam και την υπόλοιπη συντροφιά του δαχτυλιδιού.

Η μάχη της Minas Tirith συγκαταλέγεται δικαίως στις καλύτερες μάχες μεγάλης κλίμακας που έχουν κινηματογραφηθεί ποτέ, με τα λόγια του Theoden με την συνοδεία της μουσικής του Howard Shore να προκαλούν απανωτές ανατριχίλες, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές κι αν τα βιώσουμε.

The Lord of the Rings: The Return of the King Official Trailer #1 - (2003) HD


Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl

Είναι λίγο περίεργο αν σκεφτεί κανείς πως ένα theme park της Disney μετατράπηκε σε ένα από τα πιο αξιόπιστα μπλοκμπάστερ της δεκαετίας των 00’s, αλλά το αποτέλεσμα δεν αφήνει χώρο για αμφιβολίες.

Ο Jerry Bruckheimer σκηνοθετεί μια περιπέτεια με δράση και χιούμορ, ο Johnny Depp στον ρόλο της ζωής του (τόσο που ίσως και να του έκανε κακό εν τέλει), στο πλάι του Orlando Bloom και Keira Knightly, λίγο παραδίπλα ο Geoffrey Rush και μουσικά θέματα που αγαπήθηκαν όσο λίγα. Σκέτη απόλαυση.

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl (2003)
Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl (2003)

School of Rock

O Jack Black λατρεύει την ροκ μουσική, αυτό είναι γνωστό. Το δείχνει στην σκηνή με τους Tenacious D., το δείχνει και στην μεγάλη οθόνη σε ταινίες όπως το ‘School of Rock’, όπου υποδύεται έναν αποτυχημένο μουσικό, που του δίνεται η ευκαιρία να διδάξει σε έφηβους την δύναμη της ροκ.

Η κωμωδία μνημονεύεται μέχρι και σήμερα, ο Black είναι απολαυστικός κι αν κάποιος χρειάζεται περαιτέρω απόδειξη της αγάπης που υπήρχε στο σετ, ίσως το reunion που πραγματοποιήθηκε κάποια χρόνια πριν να τους πείσει.

School of Rock (2003) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers


Oldboy

Εδώ βαραίνει λίγο το πράγμα. Για πολλά άτομα εκεί έξω, ίσως η πρώτη απόπειρα να δουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα, από τα αμερικάνικα. Ποιος ξέρει τι να περίμεναν ακριβώς, αλλά σίγουρα δεν βγήκαν ίδια.

Η θαυμάσια ταινία του Park-Chan Wook κυκλοφόρησε 20 χρόνια πριν και συνεχίζει να στιγματίζει κόσμο που μπαίνει στον κόσμο του ‘Oldboy’ και γίνεται μάρτυρας μιας ιστορίας εκδίκησης σαν καμία άλλη και, φυσικά, μίας εκ των καλύτερων σκηνών μάχης που έχουμε δει ποτέ.

Oldboy 2003
Oldboy 2003

Lost in Translation

Δύο ψυχές βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στο Τόκιο. Θα συναντηθούν, θα γνωριστούν, θα αγαπηθούν, ίσως όχι με τους τρόπους που έχουμε συνηθίσει, αλλά σίγουρα με τρόπους που μας μένουν αξέχαστους.

Η Sofia Coppola σκηνοθετεί τον Bill Murray και την Scarlett Johansson σε μία άκρως τρυφερή ταινία με μεγάλη καρδιά, για ανθρώπους χαμένους, σε σταυροδρόμια που φαίνεται να οδηγούν στο πουθενά, αλλά σα να μας λέει πως η απάντηση ίσως και να βρίσκεται σε μία αγκαλιά, στη μέση του πλήθους.

Lost in Translation (2003)
Lost in Translation (2003)

Kill Bill Vol. 1

Το πρώτο μέρος της ιστορίας μιας γυναίκας που επέστρεψε από τους νεκρούς για να πάρει την εκδίκησή της. Η Uma Thurman είναι αξέχαστη ως η Νύφη και ο Quentin Tarantino σκηνοθετεί την ταινία του με άπλετο στυλ και μας δίνει σκηνές που έχουν γίνει κλασικές και χαρακτηριστικές του σκηνοθέτη.

Ένα πρώτο μέρος μιας διλογίας (ο ίδιος ο Tarantino βέβαια λογίζει το ‘Kill Bill’ ως μία ολοκληρωμένη ταινία και όχι ως κάτι χωρισμένο σε δύο μέρη), γεμάτο αίμα, βία, κατάνα και στυλ. Από τις καλύτερες στιγμές του σκηνοθέτη.

Kill Bill - Uma Thurman (2003)
Kill Bill – Uma Thurman (2003)

Vozvrashchenie (The Return)

Όταν ο πατέρας δύο αγοριών θα επιστρέψει στις ζωές τους μετά από 12 χρόνια απουσίας, θα βγουν στην επιφάνεια ανάμεικτα συναισθήματα για όλους. Μια αθώα εκδρομή θα μετατραπεί, σιγά-σιγά, σε μία σειρά δοκιμασιών με έπαθλο την αγάπη του μπαμπά. Η ιδιαίτερη ταινία του Andrey Zvyagintsev αγαπήθηκε από το κοινό και πέρασε από διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ για να φτάσει να είναι μέχρι και σήμερα ένα ενδιαφέρον case study πάνω στην πατρική φιγούρα.

Vozvrashchenie (2003)
Vozvrashchenie (2003)

Dogville

Ο Lars Von Trier δεν ντρέπεται να πει αυτά που έχει στο μυαλό του. Ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του Δόγμα 95, ακόμα και μετά την επιστροφή του σε πιο “συμβατικά” κινηματογραφικά μονοπάτια, συνέχισε να δημιουργεί με τον δικό του τρόπο. Έτσι και στο ‘Dogville’, θολώνει την γραμμή μεταξύ θεάτρου και σινεμά και βοηθάει την Nicole Kidman να δώσει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.

Dogville (2003)
Dogville (2003)

Finding Nemo

Μπορεί η Pixar τα τελευταία χρόνια να δυσκολεύεται να βρει τρόπους να βγει από τα συνηθισμένα αλλά υπήρχε μια εποχή που ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του ‘Finding Nemo’, μία από της πιο αγαπητές animation ταινίες, με την Δήμητρα Παπαδοπούλου να δίνει μία αξέχαστη ερμηνεία ως η ελληνική βερσιόν της Dory.

Finding Nemo (2003)
Finding Nemo (2003)

The Last Samurai

Tom Cruise, Ken Watanabe και ένα από τα καλύτερα soundtrack του Hans Zimmer. Το ‘The Last Samurai‘ του Edward Zwick εκτιμήθηκε από τον κινηματογραφικό κόσμο για τις μάχες του και το σενάριό του, με την εκτίμηση αυτή να εξαργυρώνεται με 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

The Last Samurai (2003)
The Last Samurai (2003)

Διαβάστε ακόμα:

Οι κορυφαίες ταινίες του 2013

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!