Search
Close this search box.
Ο Leonardo DiCaprio θα υποδυθεί τον Frank Sinatra!

Ο Leonardo DiCaprio θα υποδυθεί τον Frank Sinatra!

Ο Leonardo DiCaprio θα υποδυθεί τον Frank Sinatra σε νέα βιογραφική ταινία του Martin Scorcese!
Leonardo DiCaprio - Martin Scorsese
Leonardo DiCaprio - Martin Scorsese

Ο Leonardo DiCaprio στο ρόλο του Frank Sinatra!

Μετά τον Bob Marley, τον Bob Dylan και την Amy Winehouse, η υπό διαμόρφωση ταινία του Martin Scorcese για τον Frank Sinatra έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατα αναζωπυρωμένη παρακαταθήκη βιογραφικών ταινιών με αναφορές στην μουσική βιομηχανία. Σαφέστερα, σχετικά με το επί συζήτηση φιλμ, το Variety κοινοποίησε πριν από μερικές ημέρες την εκκίνηση των σχεδίων για μια νέα ταινία, αποκαλύπτοντας τον Leonardo DiCaprio ως πρωταγωνιστή και την Jennifer Lawrence ως υποψήφια για τον ρόλο της δεύτερης συζύγου του Sinatra, της ηθοποιού Ava Gardner.

Όπως, ασφαλώς, θα ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι πρόκειται για καλλιτεχνική τομή μεταξύ της σκηνοθετικής επιμέλειας του Scorcese και του μουσικού έργου του Sinatra, η ταινία φέρεται να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες παραγωγής.

Ανάμεσα σε αυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συγκαταλέγονται η Sony και η Apple, με την πρώτη να προβάλλει, μέχρι στιγμής, ως η επικρατέστερη επιλογή. Άλλωστε, η ίδια είχε χρηματοδοτήσει το Killers of the Flower Moon– με προϋπολογισμό που ανήλθε στα 215 εκατομμύρια δολάρια – και, καθώς φαίνεται, είναι παραπάνω από πρόθυμη να διατηρήσει τη συνεργασία της με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη.

Πάντως, όσον αφορά την τοποθέτηση του Leonardo DiCaprio στο ερμηνευτικό επίκεντρο της επερχόμενης βιογραφίας, μάλλον είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως αναμένονται θετικά αποτελέσματα, αφού το δίδυμο Martin Scorcese – Leonardo DiCaprio είναι πολυδοκιμασμένο και πολυαγαπημένο. Οι αλλεπάλληλες συνεργασίες τους σε έξι προηγούμενα κινηματογραφικά εγχείρηματα (Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street και το περσινό Killers of the Flower Moon)  έχουν πάντοτε στεφθεί από επιτυχία και κριτική επιδοκιμασία, προκαλώντας στο κοινό αδημονία για το καινούργιο πρότζεκτ.

Παρ’ όλα αυτά, η πορεία προς την ολοκλήρωση του σχεδίου Frank Sinatra δεν θα είναι εύκολη: Η κόρη του θρυλικού τραγουδιστή, Tina Sinatra, ελέγχει την περιουσία του πατέρα της και δεν έχει ακόμη δώσει την έγκρισή της για την ταινία. Αν και ο Scorcese δεν έχει προς το παρόν πτοηθεί από τον εν λόγω περιορισμό, προχωρώντας στην συγκρότηση του καστ, στο παρελθόν αποδείχθηκε ότι οι διαφορές μεταξύ του σκηνοθέτη και της διαχειρίστριας της κληρονομιάς του Sinatra έφεραν καταλυτική σημασία για την ευδοκίμηση της όποιας κινηματογραφικής προοπτικής.

Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese
Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese

Πιο συγκεκριμένα, ο Martin Scorcese είχε επιχειρήσει και παλαιότερα να αναδείξει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του τραγουδιστή, ωστόσο το πρότζεκτ σύντομα πάγωσε. Η παραγωγή ανακοινώθηκε το 2009, ενώ το όραμα για την ταινία περιελάμβανε αρκετούς ηθοποιούς που θα υποδύονταν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Δεν μπορούμε να περάσουμε από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ζωής του Frank Sinatra. Το έχουμε ήδη δοκιμάσει αυτό. Απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε. Οπότε ο άλλος τρόπος είναι να έχουμε τρεις ή τέσσερις διαφορετικούς Sinatra. Νεότερους. Μεγαλύτεροι. Μεσήλικες. Πολύ ηλικιωμένους. Ταλαντεύεσαι μπρος-πίσω στο χρόνο – και το κάνεις μέσω της μουσικής».

Δημοσιεύματα της εποχής, όμως, πρόδιδαν ότι η Tina Sinatra δεν ήταν ευχαριστημένη με την προσέγγιση του Martin Scorcese, ιδίως με τη στοχοθεσία του για τη διαμόρφωση μιας «ωμής» βιογραφίας, που θα αναδείκνυε τις διασυνδέσεις του τραγουδιστή με το οργανωμένο έγκλημα.

«Ο Marty θέλει να είναι σκληρό και να παρουσιάσει τον βίαιο, σεξουαλικά φορτισμένο, σχεδόν αλκοολικό Frank, αλλά η Tina επιδιώκει να φωτίσει την πιο απαλή πλευρά του πατέρα της και να εναποθέσει τη κέντρο βάρους της αφήγησης στη μουσική», είχε δηλώσει μια ανώνυμη πηγή.

Μέχρι το 2017, η ιδέα είχε εγκαταλειφθεί ολότελα. Ο καλλιτέχνης ανέφερε στην εφημερίδα Toronto Sun ότι οι κάτοχοι των δικαιωμάτων του Sinatra «δεν θα συμφωνήσουν σε αυτό», προσθέτοντας ότι «ορισμένα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μια οικογένεια και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά, αν περιμένουν από μένα να κάνω την ταινία, δεν μπορούν να αποκρύπτουν ορισμένα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι ο αυτός άνθρωπος ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκος. Όλοι είναι πολύπλοκοι – αλλά ο Sinatra ακόμη περισσότερο».

Πλέον, βέβαια, ο Martin Scorsese έχει επαναφέρει δυναμικά την προσπάθεια για τη διενέργεια της ταινίας και ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ταινίας για τον Ιησού Χριστό, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος.


Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio

Ο Leonardo DiCaprio δώρισε 3.000.000$ στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!