Search
Close this search box.
Οι ταινίες που περιμένουμε το 2020

Οι ταινίες που περιμένουμε το 2020

Ένας σύντομος οδηγός με ταινίες που βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2020.

Γράφουν οι: Κωνσταντίνος Γκουντρουμπής, Αντώνης Καμπίσι

Το 2019 και η δεκαετία των 10’s αποτελούν παρελθόν εδώ και λίγες ημέρες και ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά.

Μία γρήγορη ματιά στις κυκλοφορίες του 2020 αρκεί για να καταλάβουμε πως οι επόμενοι 12 μήνες είναι γεμάτοι με κυκλοφορίες που θα συζητηθούν, για καλούς ή κακούς λόγους, με την μάχη να μεταφέρεται σιγά-σιγά στο streaming κομμάτι του κινηματογράφου.

Tο Netflix για παράδειγμα θα παρουσιάσει τις νέες ταινίες των David Fincher, Spike Lee και Charlie Kaufman, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να ακολουθούν από κοντά.

Προσπαθήσαμε λοιπόν να μαζέψουμε μερικούς τίτλους που θα σας αναγκάσουν να περάσετε λίγες ακόμα ώρες στις σκοτεινές αίθουσες.

Ένα ρόστερ ταινιών αξιοπρεπέστατο, από πολεμικά έπη και animation κωμωδίες, μέχρι την έναρξη της 4ης φάσης του MCU και την επιστροφή του Christopher Nolan, που όμως αποτελεί μοναχά ένα δείγμα του τι έχει να μας προσφέρει το 2020 κινηματογραφικά.

1917

Η νέα ταινία του Sam Mendes (‘American Beauty’, ‘Skyfall’) μας μεταφέρει στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται σε μία ομάδα στρατιωτών που τους έχει ανατεθεί μία επικίνδυνη αποστολή.

Μεγάλος νικητής στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και με τον θρυλικό Roger Deakins υπεύθυνο φωτογραφίας, πρόκειται για ένα από τα μεγάλα οσκαρικά φαβορί. Θα έχουμε πολύ σύντομα την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε, μιας και κυκλοφορεί στη χώρα μας σύντομα.

Κυκλοφορεί στις 9 Ιανουαρίου.

Χρυσές Σφαίρες 2020: Καλύτερη ταινία (δράμα) το 1917!


Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ (‘Richard Jewell’)

Ο Clint Eastwood μπορεί να είναι 89 ετών, συνεχίζει όμως να δημιουργεί και να προκαλεί συζητήσεις.

Εδώ πέρα, ασχολείται με την αληθινή ιστορία του Richard Jewell, ενός ανθρώπου που απέτρεψε μία βομβιστική επίθεση, μόνο και μόνο για να κατηγορηθεί γι’ αυτήν αργότερα.

Κυκλοφορεί στις 16 Ιανουαρίου.


The Gentlemen

O Guy Ritchie, μετά το περσινό ‘Aladdin’, επιστρέφει στα γνωστά λημέρια του με το ‘The Gentlemen’, όπου μαζεύει ένα εντυπωσιακό καστ, με ονόματα όπως αυτά των Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant και Colin Farrell μεταξύ άλλων, σε μία ιστορία γεμάτη ναρκωτικά, προδοσίες και πιστολίδια.

Κυκλοφορεί στις 30 Ιανουαρίου.

The Gentlemen: Η νέα ταινία του Guy Ritchie με επικό cast


Gretel & Hansel

Το κλασικό παραμύθι των αδερφών Grimm λαμβάνει μία γερή horror δόση…

Η ταινία δεν θα ξεφύγει πολύ από την ιστορία των δύο παιδιών που καταλήγουν στο σπίτι μίας μάγισσας, ωστόσο το ότι το όνομα της Gretel έρχεται πρώτο (σε αντίθεση με το παραμύθι), δείχνει ότι η ταινία θα επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτήν, παρά στον μικρότερο αδερφό της.

Αν σας αρέσουν τα σκοτεινά παραμύθια, τα μουντά δάση, οι ανατριχιαστικές ιστορίες μαγισσών και ταινίες όπως το The Witch (2015), μάλλον θα πρέπει να το τσεκάρετε.

Κυκλοφορεί στις 30 Ιανουαρίου.


Αρπακτικά Πτηνά (‘Birds of Prey’)

Η Margot Robbie επιστρέφει ως Harley Quinn στη νέα ταινία της DC που προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα άσχημα τελευταία χρόνια.

Το ‘Birds of Prey’ φαίνεται να μη παίρνει και τόσο στα σοβαρά τον εαυτό του, ενώ μοιάζει πιο χρωματιστό και πιο τρελό από το ‘Suicide Squad’.

Η Robbie δε θα έχει στο πλευρό της αυτή τη φορά τον Jared Leto (το αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό εξαρτάται από τον ποιον θα ρωτήσεις), θα βρεθεί όμως αντιμέτωπη με τον Ewan McGregor.

Κυκλοφορεί στις 6 Φεβρουαρίου.


Φύγαμε (‘Onward’)

Η Pixar φέτος θα κυκλοφορήσει δύο ταινίες με μία από αυτές να ονομάζεται ‘Onward’, το οποίο μας μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο, ο οποίος όμως μοιάζει να έχει ξεμείνει από… μαγεία.

Δύο αδέρφια (Chris Pratt και Tom Holland δανείζουν τις φωνές τους) ξεκινούν το ταξίδι τους για να ανακαλύψουν αν υπάρχει λίγη ακόμη μαγεία εκεί έξω.

Κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου.


A Quiet Place: Part II

Η επιτυχημένη συνεργασίας του John Krasinski με την Emily Blunt είναι ξανά εδώ, αυτήν τη φορά με τους Cillian Murphy και Djimon Hounsou να δίνουν ακόμα περισσότερο βάθος στο καστ.

Το trailer προμηνύει περισσότερη δράση, περισσότερες εξηγήσεις και λιγότερη… ησυχία, σε αυτό το δεύτερο μέρος της ιστορίας.

Κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου (Η.Π.Α.)


Mulan

Η Disney συνεχίζει να δίνει στον κόσμο την έτοιμη συνταγή των live action ταινιών που βασίζονται σε κλασικά animation. Αυτήν τη φορά σειρά έχει η ιστορία της Mulan.

Στο ρόλο της θρυλικής πολεμίστριας η Liu Yifei που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.000 ηθοποιούς, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα σε Νέα Ζηλανδία και Κίνα.

Κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου.


No Time to Die

O Daniel Craig γίνεται Bond, James Bond, για μία τελευταία φορά (αλήθεια όμως).

Η Léa Seydoux επιστρέφει, ο Rami Malek είναι αυτός που θα προσπαθήσει να εξοντώσει τον 007 και με τον Cary Fukunaga να σκηνοθετεί και την Phoebe Waller-Bridge (‘Fleabag’) να βοηθάει στο σενάριο, η αναμονή είναι μεγάλη.

Κυκλοφορεί στις 2 Απριλίου.

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του νέου James Bond!


Black Widow

Το Marvel Cinematic Universe είναι εδώ και ξεκινάει την 4η φάση του με ένα prequel που επικεντρώνεται στην Natasha Romanoff (Scarlett Johanson).

Αμέσως μετά τα γεγονότα του ‘Captain America: Civil War’, η Romanoff αναγκάζεται να κρυφτεί για να προστατέψει την ζωή της και αναπόφευκτα φτάνει σε σημείο να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της.

Δίπλα της θα βρεθούν οι David Harbour (‘Stranger Things’), Florence Pugh (‘Midsommar’) και Rachel Weisz (‘The Favourite’), σε σκηνοθεσία της Cate Shortland.

Κυκλοφορεί την 1η Μαΐου.

Black Widow: Δείτε το trailer


Wonder Woman 1984

Το πρώτο ‘Wonder Woman’ ήταν ένα από τα λίγα κινηματογραφικά στοιχήματα της DC που της βγήκε, κι έτσι ήταν αυτονόητο πως δεν θα αργούσαμε να δούμε συνέχεια.

Gal Gadot μπροστά από την κάμερα και Patty Jenkins από πίσω για ακόμη μια φορά. Σε αυτήν την περίπτωση μεταφερόμαστε στην Αμερική των ’80s, ενώ επιστρέφει και ο Chris Pine.

Κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου.

Wonder Woman 1984: Η δράση μεταφέρεται στα ’80s στο πρώτο trailer!


Candyman

Το ομότιτλο θρίλερ του 1992 αποκτάει sequel και μάλιστα με τον Jordan Peele (‘Get Out’, ‘Us’) να συνυπογράφει το σενάριο.

Η ταινία θα βασιστεί και πάλι σε χαρακτήρες του Clive Barker και μία από τις ελάχιστες πληροφορίες που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι το νέο αυτό project φέρει το όνομα Say My Name.

Κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου (Η.Π.Α.).


Top Gun: Maverick

Γυαλιά Aviator στο πρόσωπο, Kenny Loggins στα ηχεία, πορτοκαλί ουρανός πάνω από τα κεφάλια μας και μαχητικά αεροπλάνα να σχίζουν τον αέρα.

Tom Cruise και Val Kilmer επιστρέφουν, ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Joseph Kosinski (‘Tron: Legacy’) μετά την αυτοκτονία του Tony Scott (σκηνοθέτη του πρώτου ‘Top Gun’).

Κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου.


Free Guy

Ο Ryan Reynolds ενσαρκώνει έναν ασήμαντο χαρακτήρα που ζει απαρατήρητος στο περιβάλλον ενός video game.

Βαθιά εμπνευσμένη από παιχνίδια ανοιχτού κόσμου όπως το ‘Grand Theft Auto’ και με έντονο το στοιχείο της κωμωδίας (άλλωστε μιλάμε για τον Deadpool), η ταινία παρουσιάζει την ιστορία του ανώνυμου φίλου μας που αντιλαμβάνεται την… κατάστασή του, γίνεται ήρωας και δίνει έναν αγώνα για να σώσει το παιχνίδι και τον κόσμο γύρω του, πριν αυτό τερματιστεί από τους δημιουργούς.

Αν μη τι άλλο ένα πρωτότυπο και φιλόδοξο σενάριο.

Κυκλοφορεί στις 3 Ιουλίου (Η.Π.Α.)


Ghostbusters: Afterlife

Μετά από το αποτυχημένο reboot του 2016, η σειρά επιστρέφει με το ‘Ghostbusters: Afterlife’.

Ο σκηνοθέτης Jason Reitman (‘Juno’), μαζεύει παλιά (Bill Murray, Dan Akroyd, Sigourney Weaver) και νέα (Carrie Coon, Paul Rudd, Finn Wolfhard) πρόσωπα σε μία προσπάθεια να αποδείξει πως το franchise έχει λίγη ακόμα ζωή μέσα του.

Θα μάθουμε αν το πέτυχε στις 10 Ιουλίου.

Νοσταλγία στο trailer του Ghostbusters!


Tenet

Η μεγάλη επιστροφή του Christopher Nolan αποτελεί ένα μεγάλο κινηματογραφικό event και φαίνεται πως έρχεται με την πιο φιλόδοξη ταινία του μέχρι στιγμής.

O John David Washington (‘BlacKkKlansman’) θα πρέπει να ταξιδέψει στο χρόνο για να αποτρέψει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ δίπλα του θα βρίσκεται και ο Robert Pattinson (‘The Lighthouse’).

Κυκλοφορεί στις 17 Ιουλίου (Η.Π.Α.).

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Cristopher Nolan! [trailer]


The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Ή αλλιώς, ‘The Conjuring 3’.

Μετά από αρκετά spin-offs, μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές τρόμου της προηγούμενης δεκαετίας επιστρέφει στις ρίζες της, με το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας και τους Patrick Wilson και Vera Farmiga να επιστρέφουν σε ρόλους κυνηγών φαντασμάτων.

Το ‘The Devil Made Me Do It’ υπόσχεται μία ακόμα ανατριχιαστική ιστορία, με «μία από τις πιο συναρπαστικές υποθέσεις από το αρχείο των δύο ερευνητών».

Κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου (Η.Π.Α.).


The King’s Man

Δράση και κωμωδία συνδυάζονται για ακόμη μια φορά, στο prequel της σειράς ταινιών ‘Kingsman’.

Η ταινία διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα και αναλαμβάνει να μας δείξει πώς δημιουργήθηκε η περίφημη ακαδημία κατασκόπων.

Στο πλούσιο καστ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ralph Fiennes, Gemma Arterton και Djimon Hounsou.

Κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου (Η.Π.Α.).


The Many Saints of Newark

O David Chase είχε δηλώσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να συνεχίσει την ιστορία του ‘The Sopranos’, ένιωθε όμως πως θα μπορούσε να κάνει κάτι με το παρελθόν του.

Έτσι, έγραψε αυτό το prequel, το οποίο σκηνοθετεί ο Alan Taylor (σκηνοθέτης αρκετών τηλεοπτικών επεισοδίων της σειράς αλλά και των ‘Mad Men’ και ‘Game of Thrones’), με τον Michael Gandolfini (γιο του James Gandolfini) να υποδύεται την νεαρή εκδοχή του Tony Soprano.

Θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου (Η.Π.Α.).

Ξεκινούν τα γυρίσματα για το prequel των Sopranos


Last Night in Soho

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Edgar Wright (‘Shaun of the Dead’, ‘Scott Pilgrim vs. the World’, ‘Baby Driver’ κ.ά.) επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ.

Η ιστορία πραγματεύεται την περιπέτεια μίας νεαρής σχεδιάστριας μόδας που ταξιδεύει στον χρόνο και κατά έναν μυστηριώδη τρόπο καταλήγει στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται, με τον κόσμο να καταρρέει γύρω της και τον χρόνο να παίζει περίεργα παιχνίδια…

Κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου (Η.Π.Α.).


BIOS

Το ‘BIOS’ παρουσιάζει μία πρωτότυπη ιστορία αγάπης σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, καθώς ο Tom Hanks, ένας γέρικος εφευρέτης, κατασκευάζει ένα ρομπότ που θα αναλάβει να φροντίζει τον σκύλο του, όταν αυτός φύγει από τη ζωή.

Οι πληροφορίες για την ταινία δεν είναι ακόμα πολλές, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι στη σκηνοθεσία είναι ο Miguel Sapochnik, σκηνοθέτης του ίσως καλύτερου επεισοδίου του ‘Game of Thrones’ (Battle of the Bastards), οπότε δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και το στοιχείο της δράσης.

Κυκλοφορεί στις 2 Οκτωβρίου (Η.Π.Α.).


Eternals

Η Marvel κοιτάζει στο μέλλον με μία φρέσκια ομάδα υπερ-ηρώων, τους ‘Eternals’.

Στο μεγάλο καστ, ξεχωρίζει φυσικά η παρουσία της Angelina Jolie, ωστόσο τους (κινηματογραφικά) πρωτοεμφανιζόμενους superheroes θα ενσαρκώσουν, μεταξύ άλλων, και οι Salma Hayek, ο Richard Madden (‘Game of Thrones’), καθώς και η Lauren Ridloff την οποία γνωρίσαμε μέσα από το ‘The Walking Dead’.

Κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου (Η.Π.Α.).


Dune

O Dennis Villeneuve (‘Sicario’, ‘Blade Runner 2049’) ανέλαβε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ιστορικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert.

Ο David Lynch επιχείρησε να κάνει το ίδιο πίσω στο 1984 και, κατά γενική ομολογία, απέτυχε.

Είναι ένα σαφώς δύσκολο εγχείρημα, με τον Villeneuve όμως να έχει αποδείξει εδώ και χρόνια την αξία του, ενώ το γεγονός ότι η ταινία έχει χωριστεί σε δύο μέρη, σημαίνει πως θα έχει παραπάνω χώρο και χρόνο για να αφηγηθεί την ιστορία.

Η ταινία πάντως έχει μερικά βαριά ονόματα, καθώς μεταξύ άλλων θα παίξουν οι Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac και Jason Momoa.

Το πρώτο μέρος της διλογίας θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου (Η.Π.Α.).

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!