4η μέρα της δίκης για το ‘Stairway To Heaven’

Η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της υποτιθέμενης λογοκλοπής στο ‘Stairway To Heaven’, συνεχίζεται. Στην τέταρτη μέρα στο δικαστήριο, κατέθεσε ο John Paul Jones, ενώ ήρθαν στο φως και αξιοσημείωτα στοιχεία για τα κέρδη των Led Zeppelin από τον μεγάλο κατάλογο με τα τραγούδια τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός οικονομολόγος Michael Einhorn, ανέφερε πως οι απολαβές των Zepp από τα κομμάτια τους, μόνο για την τριετία 2011-2014, ανέρχονται στα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Από την πλευρά του, ο John Paul Jones, στη σύντομη κατάθεσή του που κράτησε μόλις 15′, επισήμανε πως ο Jimmy Page δεν ανέφερε ποτέ το κομμάτι των Spirit με τίτλο ‘Taurus’, απαντώντας ένα ξερό «Όχι».

Πολύ ενδιαφέρουσα όμως και η συνεισφορά του Lawrence Ferrara στην υπόθεση, αφού χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό πιάνο, θέλησε να δείξει ότι οι ομοιότητες ανάμεσα στα 2 κομμάτια είναι «εντελώς ανούσιες και τετριμμένες». Ακόμη, ανέφερε πως η μουσική ακολουθία στο intro του ‘Stairway To Heaven’«υπάρχει εδώ και 300 χρόνια και, στον 20ό αιώνα, χρησιμοποιήθηκε, πριν από το ‘Taurus’, από έναν μεγάλο αριθμό μουσικών και συνθετών.»

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Πάντως, ό,τι και να αποφασίσουν οι δικαστές, την διασκευούλα της Jess της Greenberg, δε θα μας την πάρετε…

Διαβάστε ακόμα:

Τι έγινε στην πρώτη δίκη για το ‘Stairway To Heaven’

Η κατάθεση του Jimmy Page για το ‘Stairway To Heaven’

Ημέρα 3η στο δικαστήριο για τους Led Zeppelin: Όλα όσα έγιναν

Τραγούδια των Led Zeppelin που δεν έγραψαν οι ίδιοι