Μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του (What Does This Button do?), οι εμφανίσεις του Bruce Dickinson και οι συνεντεύξεις του σε όλων των ειδών τις εκπομπές είναι αμέτρητες.
Αυτή τη φορά φιλοξενήθηκε από μέσο της Φινλανδίας, την οποία έχει επισκεφθεί στο παρελθόν 25 φορές.
Πιο επίκαιρος όμως από ποτέ σχολιάζει το πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος απολαβής χρημάτων από τη μουσική και πόσο κεντρικό ρόλο παίζουν οι προτεραιότητες πλέον του κόσμου.
Όταν ερωτήθηκε πώς έχει αλλάξει το να είσαι μουσικός στις μέρες μας ύστερα από μια καριέρα τόσων χρόνων, ο Bruce Dickinson απάντησε:
Πιστεύω ότι για τους μουσικούς που ξεκινάνε τώρα είναι πιο δύσκολο, μιας και όλος ο τρόπος του να βγάζεις χρήματα από τη μουσική έχει αλλάξει.
Εννοώ ότι πιο παλιά ήταν σύνηθες να γράψεις ένα τραγούδι και με κάποιο τρόπο να πληρωθείς γι’ αυτό.
Τώρα οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο κόσμος πληρώνει χρήματα για το βιβλίο μου.
Στην πραγματικότητα όμως οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για ένα βιβλίο παρά για ένα δίσκο ή κάτι παρόμοιο.
Κι αυτό είναι περίεργο γιατί πιστεύω πως ο κόσμος εκτιμάει στ’ αλήθεια τη μουσική…
Νομίζω πως αυτοί οι τύποι οι οποίοι ενισχύουν τη πειρατεία στη μουσική, διαταράσσουν την ισορροπία και κατά κάποιον τρόπο σπάνε αυτή τη σύνδεση.
Οι άνθρωποι θα ξοδέψουν ηλίθια ποσά για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αλλά δεν θα ξοδέψουν ούτε το ένα δέκατο του ίδιου ποσού για έναν τύπο ο οποίος έφτιαξε το δίσκο που χορήγησε τα αθλητικά ή κάτι παρόμοιο.
Είναι λίγο τρελό, αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε.
Διαβάστε ακόμα:
O Dickinson θυμάται τον τρόμο που ένιωσε στο ντεμπούτο του με τους Maiden