Τι γίνεται όταν ένας αρχιτέκτονας με μουσική φλέβα αποφασίζει να ενώσει τα μουσικά γούστα με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες;
Η απάντηση μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά ο Ιταλός αρχιτέκτονας Federico Babina έχει την απάντηση, μέσα από τη σειρά έργων Archimusic (2014), στα πλαίσια της οποίας οπτικοποίησε μερικά κλασικά κομμάτια σε μορφή… κτιρίων.
Κάτω από κάθε κτίριο, υπάρχει ένα πεντάγραμμο με νότες του κάθε κομματιού, με την εικόνα να έχει κάποια έμμεση ή άμεση σχέση με την εκάστοτε μπάντα, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι απολύτως ακριβής (όπως π.χ. στο ‘Wish You Were Here’ των Pink Floyd που έχει συνδυαστεί με το εξώφυλλο του δίσκου ‘Animals’).
Σύμφωνα με τον Babina:
Η ιδέα ήταν να πάρω ένα άυλο αντικείμενο όπως η μουσική και να δώσω σχήμα και φως στα κομμάτια και τους καλλιτέχνες.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε το έργο του Federico Babina, γιατί, όπως είχε πει και ο Johann Wolfgang Goethe:
Η μουσική είναι ρευστή αρχιτεκτονική και η αρχιτεκτονική είναι ακινητοποιημένη μουσική.