Οι περισσότεροι από εμάς ακούμε μουσική ανελλιπώς και αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει σύντομα. Πότε όμως αναπαυόμαστε στα αγαπημένα μας ακούσματα και παύουμε, συνειδητά ή μη, να ανακαλύπτουμε νέους ήχους και συγκροτήματα;
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η μαγική ηλικία-ορόσημο στην πορεία μας να γίνουμε παππούδες που μαλώνουν με τα σύννεφα είναι αυτή των 30, καθώς κάπου εκεί μοιάζει να κόβεται η όρεξη για εύρεση νέας μουσικής.
Το Deezer εκτέλεσε τη συγκεκριμένη έρευνα η οποία ανακάλυψε έναν όρο που λέγεται “μουσική παράλυση” και η οποία εμφανίζεται όταν οι fans της μουσικής σταματούν να βρίσκουν νέες μουσικές, περίπου στα μισά του 30ού έτους της ηλικίας τους.
Οι λόγοι ποικίλλουν, από τη μία μπορεί να είναι η γέννηση κάποιου παιδιού ή και η πληθώρα επιλογών που έχει κανείς στη σημερινή εποχή η οποία ουσιαστικά αποτρέπει τον κόσμο από το να ψαχτεί για κάτι καινούργιο, παρά του λύνει τα χέρια.
Εξάλλου, το 60% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν πως βρίσκονται σε μία μουσική ρουτίνα η οποία απαρτίζεται από ήδη γνώριμους σε αυτούς καλλιτέχνες και τραγούδια.
Το 47% των συμμετεχόντων πάντως θα ήθελε να κάνει μια παραπάνω προσπάθεια, ενώ η καλύτερη ηλικία είναι είναι στα 24 όπου το 75% απάντησε πως ακούει περίπου 10 νέα τραγούδια κάθε εβδομάδα, ενώ το 64% τουλάχιστον 5 νέους καλλιτέχνες κάθε μήνα.
Δεν προσφέρεται κάποια εγκεκριμένη θεραπεία για την συγκεκριμένη ασθένεια αφού όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε γεροπαράξενοι και ξεροκέφαλοι, και μάλλον η μουσική παράλυση είναι κάτι που θα μας αγγίξει όλους αργά ή γρήγορα οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε μέχρι τότε είναι να φτιάξουμε ένα κατάλληλο απόθεμα συνταξιοδότησης που θα μας πάρει καιρό να το βαρεθούμε.