Search
Close this search box.
Συνέντευξη Godsleep: «Γράφουμε μουσική χωρίς στεγανά!»

Συνέντευξη Godsleep: «Γράφουμε μουσική χωρίς στεγανά!»

Λίγο πριν πακετάρουν βαλίτσες για τα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το δεύτερο μέρος της τουρ στην Ευρώπη, μιλήσαμε με τον Φαίδωνα των Godsleep.
Godsleep
Godsleep

Πρόσφατα επέστρεψαν από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους για να προωθήσουν το νέο άλμπουμ τους ‘Lies to Survive’. Λίγο πριν πακετάρουν βαλίτσες ξανά για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού στην Ελλάδα και το δεύτερο μέρος της τουρ στην Ευρώπη, μιλήσαμε με τον Φαίδωνα από τους Godsleep. Απελευθερωμένοι από ταμπέλες και στεγανά, η Άμυ, ο Γιάννης, ο Φαίδωνας και ο Ντένης, δημιουργούν μουσική ακολουθώντας την αισθητική τους και ψάχνοντας να δημιουργήσουν τον δικό τους ήχο.

Καλησπέρα σας! Πώς ήταν η εμπειρία σας στην Ευρώπη;

Όπως και οι υπόλοιπες, έτσι και αυτή η περιοδεία ήταν μια εμπειρία που θα μας μείνει στο μυαλό, με τα καλά της και τα κακά της. Το να είσαι σε ένα βαν κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, παίζοντας σε διαφορετικό μέρος κάθε βράδυ είναι μια πρόκληση από μόνο του. Μόνο τώρα που γυρίσαμε καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για μας και πως για όσο μπορούμε θα το κάνουμε.

Πώς είδατε το συγκρότημα και τους εαυτούς στην πρόσφατη περιοδεία σας στο εξωτερικό; Ήσασταν πιο ώριμοι, πιο έτοιμοι ως προς το τι θα αντιμετωπίσετε;

Κοίταξε, όσο μεγαλώνουμε είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι για το τι κάνουμε! Ο σκοπός είναι να πάμε να περάσουμε καλά και μαζί μας ο κόσμος για τον οποίο θα παίζουμε. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πίστεψε με δεν είναι. Ωστόσο η μπάντα πέτυχε το σκοπό της -και με το παραπάνω!

Godsleep
Godsleep

Προλαβαίνετε να κάνετε καθόλου τουρισμό στις περιοδείες; Αν ναι, ποιο αξιοθέατο ξεχωρίζετε;

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος για τουρισμό είναι ελάχιστος, ακόμα και στα ρεπό η ανάγκη για ξεκούραση υπερτερεί, εντούτοις στην περασμένη περιοδεία είχαμε ένα διήμερο ρεπό στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. Νομίζω η βόλτα που κάναμε στις όχθες του Ατλαντικού θα μας μείνει αξέχαστη.

Είχατε κάποιο απρόοπτο σε αυτά τα ταξίδια;

Είμαστε κάπου στο Βέλγιο, πριν από ένα live όταν η μηχανή του βαν άρχισε να μας κάνει κάποιους περίεργους ήχους. Την επόμενη παίζαμε στη Λιλ όπου μετά από την επίσκεψη μας στο συνεργείο μας ανακοινώθηκε ότι ο κινητήρας μας είχε αφήσει οριστικά. Όλη την επόμενη μέρα είμαστε στα τηλεφωνά για να βρούμε μια λύση για να συνεχίσουμε.

Τελικά η μοναδική λύση βρέθηκε στη Φρανκφούρτη, όπου -να ‘ναι καλά τα παιδιά εκεί που μας βοήθησαν- βρήκαμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο βαν που να μας χωράει ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Τα προβλήματα όμως -όπως γίνεται πάντα- δεν σταμάτησαν εδώ. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να φτάσουμε και εμείς και ο εξοπλισμός μέχρι την Φρανκφούρτη. Έτσι, ξεκίνησαν δύο από εμάς με βαν και τον εξοπλισμό και οι υπόλοιποι με λεωφορείο τύπου ΚΤΕΛ για να φτάσουμε εκεί, όπως και έγινε. Δυστυχώς όμως αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τις δυο εμφανίσεις μας στην Πολωνία.

Τι διαφορές εντοπίζετε στο ελληνικό κοινό με αυτό του εξωτερικού;

Θεωρούμε ότι αυτό που ακούγεται ότι το κοινό του εξωτερικού είναι πιο θερμό και πιο αφοσιωμένο από αυτό της Ελλάδας αποτελεί μύθο. Η αγάπη για τη μουσική και τις συναυλίες δεν γνωρίζει σύνορα.

Σε ποιο σημείο θα πείτε ότι καλά τα έχουμε καταφέρει ως τώρα;

Το γεγονός ότι οι Godsleep μπορούν να περιοδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό παίζοντας μπροστά σε κόσμο που ξέρει τα κομμάτια και γουστάρει να τα ακούει live, είναι ένα σημείο που λέμε ότι οκ, κάτι γίνεται εδώ. Η αλήθεια είναι όμως ότι η φλόγα δε σβήνει ποτέ, όπως και στην κανονική ζωή με τα πράγματα που αγαπάς έτσι και με την μπάντα, όταν πετυχαίνεις κάτι, ανυπομονείς για το επόμενο βήμα.

Τι feedback παίρνετε για το νέο σας δίσκο, Lies to Survive;

Πολύ θετικό. Το πιο ευχάριστο για εμάς είναι όταν ακούμε ότι “δεν καταλαβαίνουμε τι παίζετε πλέον”. Στο LTS προσπαθήσαμε να εκφραστούμε μέσα από άλλα μονοπάτια, όσον αφορά τη σύνθεση, τολμήσαμε να πειραματιστούμε τόσο με νέους ήχους όσο και με άλλα είδη μουσικής σε σχέση με αυτό που κάναμε.

Ποιος γράφει τα τραγούδια των Godsleep;

Τη μουσική την γράφουμε όλοι μαζί, τους στίχους αποκλειστικά η Άμυ.

Έχετε καταφέρει να έχουν γίνει οι Godsleep η βασική εργασία σας;

Ακόμα όχι. Όμως οτιδήποτε και εάν κάνουμε στις ζωές περιστρέφεται γύρω από την μπάντα, όποτε σίγουρα είναι η βασική ασχολία μας!

Έχει αλλάξει το βασικό όραμα των Godsleep από το «Thousand Sons of Sleep» μέχρι το «Lies to Survive»;

Σίγουρα η μπάντα του τότε έχει διαφορές με αυτή του σήμερα. Αλλαγές μελών, 3 δίσκοι και μια δεκαετία μετά η μπάντα είναι στην καλύτερή της φάση νομίζω, και αυτό οφείλεται στο ότι σήμερα λειτουργούμε πιο ανοιχτά και δημοκρατικά από τότε.

Πλέον δημιουργούμε μουσική όχι κάτω από στεγανά και ταμπέλες, αλλά με κύριο γνώμονα την πολυφωνία στη σύνθεση και την κοινή μας αισθητική, τίποτε άλλο. Αν μπορείς να το πεις όραμα, θέλουμε σαν Godsleep να έχουμε τη δική μας ταυτότητα και ήχο και να το φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται!

Godsleep
Godsleep

Πώς είσαι στα live; Μελετάς το κοινό, το αφουγκράζεσαι;

Το live είναι εξ ορισμού μια διαδραστική διαδικασία. ‘Όπως το κοινό αφουγκράζεται και παρατηρεί το γκρουπ που παίζει, έτσι και η μπάντα επηρεάζεται από αυτό. Και ο πιο επαγγελματίας να είσαι, αν πεις ότι περνάς καλά παίζοντας μπροστά σε ένα χλιαρό κοινό, λες ψέματα. Για να είναι όντως ένα δυνατό live πρέπει και όλοι οι παράγοντες να περνάνε καλά, από το κοινό, την μπάντα μέχρι και τους τεχνικούς…

Ποια είναι τα σχέδια των Godsleep για το επόμενο διάστημα;

Έχουμε κάποια φεστιβάλ για το καλοκαίρι, σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, και κάποια που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη ώστε να παίξουμε σε μέρη που δεν φτάσαμε στο “Tour to Survive”.

Tour dates των Godsleep:

Επόμενο ραντεβού με την μπάντα είναι την 1η Ιουλίου, στο Lake Mode Festival, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα θα εμφανιστούν οι Χατ Τρικ και οι Psychobreak.

Στις 8 Ιουλίου θα είναι headliners στο D. Festival Stoner Edition στο Αγρίνιο. Μαζί τους θα παίξουν οι Void Droid, οι Fuel Eater, οι Rainyard και οι Spellbound.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα και ημερομηνίες!

Godsleep - Pots of Hell (Official Music Video)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: