Greek Rock Revolution
Gimme Shelter Film Festival / Gagarin
Ισπανία, 2019 | 96’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Miguel Cano
Tιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
Viva.gr, Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή)
ταμείο του Gagarin 205 (τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του χώρου για συναυλίες και εκδηλώσεις)
Αγοράστε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά ΕΔΩ
Gimme Shelter Film Festival
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
21:00 Electric Feat live
21:40 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Miguel Cano
και τους Anna Papathanasiou (Puta Volcano), Argyris Galiatsatos (Nightstalker), Stelios Provis (Planet of Zeus)
22:00 Προβολή: Greek Rock Revolution
Το Greek Rock Revolution διηγείται την ιστορία της μουσικής επανάστασης που συμβαίνει γύρω μας, και καταγράφει το πώς μια κοινωνία σε αστάθεια, μια οικονομία σε κατάρρευση και μια διαρκής αβεβαιότητα για το μέλλον, μπορούν να εμπνεύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση μιας γενιάς που αρνείται να συμβιβαστεί.
Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι αυτού του κινήματος μιλούν για την μουσική τους και την έμπνευση που αντλούν από την ζοφερή καθημερινότητα, για το πώς βιώνουν αυτή την μουσική επανάσταση.
Ο σκηνοθέτης, Miguel Cano, ταξιδεύει στην Ελλάδα, ακολουθεί τις μπάντες στις πρόβες και τα live τους, αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, ζει την καθημερινότητά τους.
Στην ταινία εμφανίζονται τα συγκροτήματα Nightstalker, 1000 Mods, Planet of Zeus, Puta Volcano, Naxatras, Tuber, Villagers of Ioannina City.
Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2019, και αυτή είναι η πρώτη της αθηναϊκή προβολή.
Ο υπεύθυνος για τα γυρίσματα του film, Miguel Angel Cano Santizo, είχε δηλώσει σχετικά:
Επιστρέφω στο Βερολίνο μετά τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ σχετικά με την ελληνική rock σκηνή, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Puta Volcano, 1000mods, Naxatras, Tuber, Villagers of Ioannina City, Planet of Zeus και Nightstalker.
Ήταν πολύ ιδιαίτερο για εμένα να ανακαλύπτω ότι πίσω από μερικές από τις αγαπημένες μου μπάντες κρύβονται τόσο προσγειωμένοι μουσικοί, άνθρωποι συνηθισμένοι το πάθος των οποίων είναι να παίζουν μουσική και να είναι και εξαιρετικοί σε αυτό!
Ούτε η οικονομική κρίση δεν κατάφερε να πτοήσει τον εύθυμο ελληνικό χαρακτήρα.
Επέστρεψα δέκα χρόνια μετά το Erasmus και ενώ εύχομαι πολλά πράγματα να μείνουν τα ίδια, εύχομαι μερικά να αλλάξουν. Μεγάλα ταλέντα ξεπηδούν μέσα από δύσκολες καταστάσεις.
Οι Έλληνες ήταν πάντοτε μαχητές με ισχυρά ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινότητας και πολλά κοινωνικά κινήματα δυναμώνουν.
Ένα από αυτά τα κινήματα σκιαγραφεί μια μοναδική και αυθεντική μουσική σκηνή: Την ελληνική rock επανάσταση!
ΥΓ. Ευχαριστίες σε όλους τους μουσικούς, τεχνικούς, manager event και συγκροτημάτων και ιδιαίτερα στον Μιχάλη Καλούδη, για την υποστήριξη που μου παρείχαν σε αυτόν τον έντονο μήνα!