Κοινή περιοδεία ανακοίνωσαν ο Alice Cooper και τα εν ζωή μέλη της αυθεντικής του μπάντας

Alice Cooper
Alice Cooper

Η αρχή έγινε τον προηγούμενο μήνα, όταν ο Alice Cooper μοιράστηκε τη σκηνή με τους Dennis Dunaway, Michael Bruce και Neal Smith για πέντε τραγούδια. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο δίσκος ‘Paranormal’ στον οποίο τα κλασικά μέλη της μπάντας θα συμμετέχουν με δύο τραγούδια και σήμερα ήρθε αυτό που εύχονταν αρκετοί, δηλαδή η ανακοίνωση μια κοινής περιοδείας.

Μπορεί να είναι μικρή και μόνο στη Μεγάλη Βρετανία για την ώρα, αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ο ίδιος ο Alice Cooper σχολίασε στο Blabbermouth την επανένωση:

Όταν η αυθεντική σύνθεση του συγκροτήματος χώρισε, το 1975, δεν υπήρχε κακία μεταξύ μας και ούτε βέβαια μηνύσεις, απλά η δημιουργική μας συνεργασία είχε φτάσει στο τέλος της. Είχαμε φοιτήσει παρέα στο λύκειο και είχαμε ηχογραφήσει πέντε πλατινένια άλμπουμ στη σειρά. Δεν έχανε ο ένας τον άλλον από τα μάτια του για δέκα χρόνια. Απλά στη συνέχεια ο καθένας πήρε τον δρόμο του. Ο Neal, ο Dennis κι εγώ πάντα είχαμε επαφές. Ο Mike εξαφανίστηκε για ένα διάστημα και ο θάνατος του Glen Buxton το 1997 ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για μας.

Την περασμένη χρονιά ο Neal με κάλεσε και είπε πως έχει μερικά τραγούδια. Εγώ του απάντησα: «Τέλεια, φέρε τα από εδώ». Στη συνέχεια μου είπε πως θα ερχόταν κι ο Mike, οπότε ήρθαν σπίτι μου και δουλέψαμε μερικά πράγματα για μία βδομάδα. Μετά με πήρε τηλέφωνο ο Dennis και μου είπε και αυτός πως έχει μερικά τραγούδια. Οπότε σκέφτηκα ας το κάνουμε. Όταν ακούς τον δίσκο, βλέπεις πως αυτά τα κομμάτια ταιριάζουν γάντι με τα υπόλοιπα.