Tη μουσική της βιογραφική ταινίας ‘Back to Black’ θα επιμεληθούν ο Nick Cave και ο Warren Ellis.
Σκηνοθέτιδα της ταινίας είναι η Sam Taylor-Johnson η οποία δήλωσε για την συνεργασία της με τα δύο μέλη των Nick Cave and the Bad Seeds:
Ο Nick και ο Warren ήταν οι μόνοι μουσικοί που σκέφτηκα για το soundtrack της ταινίας ‘Back to Black’. Όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ακούσει όλα όσα έχουν συνθέσει, έγινε όνειρό μου να συνεργαστώ μαζί τους.
Η ευαισθησία τους μαζί με την κατανόηση της ιστορίας αυτής, οδήγησαν στη δημιουργία μιας βαθιάς και συναισθηματικής κινηματογραφικής μουσικής.
Η ταινία ‘Back to Black’ θα κυκλοφορήσει στις βρετανικές αίθουσες στις 12 Απριλίου 2024 και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 10 Μαΐου 2024. Την Amy Winehouse θα ενσαρκώσει η Marisa Abela και τον σύζυγό της, Blake fielder-Civil, ο Jack O’Connell. Στους ρόλους των μελών της οικογένειας της Amy, θα δούμε τους Eddie Marsan, Juliet Cowan και Lesley Manville.
Nick Cave – Warren Ellis: 30 χρόνια κοινής πορείας
Ο Nick Cave και ο Warren Ellis είναι πάνω από 30 χρόνια μουσικοί συνοδοιπόροι, φτιάχνοντας αριστουργήματα για τους Nick Cave and the Bad Seeds. Αργότερα δημιούργησαν μια ακόμα μπάντα, τους Grinderman ενώ δεν είναι λίγα και τα soundtrack που έχουν την υπογραφή τους. Ανάμεσά τους αυτά για τις ταινίες ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford’, ‘The Proposition’, ‘The Road, Blonde’.