«Ο Bon Scott δεν πέθανε από αλκοόλ…»

Bon Scott

Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 1980, όταν μετά από μια βραδιά ακραίας κατανάλωσης αλκοόλ, ο δυναμικός frontman των AC/DC, Bon Scott, βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα Renault 5 κάπου στο Νότιο Λονδίνο.

Ο θάνατός του τσάκισε ψυχολογικά την μπάντα, η παρέα των Young όμως βρήκε το σθένος να συνεχίσει, προσλαμβάνοντας τον Brian Johnson σαν αντικαταστάτη του.

Στο βιβλίο ενός συγγραφέα όμως, ονόματι Jesse Fink, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με τίτλο ‘Bon: The Last Highway – The Untold Story Of Bon Scott And AC/DC’s Back In Black’, στο οποίο καταγράφονται προσωπικές μαρτυρίες φίλων του Scott μέσω συνεντεύξεων, η αιτία του θανάτου του είναι διαφορετική από αυτήν που γνωρίζαμε τόσο καιρό.

Όπως μετέδωσε αυστραλιανό μέσο, οι κοντινοί άνθρωποι του frontman των AC/DC, ισχυρίζονται πως πάλευε με τον εθισμό του στην ηρωίνη, και ο θάνατός του οφείλεται σε overdose.

Τη νύχτα του θανάτου του -που αναφέρεται ως «θάνατος από οξεία αλκοολική δηλητηρίαση»- ο Scott ήταν σε ίδρυμα απεξάρτησης από την ηρωίνη.

«Βασικά είχε μια τρίτη υπερβολική δόση και εκείνη τη φορά τον κατέβαλε, αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω», ισχυρίστηκε ο Fink.