Ο Roger Waters καλεί τον κόσμο σε αντίσταση με live βίντεο σπάνιας ομορφιάς

Το εξώφυλλο του 'Animals' ζωντανεύει στα σκηνικά του Roger Waters.
Το εξώφυλλο του 'Animals' ζωντανεύει στα σκηνικά του Roger Waters.

Η διαμαρτυρία για την εκλογή του Donald Trump ως νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πλέον ένα καθολικό φαινόμενο όσον αφορά τις Η.Π.Α., και τον τελευταίο καιρό απασχολεί μεγάλο κομμάτι και της μουσικής πραγματικότητας, με τραγούδια και playlists να δημοσιεύονται, αλλά και ζωντανές εμφανίσεις να προγραμματίζονται με αφορμή την ορκωμοσία του.

Μέσα στους μουσικούς που έχουν εκφράσει έντονα την αντίθεσή τους στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο βρίσκεται -φυσικά- και ο «μόνιμος επαναστάτης» Roger Waters, ο θρυλικός μπασίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης και στιχουργός των Pink Floyd, μιας μπάντας της οποίας η μουσική έτσι κι αλλιώς έχει ταυτιστεί με το κοινωνικό γίγνεσθαι και τα πολιτικά φαινόμενα.


Ο πόνος των κατοίκων του Chicago έχει ονοματεπώνυμο και η λύση Pink Floyd


Ο πιο πολιτικοποιημένος δίσκος των Pink Floyd δεν είναι άλλος απ’ το ‘Animals’, ένας δίσκος εμπνευσμένος από μία νουβέλα του George Orwell, μέσα στον οποίο οι έχοντες την εξουσία παραλληλίζονται με γουρούνια (‘Pigs’), οι ανερχόμενοι ηγέτες παραλληλίζονται με σκυλιά (‘Dogs’) και οι απλοί πολίτες με πρόβατα (‘Sheep’).


Η αλήθεια βρίσκεται στους Pink Floyd


Το ‘Pigs’, συνεπώς, ήταν το κομμάτι με το οποίο ο Waters θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή του στην εκλογή του νέου Προέδρου των Η.Π.Α., δημοσιεύοντας χθες από τον λογαριασμό του στο Facebook ένα απόσπασμα από πρόσφατη συναυλία του στο Μεξικό, μπροστά σε 300.000 ανθρώπους.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε με την περιγραφή «Μία σημείωση από τον Roger: Η αντίσταση ξεκινάει από σήμερα», λίγες ώρες μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του Trump. Δείτε τα εντυπωσιακά σκηνικά, τα μηνύματα κατά του Trump και το απίστευτο show που έστησε ο Roger, στο βίντεο που ακολουθεί:

Σε άλλα νέα, ο Roger Waters ετοιμάζει νέο σόλο δίσκο μετά από 25 χρόνια και εδώ μπορείτε να ακούσετε το πρώτο δείγμα που δημοσίευσε από το studio.

Διαβάστε ακόμα: 

Ιστορίες ενός εξωφύλλου: Pink Floyd – Animals