Search
Close this search box.
System of a Down: Δύο νέα τραγούδια από το πουθενά

System of a Down: Δύο νέα τραγούδια από το πουθενά

Νέα τραγούδια από τους System of a Down για τον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η μπάντα ανάρτησε μια αναλυτική δήλωση.
System of a Down
System of a Down

Είναι γνωστό ότι η επιστροφή των System of a Down έχει πλέον αναχθεί σε σαπουνόπερα του χώρου. Οι διαφωνίες, οι δυσκολίες και οι αντικρουόμενες δηλώσεις δίνουν και παίρνουν.

Τίποτα όμως δεν κινητοποιεί την μπάντα περισσότερο από τα συμβάντα στη χώρα τους. Με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ να βρίσκεται εδώ και εβδομάδες εκτός ελέγχου, οι System of a Down επέστρεψαν, έστω και προσωρινά, με δύο νέα κομμάτια.

Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και δεκαπέντε χρόνια που το συγκρότημα κυκλοφορεί νέα μουσική.

Τα τραγούδια ονομάζονται ‘Protect the Land’ και ‘Genocidal Humanoidz’, με το πρώτο να συνοδεύτεται και από video clip. 

Η μπάντα ανάρτησε μια αναλυτική δήλωση σχετικά με την αναπάντεχη κίνηση.

Ως System of a Down, μόλις κυκλοφορήσαμε νέα μουσική για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα είναι η στιγμή για να το κάνουμε, καθώς μαζί, οι τέσσερίς μας έχουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ως ενωμένη φωνή. Αυτά τα δύο τραγούδια,‘Protect the Land’ και ‘Genocidal Humanoidz’, μιλούν και τα δύο για έναν τρομερό και σοβαρό πόλεμο εναντίον των πολιτιστικών πατρίδων μας Αρτσάχ και Αρμενίας.

Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτά τα τραγούδια μαζί σας και ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε την ακρόασή τους.

Επίσης, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προέλευσή τους και αφότου το κάνετε, ελπίζουμε να σας εμπνεύσουν για να διαμαρτυρηθείτε για τις φρικτές αδικίες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν εκεί τώρα.

Ακόμα πιο σημαντική και επείγουσα είναι η ταπεινή μας παράκληση να προσφέρετε, μικρά ή μεγάλα ποσά, για να βοηθήσετε αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με, σύμφωνα με διαρκώς αυξανόμενες μαρτυρίες, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε αντάλλαγμα, θα πάρετε τα τραγούδια και το αίσθημα ότι κάνατε διαφορά.

Αυτά τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν απαραίτητη και άμεσα απαιτούμενη βοήθεια και βασικά εφόδια σε όσους έχουν πέσει θύματα αυτών των φρικιαστικών πράξεων.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι ενωμένες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας (μαζί με τρομοκράτες από τη Συρία) επιτέθηκαν στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που εμείς οι Αρμένιοι αποκαλούμε Αρτσάχ.

Όλον τον προηγούμενο μήνα, άμαχοι μικροί και μεγάλοι ξυπνούν μέρα και νύχτα από τις τρομακτικές εικόνες και ήχους επιθέσεων με ρουκέτες, βόμβες, πυραύλους, drones και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Έχουν υποχρεωθεί να βρουν καταφύγιο σε αυτοσχέδια καταλύματα, προσπαθώντας να αποφύγουν την καταστροφή από παράνομες βόμβες διασποράς που πέφτουν στους δρόμους και στα σπίτια τους, στα νοσοκομεία τους και τους χώρους λατρείας τους.

Αυτοί που τους επιτίθενται έχουν βάλει φωτιά στα δάση τους και στην απειλούμενη άγρια ζωή με φώσφορο, άλλο ένα παράνομο όπλο.

Και Γιατί;

Επειδή πριν από περισσότερο από 30 χρόνια, το 1988, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (που τότε ήταν αυτόνομο έδαφος εντός της ΕΣΣΔ) είχαν κουραστεί με τη μεταχείρισή τους ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας και αποφάσισαν να προκηρύξουν τη δικαιωματική τους ανεξαρτησία από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν που τα σύνορα της κάλυπταν τα δικά τους.

Αυτό οδήγησε τελικά σε πόλεμο αυτοδιάθεσης των Αρμενίων του Καραμπάχ εναντίον του Αζερμπαϊτζάν που έληξε με ανακωχή το 1994 με τους Αρμένιους να διατηρούν τον έλεγχο της προγονικής τους πατρίδας και την ανεξαρτησία τους μέχρι σήμερα.

Ο λαός μας ζει εκεί για χιλιετίες, και για τις περισσότερες οικογένειες εκεί είναι το μόνο σπίτι που αυτοί και οι παππούδες τους και οι μητέρες τους έχουν γνωρίσει. Θέλουν να ζήσουν ειρηνικά όπως έκαναν για αιώνες.

Τα τωρινά διεφθαρμένα καθεστώτα του Αλίγιεβ στο Αζερμπαϊτζάν και του Ερντογάν στην Τουρκία τώρα θέλουν όχι μόνο να καταλάβουν αυτά τα εδάφη, αλλά διαπράττουν γενοκτονικές πράξεις ατιμώρητοι εναντίον της ανθρωπότητας και της άγριας ζωής για να πετύχουν την αποστολή τους.

Στηρίζονται στο ότι ο κόσμος είναι πολύ απασχολημένος με τον COVID, τις εκλογές και τις πολιτικές ταραχές για να ασχοληθεί με τις φρικαλεότητές τους.

Έχουν τα χρήματα, τους πόρους και έχουν επιστρατεύσει τεράστιες φίρμες δημοσίων σχέσεων για να διαστρβλώσουν την αλήθεια και να καλύψουν το βάρβαρο γενοκτονικό στόχο τους.

Αυτή δεν είναι στιγμή για να μένουμε τυφλοί.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για τους πολίτες του κόσμου να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους όχι μόνο να καταδικάσουν τις πράξεις αυτών των διεφθαρμένων δικτατόρων αλλά επίσης να επιμείνουν ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να δράσουν γρήγορα ώστε να φέρουν ειρήνη στην περιοχή και να αναγνωρίσουν το Αρτσάχ ως την ανεξάρτητη χώρα που είναι.

Καταλαβαίνουμε ότι για πολλούς από σας υπάρχουν πιο βολικοί τρόποι για να ακούτε μουσική, οπότε σκεφτείτε να κατεβάσετε αυτά τα τραγούδια ως φιλανθρωπία, αν όχι κάτι άλλο.

Δείτε την τιμή τους σαν μια ελάχιστη προσφορά, και αν έχετε τη δυνατότητα και μπορείτε να είστε πιο γενναιόδωροι με την προσφορά σας, κάθε μέλος των System of a Down θα σας είναι ευγνώμον.

Έσοδα από τα δικαιώματα της μπάντας σε αυτήν την πρωτοβουλία θα διατεθούν στο Armenia Fund, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα τις ΗΠΑ καθοριστικό για τη διάθεση εφοδίων σε αυτούς που τα χρειάζονται για την επιβίωσή τους στο Αρτσάχ και στην Αρμενία.

Η μουσική και οι στίχοι μιλούν από μόνοι τους.

Σας χρειαζόμαστε για να μιλήσετε για το Αρτσάχ.

Ειρήνη,

Daron, Shavo, John και Serj

System of a Down 2020
System of a Down 2020

Η ανάρτηση μιλά από μόνη της.

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τα νέα τραγούδια των System of a Down παρακάτω.

Για όσους ενδιαφέρονται, το διαδικτυακό κατάστημα της μπάντας και οι διάφορες μουσικές πλατφόρμες δίνουν δυνατότητα συμμετοχής στην πρωτοβουλία.

Ακούστε τα κομμάτια στους παρακάτω συνδέσμους:

System Of A Down - Protect The Land (Official Video)

System Of A Down - Genocidal Humanoidz (Official Audio)

System of a Down
System of a Down

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!