Υπέροχη ακουστική διασκευή στο ‘Space Oddity’ από τους The Smashing Pumpkins (vid)

Billy Corgan - The Smashing Pumpkins
Billy Corgan - The Smashing Pumpkins

Σίγουρα ο David Bowie δεν θα ξεχαστεί ποτέ και αυτό το επιβεβαιώνουν, μεταξύ άλλων, και οι αμέτρητες διασκευές σε κομμάτια του, από μεγάλους καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο, που δε λένε να κοπάσουν. Δύο μήνες και κάτι μετά από το θάνατό του «Starman», και τα covers που δημοσιεύονται συνεχώς, συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν. Ή τουλάχιστον εμάς που δεν βαρεθήκαμε να τα ακούμε.

Οι αγαπημένοι, λοιπόν, Smashing Pumpkins, βρέθηκαν στο Portland για την πρώτη συναυλία της ακουστικής περιοδείας τους στην Αμερική, με τίτλο ‘In Plainsong’. Εκεί, εκτός από τις πολλές επιτυχίες τους, ερμήνευσαν και το ‘Space Oddity’ του Bowie, υπό τις επευφημίες του ακροατηρίου. Άλλωστε η ταξιδιάρικη φωνή του Billy Corgan, σε συνδυασμό με τις ακουστικές κιθάρες, δεν ήταν δύσκολο να μαγέψει το κοινό του Portland, όπως και εμάς που παρακολουθήσαμε την εκτέλεση σε βίντεο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα τραγουδάει το συγκεκριμένο τραγούδι. Εκτός από τη studio version που συμπεριλάβαμε στις 10 κορυφαίες διασκευές κομματιών του David Bowie, μπορείτε να ακούσετε κι άλλες ζωντανές ερμηνείες του γκρουπ, εδώ, εδώ και εδώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη φορά που Jimmy Chamberlin, αρχικός ντράμερ των Pumpkins, έπαιξε μαζί τους, μετά την επανένωση με το γκρουπ, το 2015. Ακόμη, στο ίδιο live, οι Smashing Pumpkins έπαιξαν και το ‘Malibu’ των Holes (ακούστε το εδώ) – ένα κομμάτι που έχει γράψει, μαζί με άλλους, ο Billy Corgan.

Μετά το πέρας της περιοδείας, το συγκρότημα θα μπει στο στούντιο για να ετοιμάσει το follow-up του ‘Monuments To An Elegy’ (2014).

Ακούστε εδώ την υπέροχη ακουστική διασκευή των Smashing Pumpkins στο ‘Space Oddity’ του David Bowie:

10 διασκευές τραγουδιών του David Bowie που αξίζει να ακούσετε

Chris Martin και Jimmy Fallon διασκευάζουν David Bowie στο πιάνο (vid)

Ακούστε 2 προηγουμένως ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις των The Smashing Pumpkins