Search
Close this search box.
Dune: Δυο νέες τριλογίες φωτίζουν άγνωστες πτυχές

Dune: Δυο νέες τριλογίες φωτίζουν άγνωστες πτυχές

Έξι δίκαια βραβεία Όσκαρ αλλά και 400 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, το 2021 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Dune.
Dune
Dune

Έξι δίκαια βραβεία Όσκαρ (από 10 υποψηφιότητες) αλλά και 400 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, το 2021 (και οι πρώτοι μήνες του 2022) ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Dune.

Εμπνευσμένη από τη βίβλο επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, η ταινία «Dune» του Ντενί Βιλνέβ κέρδισε Όσκαρ Μουσικής, Φωτογραφίας, Σκηνογραφίας, Οπτικών Εφέ, Μοντάζ και Ήχου, και αποτέλεσε τον μεγάλο -αριθμητικά- νικητή της φετινής απονομής της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το Dune των Frank Herbert, Brian Herbert και Kevin J. Anderson είναι ένας πλούσιος λογοτεχνικός κόσμος με περισσότερα από 20 βιβλία και graphic novels μεταφρασμένα στα ελληνικά (όλα από τις Εκδόσεις Anubis) και στο σημερινό μας κείμενο θα γνωρίσουμε δύο νέες, συναρπαστικές τριλογίες που φωτίζουν άγνωστες πτυχές από το επικό σύμπαν του.

Πρόκειται για την «Τριλογία του Κάλανταν», βιβλία που προετοιμάζουν το έδαφος για το έπος που δημιούργησε o Frank Herbert και την τριλογία «Schools of Dune» που αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις πτυχές των σχολών και των πολιτικών σχημάτων που έχουν διαμορφώσει το σύμπαν του Dune.

Στην «Τριλογία του Κάλανταν» έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς με τίτλους «Ο Δούκας του Κάλανταν» και «Η Αρχόντισσα του Κάλανταν», ενώ ετοιμάζεται το τρίτο βιβλίο και φινάλε της τριλογίας με τίτλο «Ο Διάδοχος του Κάλανταν».

Αντίστοιχα στην prequel τριλογία κυκλοφορούν στα ελληνικά τα βιβλία «Οι Μάγισσες του Ντιουν» και «Οι Μέντατ του Ντιουν», ενώ η σειρά θα ολοκληρωθεί με το τρίτο βιβλίο, «Οι Πλοηγοί του Ντιουν».

Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα:

Η Τριλογία του Κάλανταν – Dune: Ο Δούκας του Κάλανταν

Οι Εκδόσεις Anubis επιστρέφουν στον μυθικό κόσμο του Dune και παρουσιάζουν το μυθιστόρημα «Ντιούν: Ο Δούκας του Κάλανταν» των Brian Herbert και Kevin J. Anderson, στο πρώτο βιβλίο της νέας prequel τριλογίας «The Caladan Trilogy» που αποτελεί άμεσο προοίμιο του θρυλικού «Dune» του Frank Herbert. ​

Έναν περίπου χρόνο πριν τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο του θρυλικού Μουάντ’Ντιμπ, η εξουσία των Κορρίνο μοιάζει αδιαμφισβήτητη, όσο κι αν οι ισορροπίες μεταξύ των πανίσχυρων οίκων της Αυτοκρατορίας είναι πιο εύθραυστες από ποτέ.

Κερδίζοντας την εύνοια του αυτοκράτορα Σαντάμ, ο Λίτο Ατρείδης θα προκαλέσει την οργή των εχθρών του και θα δώσει το έναυσμα για μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν τις ισορροπίες δυνάμεων στο γνωστό σύμπαν.

Με τον Πωλ ανήσυχο για το μέλλον του Οίκου των Ατρειδών και την Τζέσικα μπλεγμένη σε ένα ακόμη σχέδιο των Μπένε Τζέζεριτ, ο Λίτο καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο χρέος του προς το λαό του, το γιο του και την αγαπημένη του σύντροφο. Θα καταφέρει άραγε να επιβιώσει διατηρώντας άθικτες την τιμή και την οικογένειά του;

Το βιβλίο «Ντιούν: Ο Δούκας του Κάλανταν», πρώτο μέρος της συναρπαστικής νέας τριλογίας του κόσμου του Dune, ρίχνει φως στις ιστορίες μερικών από τους πιο θρυλικούς χαρακτήρες της επιστημονικής φαντασίας, στήνοντας το σκηνικό για το έπος που δημιούργησε ο Frank Herbert.

Dune

Η Τριλογία του Κάλανταν – Η Αρχόντισσα του Κάλανταν

To δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής Τριλογίας του Κάλανταν από τους best selling συγγραφείς Brian Herbert και Kevin J. Anderson.

Λίγο πριν την εποχή του Ντιούν, ο Οίκος των Ατρειδών βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης, παρασυρμένος σε παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στην Αυτοκρατορία, στην Αδελφότητα των Μπένε Τζέζεριτ, στην CHOAM και στον Οίκο των Χαρκόννεν.

H Λαίδη Τζέσικα, μητέρα του Πωλ και σύντροφος του Λίτο Ατρείδη, απομακρύνεται ακούσια από το σπίτι και την οικογένεια της.

Οι επιλογές της όρισαν την πορεία μας αυτοκρατορίας, αλλά, τώρα η Αρχόντισσα του Κάλανταν πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της προδοσίας της εις βάρος των Μπένε Τζέζεριτ. Αρνούμενη να γίνει πιόνι, καλείται να αποφασίσει εάν η πίστη της στην αδελφότητα είναι πιο σημαντική από την αγάπη για την οικογένεια της.

Την ίδια στιγμή, περίπλοκες συνωμοσίες υφαίνονται στην άναρχη, διαλυμένη Αυτοκρατορία, φέρνοντας τη Λαίδη Τζέσικα, το Δούκα Λίτο Ατρείδη και τον Πωλ σε τροχιά σύγκρουσης με το πεπρωμένο.

Το δεύτερο μέρος της συναρπαστικής «Τριλογίας του Κάλανταν», που προετοιμάζει το έδαφος για το έπος που δημιούργησε o Frank Herbert.

Dune

Schools oF Dune – Οι Μάγισσες του Ντιουν

Το πρώτο βιβλίο της νέας prequel τριλογίας της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας Dune.

Έχουν περάσει ογδόντα τρία χρόνια από την καταστροφή των σκεπτόμενων μηχανών στη Μάχη του Κορρίν.

Ο ήρωας πολέμου Βόριαν Ατρείδης έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι έχει εξαφανιστεί.

Οι απόγονοι του Άμπουλαρντ Χαρκόννεν, που είχε καταδικαστεί για δειλία κι εξοριστεί στο ζοφερό Λάνκιβεϊλ, συνεχίζουν να κατηγορούν τον Βόριαν για τη μοίρα τους. Στον πλανήτη-ζούγκλα Ρόσσακ, η Ρακέλλα Μπέρτο-Ανιρούλ, η πρώτη Σεβάσμια Μητέρα, έχει δημιουργήσει τη δική της Αδελφότητα, λειτουργώντας μια σχολή που εκπαιδεύει τις γυναίκες να βελτιώνουν το μυαλό και το σώμα τους.

Οι απόγονοι του Αουρέλιους Βένπορτ και της Νόρμα Σένβα έχουν χτίσει μια εμπορική αυτοκρατορία, ενώ ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς έχει ιδρύσει μία διαφορετική σχολή στον Λαμπάντας, που διδάσκει τους ανθρώπους να γίνονται Μέντατ.

Ο αντιτεχνολογικός ζήλος εξακολουθεί να εξαπλώνεται στους αποικισμένους από ανθρώπους πλανήτες, με ισχυρές, φανατικές ομάδες να επιβάλλουν βίαιες εκκαθαρίσεις…

Το πρώτο βιβλίο μιας συγκλονιστικής, περιπετειώδους τριλογίας που αποκαλύπτει τις μυστηριώδεις πτυχές των σχολών και των πολιτικών σχημάτων που έχουν διαμορφώσει το σύμπαν του Dune.

Dune
Dune

Schools of Dune – Οι Μέντατ του Ντιουν

Οι Μέντατ στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Οι σκεπτόμενες μηχανές έχουν ηττηθεί, αλλά ο αγώνας για το μέλλον της ανθρωπότητας συνεχίζεται.

Ο Γκιλμπέρτους Άλμπανς έχει ιδρύσει τη Σχολή Μέντατ, όπου οι μαθητές διδάσκονται τις αποτελεσματικές τεχνικές των σκεπτόμενων μηχανών. Όμως, ο Γκιλμπέρτους ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ των δικών του πεποιθήσεων και των συμβιβασμών που κάνει, προκειμένου να επιβιώσει από τους Μπατλεριανούς φανατικούς.

Παράλληλα, η Ηγουμένη Ρακέλλα προσπαθεί να χτίσει ξανά τη Σχολή της Αδελφότητας στον Βάλαχ ΙΧ, με την πιο ταλαντούχα και φιλόδοξη μαθήτριά της, τη Βάλυα Χαρκόννεν, στο πλευρό της.

Στο μεταξύ, ο Τζόζεφ Βένπορτ επιβάλλει ανελέητο εμπάργκο σε όποιον πλανήτη αποδέχεται το αντιτεχνολογικό μανιφέστο του Μάνφορντ Τορόντο, ελπίζοντας ότι η εξαθλίωση θα οδηγήσει στην υποταγή τους. Αλλά οι φανατικοί σπάνια παραδίδονται εύκολα…

Στο δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής τριλογίας των Brian Herbert και Kevin J. Anderson, οι Μέντατ, οι Πλοηγοί και η Αδελφότητα επιδιώκουν να βελτιώσουν το ανθρώπινο είδος, αλλά η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να βυθιστεί σε έναν ατελείωτο Μεσαίωνα…

Dune
Dune

Περισσότερες πληροφορίες για το λογοτεχνικό σύμπαν του Dune στις ιστοσελίδες dune.gr και anubis.gr.

 

DUNE - Official Trailer (greek subs)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!