Search
Close this search box.
Ανταπόκριση: Elysion, Nightrage, Beyond Perception / Gagarin 205

Ανταπόκριση: Elysion, Nightrage, Beyond Perception / Gagarin 205

Ελληνική βραδιά στο Gagarin.
Elysion
Elysion

Ελληνική βραδιά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου στο Gagarin και όχι από αυτές με τα μπουζούκια, με τους Elysion να υπόσχονται μια απολαυστική νύχτα, συνοδεία των Nightrage σε ένα δυναμικό συνδυασμό.

Ποικιλία ειδών επι σκηνής στο σύνολο, με το πρόγραμμα να προσθέτει σε Elysion gothic και Nightrage melodic death μια αρχή με μπόλικο groove, προσφορά των Beyond Perception. Σχεδόν οικογενειακή η ατμόσφαιρα στη Λιοσίων με τους οπαδούς και τους φίλους της μπάντας και τις «φιλοφρονήσεις» από σκηνής, πολύ χειροκρότημα και υποστήριξη και ένα γενικά ευχάριστο εναρκτήριο σαραντάλεπτο, με την ενέργεια που αρμόζει στο είδος τους από το συγκρότημα. Κλείσιμο με διασκευή στο ‘Territory’ και γραμμή για τις καλές συνέχειες, που λέει και ο Μάκης.

Οι Nightrage είναι αγαπητοί σε τέτοιες συνάξεις, η ευκαιρία μεγάλη όταν προκύπτει και συναυλιακά μιλάμε για εγγύηση. Η μπάντα του Μάριου Ηλιόπουλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το νέο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Τόγκα και ένα μικρό στοίχημα έπρεπε να κερδηθεί εκεί, αλλά μιλάμε λίγο πολύ για κάτι προδιαγεγραμμένο.

Υψηλή απόδοση και ενέργεια από το σχήμα μπροστά από τα κάπου διακόσια άτομα που τους παρακολούθησαν στο Gagarin, με ήχο ίσως όχι ιδανικό αλλά τουλάχιστον πολύ καλύτερο της τελευταίας τους εμφάνισης στην Αθήνα, που είχε γίνει στο προβληματικής ακουστικής Temple. Ο Τόγκας στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων του ρόλου του, ιδιαίτερα στις τσιρίδες, και με λίγη βελτίωση όσον αφορά τη χημεία του με τον κόσμο σίγουρα θα αποδειχθεί εξαιρετική προσθήκη για τους Nightrage, με τους οποίους δουλεύει εξάλλου πάνω και σε νέο δίσκο.

Τρομερή και η κιθάρα, όπως αρμόζει εξάλλου σε αυτό το συγκρότημα, και άξιοι άπαντες, Έλληνες και Σουηδοί, των επευφημιών του κόσμου. Είτε μιλάμε για ‘Affliction’, είτε για ‘Embrace the Nightrage’, είτε για ‘Spiral’, όλα εκτελέστηκαν στην εντέλεια για 50 λεπτά, προς τέρψιν του κοινού που σίγουρα δεν είχε βρεθεί εκεί μόνο για Elysion.

Nightrage - Gagarin 205
Nightrage – Gagarin 205

Η σειρά των οποίων ήρθε τελικά γύρω στις 10, με τον κόσμο να έχει αυξηθεί περαιτέρω και να αδημονεί. Είσοδος με ‘Blink of an Eye’ και τη Χριστιάνα Χατζημιχάλη να μας χρίζει όλους το έκτο μέλος των Elysion για το επόμενο δίωρο. 105 λεπτά στην πράξη για μια γιορτή που τα είχε όλα.

Περάσματα και από τους τρεις δίσκους, live συμπάθειες όπως το ‘Someplace Better’ και το ‘Killing My Dreams’, σπανιότητες όπως το ‘The Promise’, όπου άναψαν φακοί, και το ‘Bleeding’, που αφιερώθηκε στον Μάριο Ηλιόπουλο, συνεργασία στο ‘Our Fate’ με Ηλιόπουλο και Φώτη ΜπενάρδοBlack Sabbath διασκευή και πολύ συναίσθημα και διαθεση, τίποτα δεν έλειψε από τη βραδιά (εκτός από ένα encore, αλλά τόσα ακούσαμε).

Διαρκείς οι ευχαριστίες της Χριστιάνας, που αφιέρωσε το ‘Eternity’ στους θεατές που ήρθαν από μακριά για να τους δουν και εξέφρασε κατ’επανάληψιν την ευγνωμοσύνη της στον κόσμο, ανάμεσα σε εκμυστηρεύσεις και κλήσεις σε τραγούδι, παλαμάκια και ιαχές. Διαρκής και ο παλμός του κοινού, που ανταποκρίθηκε, τραγούδησε, χτυπήθηκε και καταχειροκρότησε τους Elysion.

Όσο μεγάλη και αν είναι η τιμή και η σημασία του να ανοίγει κάποιος για τους Nightwish, το να βρίσκεται μαζί με το δικό του πυρήνα οπαδών, αυτούς που ξέρουν, ακολουθούν και εκτιμούν, έστω και σε κλειστό, δίνει άλλο αέρα. Δεν ήταν μόνο η (πολύ) μεγαλύτερη διάρκεια. Είδαμε άλλους Elysion απόψε από αυτούς που είδαμε το καλοκαίρι, με τις συνθήκες να τους επιτρέπουν να ξεδιπλώσουν ό,τι είχαν να δώσουν. Οι παρευρισκόμενοι στο Gagarin το δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και ήταν αυτή η σύνδεση που επέτρεψε στη συναυλία να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε.

Μακάρι σύντομα πάλι, μακάρι και με περισσότερους δίσκους. Το κοινό των Elysion ξέρει από υπομονή. Αν αυτή είναι η ανταμοιβή, θα είναι πάντα εκεί και θα περιμένει.

Elysion – Gagarin 205 Setlist

 1. Blink of an Eye
 2. Far Away
 3. Someplace Better
 4. Loss
 5. This Time
 6. Made of Lies
 7. Walk Away
 8. As the Flower Withers
 9. Raid the Universe
 10. Eternity
 11. The Promise
 12. Bleeding
 13. Our Fate (ft. Μάριος Ηλιόπουλος και Φώτης Μπενάρδος)
 14. In Despair
 15. Never Forever
 16. Crossing Over
 17. Headless Cross (Black Sabbath cover)
 18. Killing My Dreams
 19. The Rules
Elysion live
Elysion live

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!