Αποσύρθηκαν από φεστιβάλ στο Λίβανο οι Within Temptation

Within Temptation
Within Temptation

Την απόσυρσή τους από το φεστιβάλ Byblos του Λιβάνου, στο οποίο θα έπαιζαν στις 7 Αυγούστου, αποφάσισαν οι Within Temptation.

Ο λόγος που το έπραξαν αυτό, είναι οι απειλές που δέχτηκε το συγκρότημα Mashrou’ Leila που θα έπαιζε στο φεστιβάλ νωρίτερα την ίδια μέρα, από φανατικούς ισλαμιστές και οι οποίες οδήγησαν στην απόσυρση και αυτού από το φεστιβάλ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έβγαλαν στο Facebook οι Within Temptation προχθές, πέρα από την αλληλεγγύη τους στο Λιβανέζικο συγκρότημα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ, δηλώνουν ανήμποροι να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή των συναυλιών και έτσι οι Ολλανδοί ουσιαστικά υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν και για λόγους ασφαλείας τη συμμετοχή τους στο Byblos Festival.

Με την κίνησή τους αυτή οι Within Temptation αναφέρουν πως επιθυμούν να υποστηρίξουν αξίες όπως η διαφορετικότητα και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Αξίζει να τονιστεί πως στο παρελθόν οι Ολλανδοί έχουν παίξει στο Λίβανο, κάτι που δείχνει πως τα πράγματα, ακόμα και σε μία από τις πιο ανεκτικές και ανεξίθρησκες ισλαμικές χώρες, πάνε προς τα πίσω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: