Οι Black Keys στην Ελλάδα!

Black Keys
Black Keys

Το Rockwave Festival γίνεται 20 ετών και αυτοί που θα το ανοίξουν δε θα είναι άλλοι από τους Black Keys.

Η διάσημη αμερικανική μπάντα από το Ohio έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως head-liner του προσεχούς φεστιβάλ και η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Terra Vibe Park στις 30 Μαΐου 2015.

Η τιμή των πρώτων εισητηρίων θα είναι στα 36€ από 2/12 που ξεκινάει η προπώληση, ως 29/12. Η τελική τιμή θα διαμορφωθεί στα 42€.

 

Πίσω στο 2001, δύο πρώην συμμαθητές με αγάπη στο blues και το indie rock, αποφάσισαν να τα επαναφέρουν στη μόδα. Και τα κατάφεραν. 6 Grammys, 1 MTV Video Music Award και 1 BRIT Award μετά, έρχονται στη χώρα μας και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για το ελληνικό κοινό που τους περίμενε εδώ και χρόνια!

Οι Dan Auerbach (κιθάρα & φωνή) και Patric Carney (τύμπανα), δεν έκαναν παρέα στο σχολείο. Για την ακρίβεια, ήταν εντελώς διαφορετικοί. Σημασία έχει ότι έδεσαν μουσικά, δίνοντάς μας τον πρώτο τους δίσκο, “The Big Come Up“, το 2002. Προφητικός ο τίτλος, δεν μπορώ να πω.

Η συνέχεια περιλαμβάνει αρκετούς δίσκους, σε αντίθεση με άλλες μπάντες που δεν έχουν τόσο έντονη παρουσία. Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004), Magic Potion (2006), Attack & Release (2008), Brothers (2010), El Camino (2011) και Turn Blue (2014) είναι οι δίσκοι τους μέχρι στιγμής.Η πορεία τους, σταθερά ανοδική, έχει να επιδείξει τη συμπερίληψη κομματιών τους στις λίστες με τα καλύτερα τραγούδια κάθε χρονιάς που έβγαλαν δίσκο.

Ωστόσο, το Brothers του 2010 αποτελεί ορόσημο για την πορεία τους αφού τους έδωσε τεράστια ώθηση ιδιαίτερα με το single Tighten Up και τους χάρισε και 3 Grammys. Το El Camino του 2011, με το επίσης πολύ πετυχημένο Lonely Boy, ήταν απλά ο τρόπος να δηλώσουν ότι ήρθαν για να μείνουν.