Έφυγε από τη ζωή ο Paul Kantner των Jefferson Airplane

Paul Kantner
Paul Kantner

Ακόμα μια πολύ σημαντική απώλεια βιώνει ο κόσμος της μουσικής, που χωρίς υπερβολή διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του. Ο Paul Kantner, τραγουδιστής, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Jefferson Airplane, έφυγε από τη ζωή. Ως αιτία θανάτου δηλώθηκε η εκτεταμένη οργανική ανεπάρκεια, αλλά πριν λίγες ημέρες είχε υποστεί σοβαρό έμφραγμα, όπως μετέδωσε η εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Από το 1965 μέχρι και το 1972, οι Jefferson Airplane ξεχώρισαν για τον πολύ προοδευτικό τους ήχο, οδηγώντας την ψυχεδελική ροκ στο να γίνει παγκοσμίως γνωστή. Ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, με τίτλο ‘Surrealistic Pillow’, έφτασε στο No. 3 του αμερικανικού Billboard, με τη βοήθεια των singles ‘Somebody To Love’ και ‘White Rabbit’. Έπαιξαν επίσης μέσα στα 60’s, στα τρία μεγάλα φεστιβάλ της Αμερικής, του Monterey, του Altamont και βέβαια του Woodstock.

Ο Kantner είναι το πρώτο μέλος των Jefferson Airplane που φεύγει από τη ζωή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ίδρυσε και μία ακόμα μπάντα, τους Jefferson Starship, το 1974.

Ήδη οι επίσημες σελίδες των Lynyrd Skynyrd, Doors και Janis Joplin, αναφέρονται στον εκλιπόντα και τη μεγάλη επιρροή που είχε, με το δικό του, “σιωπηλό” τρόπο, στην εξέλιξη της παγκόσμιας μουσικής. Θα λείψει…

Our condolences go out to the friends, family and fans of Paul Kantner of Jefferson Airplane on the news of his passing….

Δημοσιεύτηκε από The Doors στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

It is with a heavy heart that we share the news of Jefferson Airplane founding member Paul Kantner's death. Along with…

Δημοσιεύτηκε από Janis Joplin στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016