Search
Close this search box.
Star Wars: Η σωστή σειρά για να δεις τις ταινίες

Star Wars: Η σωστή σειρά για να δεις τις ταινίες

Πολλές ταινίες Star Wars με μπερδεμένη σειρά. Από πού να ξεκινήσεις για να δεις όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντός του.
Star Wars
Star Wars

Δεν είναι μυστικό, η σειρά των Star Wars είναι πολύ μπερδεμένη.

Χρονολογικά κυκλοφόρησαν πρώτα τρεις ταινίες που όμως φέρουν τους αριθμούς 4 με 6, αρκετά χρόνια αργότερα άλλες τρεις με αριθμούς 1 έως 3, λίγο αργότερα μία ταινία που θεωρείται ως έβδομη, ενώ πριν την όγδοη κυκλοφόρησε το… 3,5, για να ακολουθήσει το 8 και μετά το… 3,25.

Πολλοί διαφωνούν για το πώς πρέπει τελικά να δούμε τα Star Wars, οπότε θα σας προσφέρουμε κι εμείς τις δύο προτάσεις μας, που θεωρούμε ότι θα σας βοηθήσουν να το απολαύσετε στο μέγιστο.

Με ποια σειρά να δω τις ταινίες Star Wars;

1η Πρόταση

«Θέλω να τα δω γρήγορα ώστε να προλάβω το Rise of Skywalker»

1. A New Hope

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς. Η ταινία που ξεκίνησε τα πάντα και μας συστήνει στους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές, Luke, Han και Leia.

2. Empire Strikes Back

Ίσως η κορυφαία ταινία, όπου μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε την πραγματική ταυτότητα του Darth Vader.

3. The Revenge of the Sith

Τώρα που μάθαμε για τον Anakin, μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό flash back. Η καλύτερη ταινία των prequels, με μερικές πολύ δυνατές στιγμές σαν τη μονομαχία του Obi Wan και του Anakin.

4. The Return of the Jedi

Αφού πήραμε μερικές πληροφορίες για την ιστορία των ηρώων μας, μπορούμε να συνεχίσουμε την ιστορία μας και να δούμε πώς θα καταφέρει ο Luke να σώσει τον Han και στη συνέχεια να τα βάλει με την Αυτοκρατορία.

5. Rogue One

Κάνουμε ένα διάλειμμα και βλέπουμε μια άριστη ταινία που ενώνει μερικά κομμάτια του παζλ ανάμεσα στο Revenge of the Sith και το A New Hope.

6. The Force Awakens

Μεταφερόμαστε πολλά χρόνια αργότερα για να δούμε τον γιο της Leia και του Han να πρωταγωνιστεί στις δικές του περιπέτειες, από άλλη σκοπιά από αυτήν των γονιών του βέβαια.

7. The Last Jedi

Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της νέας τριλογίας. Ο Luke εμφανίζεται ξανά για να συνδράμει για άλλη μια φορά στο μέλλον ολόκληρου του γαλαξία.

Και φυσικά, εάν περισσέψει χρόνος, μπορείτε κάλλιστα να δείτε τις υπόλοιπες τρεις ταινίες που έχουν βγει, A Phantom Menace, Attack of The Clones και Solo.


2η Πρόταση:

«Θέλω να εμβαθύνω πραγματικά στο καλύτερο σύμπαν όλων των εποχών»

Ας μην γελιόμαστε. Ναι, μπορεί πολλοί να κράζουν τα prequels, όμως εμείς τα λατρεύουμε. Θέλουμε να ζήσουμε στο έπακρο αυτήν την εμπειρία από ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρυά.

Τονίζω πως θεωρώ αυτήν την πρόταση πολύ ανώτερη της προηγούμενης, ωστόσο χρειάζεται να επενδύσετε τόσο χρόνο όσο και όρεξη.

Ίσως αν θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας, ή κάποιο ανιψάκι να αγαπήσει το Star Wars, συνιστούμε αυτήν τη σειρά ανεπιφύλακτα.

1. A Phantom Menace

Ναι, είχε τα θεματάκια της. Ωστόσο, γνωρίζουμε τον Anakin από παιδί και δενόμαστε μαζί του για όλο το ταξίδι που πρόκειται να κάνει. Το pod racing μας φαίνεται ό,τι καλύτερο και απορούμε που κάποιοι το κράζουν.

2. Attack of the Clones

Βλέπουμε πως αρχίζει ο Πόλεμος των Κλώνων που θέτει τα θεμέλια για τη διάλυση της Δημοκρατίας.

3. Clone Wars

Θα αναρωτηθείτε, σειρά κινουμένων σχεδίων; Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσουμε. Το Clone Wars δεν είναι μόνο για παιδιά.

Αναπτύσσει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες με τρομερό τρόπο, κάτι που λείπει από τα prequels. Η ιστορία είναι απίστευτη και απλά μας δένει σε τρομακτικό βαθμό με τους πρωταγωνιστές.

The Clone Wars is a kid's show!

4. Revenge of The Sith

Πλέον η ταινία αυτή, μετά το Clone Wars, αποκτά διαστάσεις έπους. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα Star Wars fanboys την λατρεύουν.

Η διαμάχη μεταξύ Obi-Wan, Anakin, μετά από 6 σεζόν στενής φιλίας, απλά μας ραγίζει την καρδιά. Εάν μάλιστα κανείς καταφέρει να το δει χωρίς να ξέρει τι θα γίνει μετά, ίσως να μην περιμένει και την κατάληξη του Anakin.

5. Solo

Μπορεί πολλοί να την κατηγόρησαν, ωστόσο ατύχησε να βγει λίγο μετά το The Last Jedi, που όλοι ξέρουμε πως δίχασε τους fans σε τρομακτικό βαθμό.

Το Solo ήταν μια καλή ταινία που μας ταξίδεψε όμορφα στο σύμπαν που αγαπάμε και μας έδειξε κάποιες πληροφορίες για τον αγαπημένο Han.

6. Rebels

Κι άλλη σειρά κινουμένων σχεδίων. Ναι, πιο παιδική από το Clone Wars, άλλα πάλι μας δίνει πολύ ωραίες πληροφορίες για τη φύση της Δύναμης, ενώ και η Ιστορία των πρωταγωνιστών αποκτά μετά από ένα σημείο πολύ ενδιαφέρον.

7. Rogue One

Η καλύτερη ταινία Star Wars επί Disney. Το να τη δούμε ακριβώς πριν το A New Hope μας βοηθά να καταλάβουμε πιο καλά την πορεία της επόμενης ταινίας.

8. A New Hope

Πλέον ξέρουμε πολλές πληροφορίες για τον Luke τον γέρο Ben και τον Vader. Όταν ο Ben αναπολεί το παρελθόν, το ίδιο κάνουμε και εμείς μαζί του.

'Before The Dark Times'

9. Empire Strikes Back

Ναι, ξέρουμε ήδη τι θα πει ο Vader στον Luke, αλλά πάλι μπορούμε να εκτιμήσουμε την εκπληκτική σκηνή.

10. The Return of the Jedi

Με τόσες ταινίες και σειρές στην πλάτη μας, πλέον μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτήν την ταινία πολύ παραπάνω.

Η όλη θυσία του -πλέον- Anakin, μας συγκινεί πολύ παραπάνω, ξέροντας ολόκληρη την ιστορία του, το πως τελικά ήταν όντως ο Εκλεκτός που έφερε ισορροπία στη Δύναμη.

11. The Mandalorian

Η καινούργια σειρά της Disney που μέχρι στιγμής τα πάει αρκετά καλά δίνει ωραίες νέες πληροφορίες για τον κόσμο του Star Wars.

12. The Force Awakens – 13 The Last Jedi

Οι δύο ταινίες των sequels που προετοιμάζουν το δρόμο για τη μεγάλη ολοκλήρωση της ιστορίας μας.

The Mandalorian
The Mandalorian

Διαβάστε ακόμα:

Star Wars: The Rise of Skywalker / Κριτική ταινίας

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!