Οι Iron Maiden ενημέρωσαν το επίσημο κανάλι τους στο Youtube με την ερμηνεία τους στο ‘Stranger in a Strange Land’ από την καλοκαιρινή περιοδεία τους στην Ευρώπη.
Το κομμάτι βρήκε τη θέση τους στην ανανεωμένη setlist της The Future Past Tour, 25 ολόκληρα χρόνια μετά από την τελευταία τους φορά που το έπαιξαν live.
Το ‘Stranger In a Strange Land’ είναι το κομμάτι εκείνο που αναδύει το μεγαλειώδες ύφος του, το κομμάτι εκείνο που ενσαρκώνει καλύτερα το μυστηριώδες και φουτουριστικό πνεύμα που έβγαζε στον ακροατή το συγκεκριμένο album.
Μια σχεδόν εξάλεπτη σύνθεση που είναι η απόδειξη γιατί το ‘Somewhere In Time’ ήταν αρκετά πρωτοπόρο για την εποχή του, παρά το γεγονός ότι η μπάντα εκείνη την περίοδο ξεφούρνιζε σε σύντομο χρονικό διάστημα το ένα έπος μετά το άλλο.
Επειδή οι Maiden δεν είναι όμως μόνο τραγούδια και συνθέσεις, και επειδή το artwork των κυκλοφοριών τους ήταν ένας από τους βασικότερους παράγοντες της επιτυχίας τους, θα σκαλίσουμε ξανά τις λεπτομέρειες πίσω από το cover του single.
Για το εξώφυλλο του δίσκου που ήταν κυριολεκτικά ένα fast forward στο μέλλον, έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρακάτω αφιέρωμα:
Iron Maiden – Somewhere In Time: 39 (!) μυστικά που κρύβονται στο artwork
O Derek Riggs συνδυάζει την Άγρια Δύση με το Star Wars! Ο Εddie θυμίζοντας Clint Eastwood στην Τριλογία των Δολαρίων μπουκάρει σε ένα φουτουριστικό bar εμπνευσμένο από τον Πόλεμο των Άστρων, φορώντας την κάπα του και το καπέλο του και ανάβοντας το τσιγάρο του αγέρωχος.
Το cover φέρει στο μυαλό του ακροατή και τον Deckard από το οσκαρικό ‘Blade Runner’, ενώ η συγκεκριμένη εκδοχή του Eddie φιγουράρει και στην εκδοχή Camp Chaos του ‘Run To The Hills’.
Στην πάνω δεξιά γωνία του εξώφυλλου των Iron Maiden, ελαφρώς δίπλα από τον αναπτήρα του Eddie, οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν ότι αναγράφεται η ώρα 11:58, δυο λεπτά ακριβώς πριν τα μεσάνυχτα, με τον Derek να κλείνει το μάτι στο ‘2 Minutes to Midnight’, την ιστορία του κομματιού και του εξώφυλλου με τα έντονα αντιπολεμικά μηνύματα και την πυρηνική απειλή.
Στο τραπέζι μπροστά του απεικονίζονται τα συνηθισμένα που θα έβρισκε κανείς σε ένα σαλούν της εποχής:
Όπλα, αλκοόλ και τράπουλες! Αρκετές κάρτες πέφτουν από το τραπέζι, με τον Θεριστή που εμφανίζεται και στο εξώφυλλο του ‘The Trooper’ να απεικονίζεται και εδώ, ενώ ο Derek Riggs έχει αφήσει διακριτικά την υπογραφή του κάτω από τα τραπουλόχαρτα στο δεξί μέρος: