Search
Close this search box.
John Garcia: «Τα 10 καλύτερα τραγούδια των Kyuss»
Page 2

John Garcia: «Τα 10 καλύτερα τραγούδια των Kyuss»

Ο John Garcia μιλάει για την πλούσια δισκογραφία των Kyuss.
John Garcia
John Garcia

◄ (10-6) Προηγούμενη Σελίδα

5. Demon Cleaner (Welcome To Sky Valley, 1994) 

Έχουμε και βίντεο για αυτό το κομμάτι και πραγματικά το είχα απολαύσει όταν το γυρίζαμε μαζί με τους  Josh, Brant, Scott (Reeder), Alfredo (Hernandez) και τον σκηνοθέτη μας, τον Fred, που δεν είναι πια μαζί μας δυστυχώς. Νομίζω είχε γυρίσει και μερικά βίντεο για τους Tool. Ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που τραγούδησα με αυτόν τον τρόπο και μου πήρε πολλές ώρες γιατί πίεσα πολύ τη φωνή μου. Στο τέλος, όμως, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και ο Josh ήταν διαρκώς εκεί και με καθοδηγούσε, όπως πάντα. Ήταν εξαιρετική εμπειρία, ένα πολύ cool κομμάτι και ακόμα και τώρα το ακούω.

Kyuss - Demon Cleaner (Official Video)

4. Odyssey (Welcome To Sky Valley, 1994) 

Αυτό το κομμάτι είναι η επιτομή των πεπραγμένων των Kyuss: Δύναμη, ένταση και συναίσθημα. Έχεις κάτι που είναι πολύ βαρύ και υπάρχουν και μερικοί εξαιρετικοί στίχοι και μια όμορφη μελωδία. Αυτό είναι ό,τι έκαναν οι Kyuss κατά την άποψή μου. Όταν βάζεις κάτι τόσο όμορφο πάνω από κάτι βαρύ, σκληρό και μελωδικό, το αποτέλεσμα μερικές φορές είναι πολύ καλό. Και σε αυτό το τραγούδι, δουλεύει άψογα.

3. Conan Troutman (Welcome To Sky Valley, 1994) 

Είναι πολύ δύσκολο να ακούω αυτά τα τραγούδια και να θυμηθώ πώς με έκαναν να νιώσω, αλλά ακόμα με εκφράζει αυτό το κομμάτι. Με γυρίζει πίσω στην εποχή που ήμουν σε ένα γκαράζ, σε ένα υπνοδωμάτιο, ακούγοντας τον Josh και τον Brant να συζητάνε για στίχους, για μελωδίες και για το πώς πρέπει να εξελιχθούν τα τραγούδια. Αυτό το πράγμα με ενθουσίαζε και το ‘Conan Troutman’ με γυρίζει πίσω σε αυτήν ακριβώς την εποχή. Προσωπικά δεν με ενδιέφεραν τα ναρκωτικά ή οι γυναίκες… Ήμουν απόλυτα εστιασμένος στην μπάντα μου και αυτό ήταν όλο. Η μουσική με «άναβε». Και οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν. Δεν μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω πως αυτό μας ενδιέφερε πάνω από όλα τότε. Γουστάραμε τη μουσική. Και αυτό το κομμάτι είναι γρήγορο, βαρύ και συναισθηματικό. Το αγαπώ.

KYUSS- Conan Troutman

2. Apothecaries’ Weight (Blues For The Red Sun, 1992)

Αν βάζαμε φωνητικά σε αυτό το κομμάτι, θα το καταστρέφαμε. Παρόλο που δεν το παίξαμε ποτέ ζωντανά, υπάρχει ένα κομμάτι μέσα μου που θέλει να προσθέσει φωνητικά. Οπότε, υπάρχει ενός είδους εσωτερική μάχη εδώ πέρα. Πραγματικά θα ήθελα να δω πώς θα κατέληγε. Αλλά είναι ένα εξαιρετικό instrumental κομμάτι. Ξέραμε πότε έπρεπε να βάλουμε φωνητικά σε ένα κομμάτι και πότε να μην το κάνουμε. Και εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια μέσα από τη δισκογραφία μας.

Apothecaries' Weight - KYUSS

1. One Inch Man (…And The Circus Leaves Town, 1995)

Έχω ένα ισχυρό προσωπικό δέσιμο με αυτό το κομμάτι γιατί ασχολήθηκα πολύ με τη σύνθεσή του. Καθώς μεγαλώναμε ως μπάντα, ασχολούμουν όλο και περισσότερο από δημιουργικής άποψης. Όταν γράψαμε αυτό το κομμάτι ήμασταν σε μία αποθηκούλα σε μία μικρή πόλη που λέγεται Bermuda Dunes, ακριβώς δίπλα από την Palm Desert, και προβάραμε. Το βρίσκαμε πολύ διασκεδαστικό. Ήταν ολόκληρη η ζωή και ο βιοπορισμός μας, οπότε θέλαμε να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Ο Scott έγραψε το riff, εγώ ασχολήθηκα με τους στίχους και τη μελωδία των φωνητικών, ο Josh ανέλαβε το κιθαριστικό κομμάτι και ο Alfredo με το κομμάτι των ντραμς. Έδεσαν όλα μεταξύ τους πολύ εύκολα και ήταν εμφανές πως θα αποτελέσει κάτι ιδιαίτερο για όλους μας. Είναι ένα κομμάτι που έχω πάντα στις setlists μου και θα εξακολουθήσω να το κάνω. Έχω ένα συναισθηματικό δέσιμο με αυτό το κομμάτι που ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει. Και είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω γι’ αυτό.

Kyuss - One Inch Man

Διαβάστε ακόμα:

10 (ακόμα) λόγοι να λατρέψεις τον John Garcia

John Garcia – The Coyote Who Spoke In Tongues / Review

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!