Κέρμα των 15€ κόβει η Ιρλανδία προς τιμήν του Phil Lynott

Phil Lynott
Phil Lynott

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας αποφάσισε να γιορτάσει τα 70 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Phil Lynott των Thin Lizzy και μάλιστα με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

Θα κόψει λοιπόν 3000 ασημένια νομίσματα αξίας 15€, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 27 Νοεμβρίου, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα και στο κοινό, σε όσους τουλάχιστον τυχερούς το προλάβουν εδώ.

Η αξία των νομισμάτων θα ανέρχεται στα 65€, σε ανακολουθία με τα αναγραφόμενα πάνω σε αυτά 15€. Το πρώτο κέρμα, θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins, στο St. Kevin’s College του Δουβλίνου, που στο παρελθόν είχε φοιτήσει και ο Lynott.

Οι τιμές στο Lynott μέσω της δημιουργίας του νομίσματος, δεν είναι κάτι νέο για την Ιρλανδία και την εθνική της τράπεζα, καθώς πέρυσι είχε γίνει το ίδιο με τον Rory Gallagher, ενώ του χρόνου, θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία και για τον Luke Kelly, ιδρυτή των θρυλικών The Dubliners.

O Phil Lynnot είχε φύγει από τη ζωή το 1986, μόλις στα 36 του χρόνια και πρόλαβε όμως να αφήσει ένα σπουδαίο στίγμα ως τραγουδιστής και μπασίστας των αγαπημένων Thin Lizzy.

Το προσχέδιο του νομίσματος είναι το παρακάτω και είναι εντυπωσιακό.