Search
Close this search box.
Συνέντευξη Suicidal Angels: «Η μουσική απαντά σε όλα τα κλισέ»

Συνέντευξη Suicidal Angels: «Η μουσική απαντά σε όλα τα κλισέ»

Δίσκος αναμένεται, οι Suicidal Angels είναι ξανά Ελλάδα, ελάτε να παρτάρουμε!
Suicidal Angels
Suicidal Angels

Οι Suicidal Angels επιστρέφουν στις ελληνικές σκηνές μετά από μακρά απουσία, μαζί με τους Beast in Black, σε μια ανακοίνωση που ξάφνιασε αλλά και ευχαρίστησε.

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στην μπάντα, στα πλαίσια αυτής της εμφάνισης. Νέος δίσκος, δυνατές συναυλίες και μέλλον με αποφασιστικότητα για τους Suicidal Angels, όπως θα δείτε και παρακάτω.

Καταρχάς, χαίρετε και σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας. Όπως δηλώσατε και εσείς, μάλλον λίγοι περίμεναν να ακούσουν ότι θα έχει Suicidal Angels μαζί με Beast in Black στις δύο προσεχείς συναυλίες, αλλά σίγουρα δεν παραπονιόμαστε. Πώς προέκυψε αυτή η προσέγγιση από τους BiB;

Γειά χαρά και σε εσάς κ σε όλους τους αναγνώστες σας, σας ευχαριστώ κ εγώ πολύ από την πλευρά μας για αυτή την συνέντευξη. Πράγματι, λίγοι περίμεναν να ακούσουν για τις επερχόμενες συναυλίες μας με τους Beast in Black!

Η πρόταση ήρθε από το ίδιο το management / booking του συγκροτήματος, πράγμα το οποίο μας ξάφνιασε μεν, μας χαροποίησε δε. Πολλοί ίσως να είναι εκείνοι που θα πουν ότι δεν κολλάμε μουσικά με τους Beast in Black αλλά δε παύει να είναι μια metal συναυλία.

Είναι μια πάρα πολύ δυνατή μπάντα, η ευρωπαϊκή τους περιοδεία πάει τρομερά καλά και μπράβο τους και πραγματικά περιμένουμε να παίξουμε μαζί πως και πως! Πιστεύω πως θα είναι 2 φοβερές βραδιές και θα περάσουμε όλοι υπέροχα.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι Suicidal Angels έχουν αρκετό καιρό να παίξουν στην Ελλάδα. Ίσως από το 2021 κιόλας, ή έχασα κάτι την προηγούμενη χρονιά; Υπάρχει κάποια έκπληξη που πρέπει να περιμένουμε, ή απλά να προετοιμαστούμε για ξύλο και χαμό;

Δυστυχώς λόγω covid τα πράγματα πήγαν σε όλα πίσω, έχουμε όντως να παίξουμε πολύ καιρό στην Ελλάδα και θυμάσαι πολύ σωστά, η τελευταία μας συναυλία ήταν όντως το 2021, το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη, με το κόσμο καθιστό σε καρέκλες, με αποστάσεις και όλα τα συναφή…

Ευτυχώς, ελπίζω, να ξεμπερδέψαμε με αυτή την ιστορία και να επανέλθουν όλα σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Κάποια έκπληξη δεν έχουμε ετοιμάσει, όχι προς το παρόν τουλάχιστον, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, αλλά ξύλο και χαμός είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα, πως να έλειπαν άλλωστε; Χαχαχαχα!

Παραμένοντας στα συναυλιακά, το 2022 περιοδεύσατε άνοιξη, καλοκαίρι και χειμώνα, σε Μεξικό, Κολομβία και Ευρώπη, με μια ενδιάμεση πτήση προς Βραζιλία τον Σεπτέμβριο.

Βρεθήκατε ακόμα και στο Wacken τον Αύγουστο, για το οποίο παρεμπιπτόντως συγχαρητήρια. Πώς ήταν να βρίσκεστε στο δρόμο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ως Suicidal Angels, ειδικά με το αναγκαστικό διάλειμμα της πανδημίας να έχει μεσολαβήσει;

Πραγματικά ήταν μια ανάσα ζωής. Όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, κλειστήκαμε σπίτια μας, μας απαγορεύτηκαν οι συναυλίες και πολλά άλλα…Όταν άνοιξε η φάση και πλέον μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη σκηνή, δεν χάσαμε λεπτό! Αρκετές από αυτές τις συναυλίες ήταν ήδη προγραμματισμένες προ covid και πολλές άλλες επίσης οι οποίες δεν έγιναν ποτέ…

Το βασικότερο για μας είναι ότι μπορέσαμε να επιστρέψουμε στην ενεργό δράση κ ελπίζω να παραμείνουν έτσι τα πράγματα, το έχω ξαναπεί και σε άλλες συνεντεύξεις, είμαστε μια μπάντα που λατρεύει τον δρόμο, παρότι οι συνθήκες ορισμένες φορές δεν είναι ιδανικές. Το παλεύεις, συνεχίζεις και πας παρακάτω!

Το Wacken και πολλά άλλα μεγάλα φεστιβάλ μας είχαν προσεγγίσει, ορισμένα έγιναν, κάποια άλλα πήραν παράταση για του χρόνου. Όλα θα γίνουν όμως κ σαφώς κ ακόμα περισσότερα!

SUICIDAL ANGELS - Bloody Ground (OFFICIAL VIDEO CLIP)

Υπήρξε κάποια εμφάνιση ή εμφανίσεις που να ξεχώρισαν σε αυτό το διάστημα;

Για εμάς κάθε εμφάνιση, κάθε live είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μιλώντας προσωπικά και δεν έχει να κάνει με συναυλία, ξεχώρισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορέσαμε και κάναμε μια μίνι περιοδεία στο Μεξικό και μπόρεσα να δω και να έρθω πιο κοντά σε μια κουλτούρα που δεν ήξερα καθόλου καθώς επίσης να γευτώ και την φοβερή κουζίνα που έχουν!

Σίγουρα μια περιοδεία στο Μεξικό δεν είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις, τα απρόβλεπτα μπορεί να είναι πολλά, όπως για παράδειγμα να μπει η αστυνομία μέσα και να σταματήσει την συναυλία, πράγμα το οποίο συνέβη και δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί…

Παρ’όλα αυτά ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία και σίγουρα αναμένω για την επόμενή μας επίσκεψη, ελπίζοντας σε μια περιοδεία σε όλη την ήπειρο, μιας και πλέον δεν υπάρχουν τα μέτρα περί πανδημίας!

Πώς βλέπετε γενικότερα τα ελληνικά σχήματα στο εξωτερικό αυτήν την εποχή;

Τα ελληνικά συγκροτήματα έχουν κάνει τεράστια άλματα στο εξωτερικό συγκριτικά με τα προηγούμενα 15-20 χρόνια και πόσο μάλλον από ακόμα παλαιότερα.

Υπάρχει μια άλλη οπτική, σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ και το internet όσον αφορά την πληροφόρηση και την επικοινωνία. Υπάρχουν πάρα πολύ ωραίες και δυνατές ελληνικές μπάντες, σε όλα τα παρακλάδια του μέταλ, που μπορούν να σταθούν επάξια στις σκηνές του εξωτερικού καθώς κ στον ανταγωνισμό του εξωτερικού.

Εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω συγκροτήματα ελληνικά να παίρνουν μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού κ πόσο μάλλον όταν συναντιόμαστε επειδή ενδεχομένως να παίζουμε την ίδια μέρα.

Δυστυχώς όμως χρειάζεται και λίγο προσοχή παραπάνω στις μέρες μας, διότι κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αγάπη σου για τη μουσική, το όνειρο σου και βγάζουν χρήματα τάζοντας λαγούς με πετραχήλια…

Τώρα που ευτυχώς έχουμε αφήσει αρκετά πίσω μας καραντίνες και κλεισούρες, πώς ήταν η περίοδος αυτή για τους Suicidal Angels;

Όπως είπα πριν και παραπάνω, ήταν πραγματικά μια δύσκολη περίοδος. Βρεθήκαμε όλοι μας από το πουθενά και με ελλιπή πληροφόρηση, να κλειστούμε στα σπίτια μας και στην ουσία, σαν να σταμάτησε ο χρόνος…Δεν γνώριζε κανείς μας τίποτα, αν και πότε θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα ξέραμε.

Πολύς κόσμος έχασε τα λογικά του, η ενδοοικογενειακή βία χτύπησε κόκκινο, τα ψυχοφάρμακα επίσης. Για εμάς, όπως και για πολύ κόσμο στον καλλιτεχνικό χώρο, ήταν ένα σκοτάδι που δεν ξέραμε πότε κι αν θα δούμε φως… Τελοσπάντων, πέρασε και να μην ξανάρθει ποτέ και για κανέναν!

Αρκετά συγκροτήματα βγήκαν από την πανδημία με νέο δίσκο. Από εσας δεν έχουμε ακόμα κάτι παρόμοιο. Το Years of Aggression’ ήταν πολύ δυνατό και παράλληλα έδειξε ότι, ακόμα και ως ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης thrash σκηνής, εξακολουθείτε να εξελίσσεστε.

Από τότε έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Έπεται συνέχεια σύντομα για τους Suicidal Angels;

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η περίοδος covid με πέτυχε περίπου στην αρχή της σύνθεσης νέων ιδεών και ταυτόχρονα μου έκοψε εντελώς την φόρα, κοινώς ξενέρωσα… Εφόσον λοιπόν κατάφερα να καταπιώ το γεγονός ότι δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει, ότι δεν γνωρίζουμε για το παραμικρό, ξανάπιασα κιθάρα στα χέρια και συνέχισα.

Αισίως πλέον ο δίσκος είναι έτοιμος και ηχογραφημένος και στη παρούσα φάση είμαστε σε συζητήσεις με την Nuclear Blast περί του χρονοδιαγράμματος της καινούριας κυκλοφορίας. Μπορώ να μοιραστώ προς το παρόν μαζί σας ότι, εκτός απροόπτου, θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Το thrash έχει πολλές φορές στο πέρασμα του χρόνου χαρακτηριστεί παρωχημένο ή επαναλαμβανόμενο, παρ’ όλα αυτά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντα φαίνεται να επιστρέφει. Πώς βλέπετε το μέλλον του ήχου;

Έχεις απόλυτο δίκιο και θα μπορούσα να προσθέσω πως πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί και ως κάτι εύκολο, εύπεπτο, σιγά τη μουσική που παίζεις κι όλα αυτά τα ας πούμε κλισέ. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως η μουσική η ίδια καθαυτή απαντά από μόνη της σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Έκανε μια πτώση, σχεδόν εξαφανίστηκε και τώρα πάλι μεσουρανεί.

Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να παραμείνεις φρέσκος και να μην επαναλαμβάνεσαι, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Κόπος, χρόνος κι αφοσίωση χρειάζεται, ένας συνδυασμός που στο κάτω κάτω χρειάζεται σε οτιδήποτε ο καθένας μας θέλει να επιτύχει στη ζωή του.

 Ευχαριστούμε και πάλι για το χρόνο σας. Να κλείσουμε με ένα κλισέ. Υπάρχει κάτι που θέλετε να πείτε σε όσους ετοιμάζονται να δουν τους Suicidal Angels;

Εγώ σας ευχαριστώ εκ μέρους όλης της μπάντας για αυτήν τη συνέντευξη. Αναμένουμε να ξαναδούμε όλους τους φίλους μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα είναι σίγουρα δύο πολύ ιδιαίτερες συναυλίες, πάει καιρός από την τελευταία φορά, ελάτε να παρτάρουμε!

Beast in Black - Suicidal Angels live 2023
Beast in Black – Suicidal Angels live 2023

Διαβάστε ακόμα:

Ανταπόκριση: Suicidal Angels, Full House Brew Crew, Domination Inc. / Piraeus 117 Academy

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!