Την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου ετοιμάζει ο David Bowie, σύμφωνα με την The Times. Το νέο άλμπουμ, που θα φέρει τον τίτλο ‘Blackstar’, θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιανουαρίου του 2016, στα 69α γενέθλιά του, και θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, όλα ηχογραφημένα στο Magic Shop της Νέας Υόρκης, μαζί με ένα γκρουπ jazz καλλιτεχνών.
«Πρόκειται, ίσως, για την πιο περίεργη δουλειά του Bowie μέχρι στιγμής.», αναφέρει χαρακτηριστικά η The Times.
Το πρώτο single, ‘Blackstar’, θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου, διαρκεί 10 λεπτά και περιλαμβάνει «γρηγοριανά άσματα, soul ήχους, διάφορα ηλεκτρονικά beats και φυσικά την χαρακτηριστική φωνή του Bowie. Δεν υπάρχει radio edit. Ή όλα ή τίποτα.»
Το ‘Blackstar’ αποτελεί το θεματικό κομμάτι της βρετανικής σειράς ‘The Last Panthers’ και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Ταυτόχρονα, αποτελεί μέρος του μιούζικαλ ‘Lazarus’.