Search
Close this search box.
Blaze Bayley: «Πώς γράφτηκαν τα τραγούδια όταν ήμουν στους Iron Maiden»

Blaze Bayley: «Πώς γράφτηκαν τα τραγούδια όταν ήμουν στους Iron Maiden»

Ιστορίες για οπαδούς και μη.
Blaze - Iron Maiden
Blaze - Iron Maiden

Το αν η περίοδος των Iron Maiden με τον Blaze Bayley πίσω από το μικρόφωνο είναι καλή ή κακή στο σύνολό της είναι πολυσυζητημένη υπόθεση, αλλά ανεξαρτήτως άποψης σίγουρα έχει τις στιγμές της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Blaze μίλησε για μερικές από αυτές τις στιγμές, τραγούδια που έχουν κερδίσει την εκτίμηση των απανταχού Maiden οπαδών, και για το πώς προέκυψαν.

Virus

Iron Maiden - Virus (Official Video)

Ήταν πολύ ασυνήθιστο σε σχέση με όλα τα τραγούδια που γράψαμε ότι όλη η μπάντα, και οι πέντε μας, συμμετείχαμε στο τραγούδι ‘Virus’.

Όλοι στους Iron Maiden βοήθησαν στο να γραφτεί αυτό το τραγούδι, και μετά το ηχογραφήσαμε, όπως το προβάραμε. Ωστόσο, ποτέ δεν παίξαμε αυτό το τραγούδι live με τους Iron Maiden.

Σήμερα παίζω τη δική μου εκδοχή, που ταιριάζει περισσότερο σε μένα και τη μπάντα και είναι στο νέο ‘Live in France’ δίσκο.

The Sign of the Cross

Αυτό το τραγούδι ήταν μεγάλη πρόκληση εκείνη την εποχή επειδή είναι ένα τόσο περίπλοκο τραγούδι που κανείς δεν θυμόταν πως πήγαινε.

Αυτό ήταν το μόνο τραγούδι που γράψαμε μαζί όπου είπαμε ότι θα χρειαζόταν να το φτιάξουμε κομμάτι-κομμάτι. Οπότε ηχογραφήσαμε ένα μέρος και μετά ηχογραφήσαμε τα άλλα μέρη και μετά τα βάλαμε όλα μαζί.

Και δεν ήταν μέχρι που ακούσαμε το τραγούδι ολοκληρωμένο που ξέραμε ότι ήταν φανταστικό.

Παίξαμε αυτό το τραγούδι ζωντανά με τους Iron Maiden πολλές φορές και ήταν απίστευτο, έχει απλά μια καταπληκτική ατμόσφαιρα και παλμό.

The Clansman

Iron Maiden - The Clansman

Αυτό είναι τεράστιο, με πολλούς τρόπους επειδή θυμάμαι το Steve Harris να μπαίνει στο στούντιο με ένα κομμάτι χαρτί και μου είπε «τι πιστεύεις γι’αυτήν την ιδέα» και απλά μου το τραγούδησε πολύ σιγανά.

Είπα ότι είναι καταπληκτικό και αυτό ήταν το ‘The Clansman’. Μετά το προβάραμε όλη μαζί και είχε αυτήν την πραγματική μαγεία γύρω του. Νομίζω ότι λόγω του θέματος του τραγουδιού υπήρχε μια τάση εναντίον των Maiden εκείνη την περίοδο.

Πολλοί promoters είχαν χάσει την πίστη τους, οι πωλήσεις των CD είχαν πέσει και το να τραγουδάμε αυτό το τραγούδι και το πνεύμα του τραγουδιού να είναι για ελευθερία και το να μην το βάζεις κάτω φαινόταν σωστό. Δεν αλλάζαμε πορεία.

Θα μέναμε πιστοί στην ποιότητα. Κάπως σαν να μένεις ειλικρινής και αληθινός προς τον εαυτό σου, και αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο και δεν θα μπορούσες ποτέ να προβλέψεις τι επιρροή έχει τώρα, είμαι εντυπωσιασμένος.

Futureal

Iron Maiden - Futureal (Official Video)

Ο Steve ήρθε σε μένα και είπε ότι είχε αυτή την ιδέα για ένα τραγούδι με γρήγορο ρυθμό, μήπως είχα στίχους γι’αυτό; Και είχα αυτούς τους στίχους πάνω στους οποίους δούλευα που αφορούσαν την παράνοια, αυτό ήταν το θέμα τους. Ήταν φανταστικό και αποτελούσε το πρώτο κομμάτι του set των Iron Maiden στις συναυλίες.

Man on the Edge

Iron Maiden - Man On The Edge (Official Video)

Για το ‘Man on the Edge’ πήγα στο στούντιο που είχε ο Janick Gers στο σπίτι του και εκεί κάτσαμε και κοιτάξαμε διάφορες ιδέες.

Αυτό το τραγούδι είναι βασισμένο στην ταινία ‘Falling Down’ με τον Michael Douglas. Η ταινία είναι για έναν τύπο που παριστάνει ότι πάει στη δουλειά κάθε μέρα επειδή ντρέπεται που απολύθηκε, τον έχουν απολύσει.

Ήταν παρόμοιο με τη ζωή μου όταν ήμουν πολύ νέος και μοίραζα εφημερίδες και απολύθηκα. Φοβόμουν τον πατριό μου και τι θα έλεγε αν μάθαινε ότι δεν μοίραζα πλέον εφημερίδες.

Φοβόμουν τον πατριό μου τόσο ώστε έφευγα κάθε μέρα στις 7 για να φαίνεται ότι δουλεύω ακόμα. Οπότε όταν είδα την ταινία ‘Falling Down’ τη συνέδεσα αμέσως με τη ζωή μου.

Ήταν το πρώτο single του δίσκου και το βίντεο ήταν εξαιρετικό, για μένα ήταν το πρώτο μου hit, Top 10, και ήταν απίστευτο το ότι ήμουν μέρος του.


Διαβάστε ακόμα:

Bruce Dickinson: «Ξαφνιάστηκα που οι Iron Maiden διάλεξαν τον Blaze Bayley για αντικαταστάτη μου»

O Blaze Bayley θυμάται πώς κέρδισε το μικρόφωνο των Iron Maiden

 

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!