Βραβεία Όσκαρ 2020: Με άδεια χέρια έφυγε ο Ιρλανδός παρά τις 10 υποψηφιότητες

The Irishman
The Irishman

Βαριά ήττα για τον Ιρλανδό στα βραβεία Όσκαρ.

Η ταινία του Martin Scorsese στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci, δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο βραβείο, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε υποψήφια σε 10 κατηγορίες.

Φυσικά το Irishman δεν κατέβηκε ως φαβορί σε καμία ίσως κατηγορία, ωστόσο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα βραβείο, παραμένει αξιοσημείωτο.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, αυτή είναι η μόλις έκτη φορά στην ιστορία των Όσκαρ που μία ταινία πήγε με διψήφιο αριθμό υποψηφιοτήτων και φεύγει με άδεια χέρια από την απονομή.

Ενώ, επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το ότι η μία από τις υπόλοιπες πέντε ταινίες που έτυχαν τέτοιας απόρριψης είναι το Gangs of New York, μία ακόμα ταινία του Martin Scorsese.

The Irishman
The Irishman

Φυσικά η ήττα αυτή αποτελεί ήττα και για το Netflix που κέρδισε συνολικά μόλις δύο χρυσά αγαλματίδια, αφού και το δεύτερο μεγάλο χαρτί του, το Marriage Story, κέρδισε σε μία από τις έξι κατηγορίες που ήταν υποψήφιο – αυτήν του Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Laura Dern.

Το δεύτερο Όσκαρ του Netflix για τη βραδιά ήρθε στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ όπου το βραβείο κέρδισε το American Factory.

Δείτε ακόμα:

Βραβεία Όσκαρ 2020: Η λίστα με τους νικητές