Search
Close this search box.
2023: Οι συναυλίες του καλοκαιριού στην Τεχνόπολη

2023: Οι συναυλίες του καλοκαιριού στην Τεχνόπολη

Τεχνόπολη - καλοκαίρι 2023: Πρόγραμμα συναυλιών, συγκροτήματα, καλλιτέχνες και όλες οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια.
Συναυλίες Τεχνόπολη - καλοκαίρι 2023
Συναυλίες Τεχνόπολη - καλοκαίρι 2023

Το συναυλιακό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και στην καρδιά της Αθήνας οι μουσικόφιλοι έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε αρκετά live. Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η καρδιά των συναυλιών χτυπάει δυνατά και φέτος με πλήθος καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από διαφορετικά μουσικά είδη.

Ακολουθεί το συναυλιακό καλεντάρι της Τεχνόπολης με όλες της λεπτομέρειες.

Τετάρτη 14 Ιουνίου

Παύλος Παυλίδης και Hotel Alaska

Παύλος Παυλίδης παρέα με τους Hotel Alaska περιοδεύουν και βγαίνουν στον δρόμο το καλοκαίρι του 2023 έχοντας προγραμματισμένες εμφανίσεις σε αρκετά και αγαπημένα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Στις 14 Ιουνίου θα βρεθούν στην σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για να μας παρουσιάσουν ένα δυναμικό πρόγραμμα, ένα best off της δισκογραφίας του Παύλου, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο ‘Το Μαύρο Κουτί που κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2021.

Οι Hotel Alaska δεν σταματούν να πειραματίζονται, να εξελίσσουν τον ήχο τους και, μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία, να επαναπροσεγγίζουν το υλικό του Παύλου Παυλίδη δίνοντάς του νέο χαρακτήρα. Τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια του, αναμειγνύονται αρμονικά σε ένα πρόγραμμα – ταξίδι στον χωροχρόνο του αγαπημένου τραγουδοποιού ενώ δεν λείπουν εκρήξεις ενέργειας που σίγουρα θα μας ξεσηκώσουν και θα μας κάνουν να χορεύουμε αγκαλιά.

Πληροφορίες:

Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Τιμές εισιτηρίων:

Περιορισμένα Early Bird: 13€

Γενική Προπώληση: 15€

Προπώληση: viva.gr

Ώρα έναρξης: 21:15

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:45

Διοργάνωση: Wild Rose Productions


Παρασκευή 16 Ιουνίου

Nightstalker, Fundracar και Bad Habits

Οι Nightstalker και οι Fundracar, δύο από τα πιο χαρακτηριστικά συγκροτήματα της underground σκηνής, ενώνουν τις εκρηκτικές τους δυνάμεις για μια μοναδική βραδιά στην Τεχνόπολη την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Δύο μπάντες που τους δένει φιλία χρόνων παίρνουν μαζί τους γκαζωμένους και ασταμάτητους Bad Habits βάζοντας στοίχημα να ισοπεδώσουν το κέντρο της πόλης με μια συναυλιακή εμπειρία γεμάτη έκσταση και rock ‘n’ roll ψυχεδέλεια!

Nightstalker

Οι Nightstalker πάντα με πυξίδα τους την underground ψυχή και την ωμή δύναμη του σκληρού ήχου, μπαίνουν με φόρα στο καλοκαίρι ύστερα από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό τουρ την άνοιξη.

Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude και στο φανατικό κοινό τους που γεμίζει ασφυκτικά κάθε χώρο που εμφανίζονται, επιστρατεύουν εντυπωσιακά riffs, εθιστικά ρεφρέν, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές εκρήξεις, για να φτιάξουν rock ’n’ roll ύμνους ανατινάζοντας ξανά και ξανά τα stages σε Ελλάδα και Ευρώπη αφήνοντας τους εκστασιασμένους φίλους τους σε αναμονή της επόμενης εμφάνισης.

Από τις συναυλίες των 100 και 200 ατόμων, μέχρι τις κατάμεστες αρένες και τα ευρωπαϊκά τουρ και φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας, δεν πρόδωσαν ποτέ τα ιδανικά τους και δεν απογοήτευσαν ποτέ τους ακροατές τους. Πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια από τότε που ο Argy, ντράμερ τότε, ξεκίνησε την μπάντα και λίγο μετά βρέθηκε με τον Αντρέα. Στην πορεία και μετά από αλλαγές στη σύνθεση, έδεσαν με τον Τόλη και τον Ντίνο αποτελώντας έκτοτε μια τετράδα φωτιά! Οκτώ albums με σύνθετο ήχο και ποικίλες rock διαδρομές και αμέτρητα εκρηκτικά live, έχουν χτίσει τον μύθο και την πραγματικότητα για μία από τις καλύτερες επί σκηνής heavy rock μπάντες της Ευρώπης.

Fundracar

Αντικαθεστωτικοί στον ήχο, προκλητικοί στο στίχο και χαοτικοί στη σύνθεση. Αυτοί είναι οι Fundracar. Ένα αιρετικό γκρουπ που δημιουργεί τα ηχητικά κύματα της συμπαντικής ψυχεδέλειας και της τριπαρισμένης πανκ. Η μουσική τους αποτελεί θρησκευτική εμπειρία. Ο ρυθμός τους είναι ένα χαρμάνι διεστραμμένης λαϊκής εκστατικότητας και γκρούβας απ’ την κόλαση. Συσπειρώνοντας διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, πετυχαίνουν κάτι μοναδικό: distorted ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο δυναμίτης, floating synths και σαξόφωνο από το υπερπέραν, beatbox και σαμανικά κρουστά συνθέτουν την ανατρεπτική μουσική τους ταυτότητα που οδηγεί σε απογείωση με punk ενέργεια για καύσιμο. Με αρχιερέα τον Μάριο Νταβέλη μεταδίδουν τη μέθη και την έκσταση της σκηνής, πλαισιωμένη από μουσικές που προκαλούν αρχέγονες δονήσεις.

Bad Habits

What is Rock & Roll anyway?

Οι Bad Habits ξεκίνησαν ως μία από τις πιο γνήσιες εκφάνσεις του rock’n’roll και κατέληξαν να είναι ο ορισμός του! Classic rock νοσταλγία, punk explosions και μοντέρνες αναφορές, σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ των alt 00’s και της ωμής rock’n’roll δύναμης των 70’s, είναι η συνταγή ενός από τα πιο high energy σχήματα που θα πετύχεις ζωντανά εκεί έξω, γεγονός που άλλωστε εξηγεί και το γιατί βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία σε αυτή την διετία ύπαρξής τους.

Οι Jo (φωνή), Ellie (φωνή, μπάσο), Sellyoursouls (κιθάρα), Severin (κιθάρα) και Apostol (drums) αποφάσισαν στα τέλη του 2020 έχοντας ως βάση την Αθήνα, να ισορροπήσουν τις ετερόκλητες επιρροές τους, να τις βάλουν σε straightforward Rock & Roll κομμάτια και να τα μοιραστούν με τον κόσμο. Μπήκαν άμεσα στο studio για την ηχογράφηση 14 κομματιών, τα οποία έθεσαν τις βάσεις για την μπάντα.

Από την κυκλοφορία του πρώτου τους single, “California”, οι Bad Habits άφησαν εξαίρετες εντυπώσεις στην alternative σκηνή. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε με τις επόμενες κυκλοφορίες τους, οι οποίες επιλέχθηκαν για 2 editorial playlists στο Spotify και τους οδήγησαν στην πρώτη τους εγχώρια περιοδεία με ηλεκτρισμένα sold-out shows, αναδεικνύοντας την “Rock & Roll extravaganza” συναυλιακή εμπειρία ως την μεγαλύτερη δύναμή τους.

Ευρισκόμενοι στη διαδικασία ηχογράφησης του debut album τους, οι Bad Habits συνεχίζουν στο 2023 στον ίδιο δρόμο, ενάντια σε κάθε gatekeeper, στερεότυπο και καλούπι.

Τιμή εισιτηρίων: Early Birds 12€, προπώληση 14€, ταμείο 17€
(Ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών)

Φυσικά σημεία προπώλησης:
Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια) Τρίτη, Πέμπτη (10:30 – 20:00) και Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (10:30 – 15:00) (πληρωμή με μετρητά)
Σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της Viva

Παραγωγή & Επικοινωνία: Goodheart Productions

Nightstalker, Fundracar, Bad Habits 2023 - Τεχνόπολη
Nightstalker, Fundracar, Bad Habits 2023 – Τεχνόπολη

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Χαΐνηδες και Social Waste

Συναυλία, πανηγύρι, καλλιτεχνική σύμπραξη, πολιτική θέση.

Δύο κοινότητες, δύο κολεκτίβες, δύο ιστορικές συλλογικότητες. Τα αρχηγικά σχήματα είναι εξουσιαστικές αναπαραστάσεις. Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, δημιουργούν σύγχρονο τραγούδι και όχι στείρες απομιμήσεις (ή μοντέρνες επανεκτελέσεις) κόντρα στον συγκινησιακό εκβιασμό και τη συνθηματολογία των καιρών.

Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ’ ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο.

Χαΐνηδες

Η μουσική ομάδα Χαΐνηδες αποτελεί ένα ανοιχτό σύνολο, που ανακαλύπτει μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή πάλι πίσω στα Βαλκάνια. Ακολουθώντας μουσικά μονοπάτια, οι Χαΐνηδες τολμούν και δημιουργούν νέες μουσικές και λόγους που παρουσιάζουν μεστά τον πληθωρικό πόθο της ζωής, την αίσθηση του ωραίου ή του χαμένου. Ο έρωτας και ο θάνατος, οι υπέρτατες δυνάμεις, αποτυπώνονται σε μέτρο και ορίζουν «…όλα όσα είδες και έχεις ποθήσει και όσα ποτέ δε δεις».

Στο πρώτο άκουσμα, ο λόγος γίνεται εικόνα και επιβάλλεται επαναστατικά σε «θεατές» τεχνοκράτες. Τα τραγούδια των Χαΐνηδων αναβλύζουν τόλμη, είναι θαρραλέα, σε μία εποχή που η αλήθεια είναι στο περιθώριο. Μέσα στους στίχους ο ακροατής θα βρει την αλήθεια του και ίσως αυτή η αλήθεια να δίνει διάρκεια στο συγκρότημα, που συμπληρώνει 33 χρόνια παρουσίας.

Social Waste

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους. Έτσι με την ομάδα της Freestyle Productions εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006 όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους.

Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου (μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα) οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στη μπάντα.

Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών management, με μόνο τους όπλο τις μελωδίες και τους στίχους τους.

Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά να συνθέτουν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, αρχαίας λύρας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα.

Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Τιμή εισιτηρίων: Early Birds 12€, προπώληση 14€, ταμείο 17€

(Ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 10 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων:

* Τα Early Birds είναι διαθέσιμα για προπώληση μέσω της Viva και στο Καμπεθόν

Φυσικά Σημεία:

Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός) 12:00 – 02:00

Οργανοποιείον Παλμός (Μετεώρων 27, Παγκράτι) Τετάρτη & Πέμπτη 19:30-22:00

Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια) Τρίτη, Πέμπτη (10:30 – 20:00) και Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (10:30 – 15:00)

(Παρακαλούμε στα παραπάνω σημεία η πληρωμή να γίνεται με μετρητά)

Καταστήματα του δικτύου της Viva: Wind, Public, Media Markt, Ευρυπίδης, αθηνόραμα.gr, Yolenis.

Ηλεκτρονικά: Viva.gr & Τηλεφωνικά στο 11 876

Χαΐνηδες Social Waste | Τεχνόπολη 17/6/2023
Χαΐνηδες Social Waste | Τεχνόπολη 17/6/2023

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Locomondo

Οι Locomondo γιορτάζουν! Είκοσι χρόνια μαζί στη σκηνή, είκοσι χρόνια συναυλιών -χειμώνα ή καλοκαίρι- στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων– εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη!

Oι Locomondo, ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα, έρχεται στη σκηνή σας, για να χαρίσει ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι.

Με μια μίξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τα κοινά όλων των ηλικιών και να μας ενώνουν όλους σε μια μεγάλη παρέα ατελείωτου χορού.

Οι Locomondo ιδρύθηκαν το 2003 στην Αθήνα από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα. Από το ξεκίνημά τους τα τραγούδια τους έχουν μπει στο playlist διάφορων ευρωπαϊκών σταθμών. Το 2005 ταξιδεύουν στην Τζαμάικα και ηχογραφούν με τον θρυλικό τρομπονίστα VinGordon-είναι η πρώτη φορά που ελληνικό συγκρότημα ηχογραφεί στην Τζαμάικα. Δύο χρόνια μετά ανοίγουν τη συναυλία του ManuChao στην Μαλακάσα.

Έκτοτε σημειώνουν μια συνεχώς ανοδική πορεία. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από εννέα άλμπουμ κι έχουν παίξει σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.α.

Προπώληση: viva.gr, δίκτυο μεταπωλητών (για πληροφορίες www.viva.gr)


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Pan Pan και Mazoha

Pan Pan και ο Mazoha μοιράζονται για πρώτη φορά τη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και ετοιμάζουν το απόλυτο καλοκαιρινό live πάρτι, για χορό μέχρι τελικής πτώσης στο κέντρο της πόλης, την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Pan Pan

O Pan Pan ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, με full band φίλων του σε synthesizers, βιολί, κιθάρα, drums και φωνές για να στήσουν πάρτυ και να παρουσιάσουν τις Φαντασμαγορίες του με τρόπο που δεν έχουν ακουστεί ως τώρα. Bonus: Παλιότερες μουσικές και μουσικές από το κοντινό μέλλον.

Mazoha

Μια μπάντα μόνος του ο Μazoha (Τζίμης Πολιούδης) θα ανέβει στo stage της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων για μια βραδιά γεμάτη πρωταθλητισμό στο χορό και στο singalong κι υπόσχεται σε όλ@ που θα παρευρεθούν πως θα φύγουν από εκεί με αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα.

Πληροφορίες:

Πέμπτη 22 Ιουνίου

Ώρα Έναρξης: 20.00

Τιμή εισιτηρίων:

Προπώληση: 10€ (early bird) / 12€

Ταμείο: 15€

Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr


Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Pink Martini

Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini, καταφθάνουν με τραγούδια από διαφορετικά μέρη του κόσμου, εποχές και στυλ, φτιάχνοντας το πιο μεθυστικό μουσικό κοκτέιλ του καλοκαιριού, με τις γνώστες και αγαπημένες τους επιτυχίες, αλλά και νέα τραγούδια από το καινούργιο τους άλμπουμ Thomas Lauderdale Meets the Pilgrims, που αποτυπώνει την αγάπη του leader του συγκροτήματος για την surf μπάντα  The  Pilgrims..

Η πολυπληθής μπάντα από το Όρεγκον των ΗΠΑ, που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα, με το ‘Sympatique’ (Je ne veux pas travailler), μας  ξάφνιασε  με την απόδοση της στα «Παιδιά του Πειραιά», μας ταξίδεψε στο κλασικό Χόλιγουντ με το ‘Amado mio’ και στην γοητευτική Ιταλία με το “Una notte a Napoli», ξέρει καλά πως να αναμειγνύει  ετερόκλητα υλικά με τον πιο ακομπλεξάριστο και καλόγουστο τρόπο.

Το συγκρότημα απαρτίζεται από μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα Τhomas Lauderdale με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια China Forbes, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Lauderdale.


Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Tom Odell

Tom Odell δεν ταίριαξε ποτέ στην εικόνα που έχει ο κόσμος για αυτόν.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, ίσως επειδή εμφανίστηκε πλήρως εξοπλισμένος με το Critics’ Choice Award των Brits, ένα πανταχού παρόν hit single (το ‘Another Love’) και ένα συμβόλαιο με μεγάλο label, οι κριτικές αμφισβητούσαν το κατά πόσο είναι αυθεντικός – σαν να ήταν κάτι αρνητικό το ταλέντο του να φτιάχνει κολλητικές μελωδίες.

Δεν με πειράζει το να μην αρέσει στον κόσμο η μουσική μου, αλλά όσοι έλεγαν πως ήμουν δημιούργημα των δισκογραφικών δεν είχαν ιδέα πόσο σκληρά είχα δουλέψει…

Μετά την αποχώρησή του από τη Sony απαλλάχθηκε από εξωτερικές πιέσεις και κυκλοφόρησε τον δίσκο που τον έκανε να νιώθει καλά ο ίδιος:

Ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης νιώθω απελευθερωμένος. Αλήθεια, υπάρχει μεγάλη ανακούφιση στο να γράφω ακριβώς τη μουσική που θέλω, στο να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω.

Στη συγκεκριμένη φάση δεν αποζητούσα συσσώρευση hooks, ούτε πολλά εμφανή ρεφρέν που κυριαρχούν στα κομμάτια, ήθελα απλώς να δημιουργήσω ένα περιβάλλον στο οποίο ο ακροατής θα απολαύσει τη μουσική και θα αναπνεύσει.

Το αποτέλεσμα είναι ο δίσκος ‘Best Day Of My Life’, που τον θεωρεί τον καλύτερό του, ένα δημιούργημα μινιμαλιστικής ομορφιάς που αποτελείται από φωνή, πιάνο και ίσως το τρίξιμο του σκαμπό πού και πού. Η ζωή, η οικογένεια, η αγωνία, η αγάπη και η απόγνωση αποτελούν τον θεματικό πυρήνα ενός δίσκου που ξετυλίγεται νοηματικώς μέσα σε ένα 24ωρο:

Υπάρχουν θέματα στον δίσκο για τα οποία ούτε καν σκόπευα να γράψω. Ποτέ δεν είχα ηχογραφήσει άλμπουμ μόνο με ένα πιάνο και σκέφτηκα ότι θα ήταν συναρπαστικό, οπότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο εδώ, κανένα όργανο εκτός από πιάνο και φωνή.

Ήταν πραγματικά απίστευτο να δουλεύω με αυτούς τους αυτο-περιορισμούς.

Ο Tom Odell είναι ένας βιρτουόζος πιανίστας. Σε κάθε κομμάτι, το πιάνο είναι κομψό – τη μια ελπιδοφόρο, την άλλη μελαγχολικό, πάντα με αξιοσημείωτη έκταση συναισθημάτων.

Με έμπνευση τον Erik Satie, τον Philip Glass και τις ταινίες του Studio Ghibli, τις οποίες έβλεπαν με τον συνεργάτη του Laurie Blundell, επιχείρησαν να δημιουργήσουν όχι απλώς όμορφα τοπία, αλλά, ακριβώς όπως στα animations, και μια αίσθηση διάβρωσης και θλίψης.

Πληροφορίες:

Εισιτήρια 45€

Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr

Tom Odell live in Athens 2023 - Τεχνόπολη
Tom Odell live in Athens 2023 – Τεχνόπολη

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Melvins και Vodka Juniors

Melvins

Οι Melvins είναι ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής. Δημιουργήθηκαν το 1983 με επικεφαλής τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Buzz Osborne και έδρα το Montesano της Ουάσινγκτον.

Συνδυάζουν, με μεγάλη μαεστρία, το punk rock και τη heavy μουσική, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό, νέο υποείδος. Ανήκουν στη σχολή των μουσικών που δεν περιορίζουν τον ήχο τους και τολμούν, με άνεση και επιτυχία, να κινηθούν σε διάφορα είδη, όπως grunge, stoner, sludge, doom metal, hardcore punk και alternative rock.

Κατά τη διάρκεια της  40χρονης σχεδόν ιστορίας του συγκροτήματος, με βασικούς πυλώνες τους Buzz Osborne και Dale Crover,  μέχρι σήμερα, οι Melvins έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 25 άλμπουμ, πολυάριθμα EP’s, live albums, singles και σπάνια κομμάτια. Έχουν ανοίξει το δρόμο και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα περισσότερα συγκροτήματα της grunge σκηνής του Seattle, όπως οι NirvanaSoundgarden και Mudhoney.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Melvins ήταν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του frontman των NirvanaKurt Cobain, ενώ ο Adam Jones των Tool, διαχρονικός θαυμαστής των Melvins, τους χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του το 1994, ως τους εφευρέτες του grunge.

Πρόσφατα, οι Melvins κυκλοφόρησαν την ακουστική συλλογή 36 κομματιών, ‘Five Legged Dog’, με επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο heavy τραγούδια τους, καθώς και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες. Στη διάρκεια της δισκογραφίας τους, οι Melvins έχουν συνεργαστεί με τους Jello BiafraMudhoney και Fantômas και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε όλο τον κόσμο.

Vodka Juniors

Οι Vodka Juniors αποτελούν μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις της ελληνικής underground σκηνής. Ξεκινώντας από τις θρυλικές πλέον εμφανίσεις τους σε υπόγειες σκηνές και καταλήγοντας στα συνεχή sold out στα πιο μεγάλα venues και φεστιβάλ. Μαζί τους κουβαλάνε μεταξύ άλλων, διπλά και τριπλά albums (‘Dark Poetry’, ‘Clubriot’), τρία ιστορικά Pirate tours και μία γιγαντιαία 3μηνη περιοδεία 100 ημερών ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γνωστοί πλέον για τα χαοτικά και έντονα, συναισθηματικά φορτισμένα live, διατηρώντας την ίδια οικογενειακή ατμόσφαιρα είτε πρόκειται για συναυλίες εκατοντάδων είτε πολλών χιλιάδων.

Live που σε πιάνουν από το λαιμό και σε αφήνουν καταϊδρωμένο και εξαντλημένο αλλά με ένα αίσθημα ευφορίας και ψυχικής κάθαρσης. Ένα μείγμα από punk, hiphop. dub, thrash και πολλά electronic elements που ξεκίνησε να στήνεται με punk album όπως το ‘Drunk and loud’ και το ‘Suburbancore’ και κατέληξε εκεί στο πιο πρόσφατο ‘Warrior Anthems’.

Με ελάχιστες συνεντεύξεις και χωρίς διαφημιστικά κόλπα, πιστοί στη σκληρή δουλειά και την αληθινή άμεση επικοινωνία με τον κόσμο συνεχίζουν να κατεδαφίζουν σκηνές όπου βρεθούν. Κλείνουν τον κύκλο του τελευταίου τους album στην Αθήνα δίνοντας το σύνθημα για το ξεκίνημα της νέας εποχής… as the song goes:

Addicted to the road, one thing I have come to know, I count my age with miles not years and I got thousands more to go…

Σημεία προπώλησης:
Public
Nova
Viva Spot Τεχνόπολης μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης,

είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Χώρος:
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
Αθήνα, 118 54

Εισιτήρια ΕΔΩ

Melvins live in Athens 2023 - Τεχνόπολη
Melvins live in Athens 2023 – Τεχνόπολη

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Kim Gordon

Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η ηγετική μορφή των Sonic Youth, του συγκροτήματος που γεφύρωσε το punk με το alternative rock και άνοιξε το δρόμο για το grunge, έρχεται στην Αθήνα για μία ηλεκτρική βραδιά.

Πολυπράγμων καλλιτέχνης σε μια άοκνη αναζήτηση της αλήθειας και της ομορφιάς, πολυσχιδής δημιουργός, πάντα επίκαιρη, πάντα ρηξικέλευθη, η Kim Gordon μετά τη διάλυση των Sonic Youth το 2011, συνεχίζει να φτιάχνει μουσική και εικόνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι.

Το 2019, παρουσίασε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, με τίτλο No Home Record, από τη Matador Records. Η κυκλοφορία του συνέπεσε με δύο εικαστικές εκθέσεις της σε Δουβλίνο και Πίτσμπουργκ, μια κίνηση που αποδεικνύει την ανήσυχη και πολύπλευρη καλλιτεχνική της φύση. Το ‘No Home Record’ είναι αφιερωμένο στην πόλη της, το Λος Άντζελες, και τη διαρκώς μεταβαλλόμενη μορφή του.

Από την ίδρυση των θρυλικών Sonic Youth στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η Kim Gordon δεν ασχολείται μόνο με τη μουσική και την τέχνη, αλλά και με τη συγγραφή, τη μόδα και τον κινηματογράφο. Το 2015, κατέλαβε την Νο 1 θέση στη λίστα των best sellers των NY Times με την αυτοβιογραφία της, Girl In A Band, ενώ έπαιξε με τον Joaquin Phoenix στην ταινία του Gus Van Sant, ‘Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot’.

Πληροφορίες:

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 35€

Η ηλεκτρονική προπώληση για τη συναυλία διεξάγεται μέσω του www.viva.gr

Kim Gordon live in Athens 2023 - Τεχνόπολη
Kim Gordon live in Athens 2023 – Τεχνόπολη

Παρασκευή 7 Ιουλ 2023

Solmeister & Marseaux

Solmeister & Marseaux επιστρέφουν στον δρόμο, για μία καλοκαιρινή περιοδεία με όλα τα hits που αγαπήσαμε!

Με το ‘Cool Kids Never Die’ του 2016 να έχει σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά εφήβων, ‘Το Χάρτινο Βασίλειο’ του 2019, ως μία πολυδιάστατη ροκ όπερα, να τον βρίσκει σε μία βαθιά σκεπτόμενη διαδικασία, διαφοροποίησης και πειραματισμού, το ‘Τα Λέμε Στην Κόλαση’ του 2021 να κάνει μια βουτιά και πάλι στις emo ρίζες του και το ‘Solmeister is Dead’ να εξιστορεί rock-bottom βραδιές με τον γνωστό αιχμηρό τρόπο του, μέσα από ένα εκκεντρικό emo-trap πρίσμα, ο Solmeister μοιάζει να βρίσκεται επί σειρά ετών, σε παροξυσμό έμπνευσης και δημιουργίας.

Πέραν των δικών του μουσικών εξορμήσεων, ο Solmeister συνυπογράφει στιχουργικά, μουσικά και σε επίπεδο παραγωγής τα τραγούδια του WNCfam, και της pop star Marseaux, που το 2021 κυκλοφόρησε τον δεύτερο σε σειρά προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Chica”, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια ψηφιακά streams και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον πυρήνα των οπαδών της νεανικής μουσικής κολεκτίβας, ενώ τώρα ετοιμάζει με εκρηκτικά single releases το έδαφος για την κυκλοφορία του τρίτου σε σειρά “Witch”.

Σε ένα ξεχωριστό μουσικό show, με συνοδεία full band, ο Solmeister με την Marseaux επιχειρούν και πάλι ένα tribute στα όσα συνέβησαν, μια ωδή στα όσα συμβαίνουν και μια ενδοσκοπική ματιά στα όσα πρόκειται να συμβούν. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συναντιούνται σε μία ακόμη ξεχωριστή συναυλιακή στιγμή του αγαπημένου σας pop-rock duo, που υπόσχεται ένα και μόνο: Να σας μείνει αξέχαστη.

Πληροφορίες στο e-mail 3plabgr@gmail.com

Διατίθεται περιορισμένη ποσότητα εισιτηρίων των 10 ευρώ για όλες τις συναυλίες. Μετά την εξάντλησή τους, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 12 ευρώ. Στην είσοδο τα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 ευρώ.

Marseaux x Solmeister - Ξανά [OFFICIAL VIDEO]


Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Buzz

Ο Buzz επιστρέφει στις σκηνές, με μία μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 8 Ιουλίου. Ο επιτυχημένος MC, με το χαρακτηριστικό σκληρό ρεαλιστικό στυλ θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο album ‘Street Business’ που είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στο 2023. Μία βραδιά που θα θυμόμαστε τα χρόνια που θα έρθουν!

Πληροφορίες:

Εισιτήρια: Από 10€

Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr


Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Κοινοί Θνητοί

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και καινοτόμα συγκροτήματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, οι Κοινοί Θνητοί, μας προσκαλούν σε μια μεγάλη γιορτή – ηχοθέαμα για ψαγμένα’ παιδιά!

Οι Κοινοί Θνητοί δεν θα υπήρχαν, αν η ζωή ήταν ωραία. Ο απώτερος σκοπός αυτού που κάνουν, είναι να αναδείξουν τα αδιέξοδα ενός κοινωνικού συστήματος, που αδικεί ολοένα και περισσότερο τους πιο «αδύναμους».

Δεν εκφράζουν απλώς μεμονωμένες αναφορές σε αυτό που συντελείται γύρω μας, αλλά θέλουν να δίνουν και κάποια διέξοδο χρησιμοποιώντας την μουσική τους ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο! Αυτό άλλωστε είναι που τους δίνει μεγαλύτερο νόημα στο να συνεχίζουν να κάνουν την τέχνη που αγαπούν!


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Lindsey Stirling

H Lindsey Stirling παίζει ηλεκτρικό βιολί, είναι επαγγελματίας χορεύτρια και μια από τις πρωτοπόρους καλλιτέχνιδες του 21ου αιώνα.

Το ρηξικέλευθο όραμά της γοήτευσε από την αρχή το διεθνές κοινό και η ίδια απέκτησε φανατικούς θαυμαστές που τη λατρεύουν, τέσσερα άλμπουμ που σκαρφάλωσαν στους καταλόγους του Billboard, και δύο Billboard Music Awards (μεταξύ αυτών το Top Dance/Electronic Album για τον τρίτο της δίσκο με τίτλο ‘Brave Enough’).

Η χριστουγεννιάτικη κυκλοφορία της Warmer in Winter, που περιείχε κλασικές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις, κατέκτησε τα χριστουγεννιάτικα τσαρτς (Billboard, Amazon και iTunes) αφήνοντας πίσω τις αντίστοιχες κυκλοφορίες μεγάλων pop stars μεγέθους Gwen Stefani και Sia, ενώ το πρώτο single ‘Carol of the Bells’ έγραψε ιστορία ως το πρώτο και μοναδικό instrumental κομμάτι που μπήκε στα top 10 των ραδιοφωνικών σταθμών που επικεντρώνονται στην ποπ μουσική.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 13 εκατομμύρια subscribers, περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια views στο YouTube, τρία εκατομμύρια ακόλουθοι στο TikTok και πάνω από 500 χιλιάδες reels σε Youtube και TikTok ντυμένα με τη μουσική της.

Το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην 4η θέση της λίστας των πιο ευκατάστατων σταρς του YouTube και το πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο Artemis ανέβηκε στην πρώτη θέση των Dance/Electronic Album Charts. Οι headline εμφανίσεις τής Stirling συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό νούμερο των 800.000 θεατών, ενώ τo double bill της με τους Evanescence ανακηρύχθηκε μια από τις πιο κερδοφόρες περιοδείες της Live Nation για το 2018.

Το 2022 κυκλοφόρησε ακόμα ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, το ‘Snow Waltz’, στο οποίο επανεφευρίσκει αγαπημένα χριστουγεννιάτικα classics αγγίζοντάς τα με το ιδιαίτερο μουσικό της στιλ.

Η Lindsey Stirling είναι η περίπτωση εκείνη του καλλιτέχνη που ξεκινώντας από την ανεξάρτητη δισκογραφία κατάφερε να απευθυνθεί σε μαζικά κοινά και να δημιουργήσει με τους fans σχέση σχεδόν προσωπική – η μαγική σύνδεση μεταξύ της ίδιας και των θαυμαστών της ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από την ειλικρίνεια με την οποία αφηγείται την ιστορία της δικής της ζωής για να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους νεότερους ακροατές της

Τα εισιτήρια ξεκινάνε στα 39 ευρώ

Εισιτήριά σας ΕΔΩ

Lindsey Stirling live in Athens 2023 - Τεχνόπολη
Lindsey Stirling live in Athens 2023 – Τεχνόπολη

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Βέβηλος

Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα όσοι εισέρχεστε.

Την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη, χίλιες και μία φωτιές θα ανάψουν στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα ραντεβού τόσο φανερό και παράλληλα τόσο καλά κρυμμένο από τους έξω.

Μέσα από τις φλόγες, θα απελευθερωθούν σφοδρές οι δυνάμεις της κάθαρσης, οδηγώντας τους μυημένους να εισχωρήσουν σε μια άλλη διάσταση, όπου το σκοτάδι θα γίνει Φως και η κάθαρση πλημμύρα.

Ο Βέβηλος μας προσκαλεί στο Καθαρτήριο, να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας, να μετουσιώσουμε τους φόβους μας, να καθαρίσουμε την ψυχή μας, πριν αναγεννηθούμε στο φως και στην ελευθερία.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10€ | Ταμείο: 12€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Διοργάνωση & Επικοινωνία: Action Εστί | Artist & Event Management


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Firewind + Nervosa

Το Gimme Shelter Film Festival παρουσιάζει τους Firewind στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Special guest: Nervosa

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου τους album και ένα χρόνο μετά την ισοπεδωτική επετειακή εμφάνιση στο Gagarin, η Τεχνόπολη ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους Firewind και το μεγαλύτερο ever headline show τους!

Σε μεγάλη φόρμα μετά τις εμφανίσεις τους στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης, οι Gus G, Herbie Langhans (Avantasia, Seventh Avenue), Jo Nuñez (ex-Kamelot) και Petros Christo, έρχονται στη μεγάλη σκηνή στην Τεχνόπολη για μια βραδιά γνήσιου, σύγχρονου Power Metal, όπου θα ακουστούν για πρώτη φορά live, επιλεγμένα τραγούδια από το επερχόμενο album!

Μαζί τους σ ‘αυτή τη συντονισμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, το all-female Thrash-Death σχήμα των Nervosa, με τις Prika Amaral (φωνή – κιθάρα), Εlena Kotina (κιθάρα), Hel Pyre (μπάσο) και ΜIchaela Naidenova (τύμπανα)!

Άλλος ένας καταιγιστικός Σεπτέμβρης στην Αθήνα με τους Firewind!

Firewind - Τεχνόπολη 2023
Firewind – Τεχνόπολη 2023

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ALLAH-LAS

‘Ενα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του Ελληνικού κοινού επιστρέφει για μια ξεχωριστή συναυλία στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Οι Allah Las έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη 60s νοσταλγικά beats ντυμένα με μια ονειρική, χρωματιστή ψυχεδέλεια.

Έχοντας κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, τα οποία έλαβαν διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, οι Allah Las κατέχουν μια σπουδαία θέση στην καρδιά των Ελλήνων ακροατών.

Σε κάθε συναυλία το συγκρότημα από την Καλιφόρνια, ντύνει το μουσικό set του με μια μοναδική αισθητική που παραπέμπει στην εποχή των surfers, των beatniks και της ψυχεδελικής ανεμελιάς.

Ο ήχος τους σερφάρει ανάμεσα  ψυχεδελικό και το lo-fi ροκ, ενώ οι επιρροές από Kinks, Yardbirs και ενίοτε Buffalo Springfield είναι εμφανείς στο σύνολο της δισκογραφίας τους.

 


2023: Οι μεγάλες ροκ και μέταλ συναυλίες

2023: Οι μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!