Από τι ακριβώς πέθανε ο David Bowie;

David Bowie
David Bowie

Το κενό που άφησε στη μουσική δυσαναπλήρωτο. Η μουσική κληρονομιά που απολαμβάνουμε απ’ αυτόν ανεκτίμητη. Ο David Bowie έφυγε από τη ζωή προχθές το πρωί και μας άφησε όλους άναυδους και μουδιασμένους, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του κύκνειου άσματός του, που συνέπεσε μάλιστα με τα 69α γενέθλιά του.

Λίγες μέρες πριν “φύγει” ο David Bowie είχε κυκλοφορήσει το προφητικό videoclip για το κομμάτι ‘Lazarus’ και ο σκηνοθέτης του, Ivo van Hove, δήλωσε:

Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε για το ‘Lazarus’ (θεατρικό έργο) και κάποια στιγμή με τράβηξε στην άκρη και μου είπε πως δεν θα μπορεί να το κάνει αυτό για πάντα. Μου είπε πως είχε καρκίνο, καρκίνο στο συκώτι.

Το υπόλοιπο cast δεν ήξερε τίποτα, υποθέτω το ίδιο ισχύει και για τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε για το ‘Blackstar’. Έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι του για να ολοκληρώσει αυτά τα δύο projects στην ώρα τους, να μην αφήσει την αρρώστια να τον νικήσει.

Ο David Bowie έγραφε ακόμα και απ’ το κρεβάτι του πόνου, θα μπορούσε να πει κανείς. Έδωσε τη μάχη σαν λιοντάρι και δούλευε σαν λιοντάρι. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι’ αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο Wendy Leigh, ο οποίος έγραψε την βιογραφία του David Bowie που κυκλοφόρησε το 2014, μιλώντας στο BBC News, είπε:

Δεν μαχόταν απλά με τον καρκίνο. Υπέφερε από 6 καρδιακές προσβολές τα τελευταία χρόνια. Το ξέρω από ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

10 διασκευές τραγουδιών του David Bowie που αξίζει να ακούσετε

Ο David Bowie μας είχε προειδοποιήσει για το θάνατό του στο τελευταίο του videoclip…

Οι ιστορίες πίσω από 10 κορυφαία κομμάτια του David Bowie