Search
Close this search box.
Bruce Springsteen: Έρχεται βιογραφική ταινία!

Bruce Springsteen: Έρχεται βιογραφική ταινία!

Έπειτα από την κυκλοφορία μίας σειράς βιογραφικών ταινιών που αφορούν είδωλα της ροκ, ήρθε και σειρά του Bruce Springsteen!
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Έπειτα από την κυκλοφορία μίας σειράς βιογραφικών ταινιών που αφορούν είδωλα της ροκ, ήρθε και σειρά του Bruce Springsteen!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό ανάπτυξη βρίσκεται δραματικό φιλμ που θα αφηγηθεί εμβριθώς το μουσικό και προσωπικό ταξίδι του καλλιτέχνη. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό έχουν επιστρατευθεί ορισμένα από τα πιο αξιόλογα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, προκειμένου να προσδώσουν το στίγμα τους στη δημιουργική διαδικασία.

Προς το παρόν, τα μοναδικά απολύτως βέβαια στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί για το εν λόγω εγχείρημα παρουσιάζουν ως επικεφαλής παραγωγούς τούς Eric Robinson και Ellen Goldsmith-Vein. Παρ’όλα αυτά, ρόλο παραγωγού θα αναλάβουν και ο Bruce Springsteen με τον μάνατζέρ του, Jon Landau, πιθανότατα ώστε να διασφάλισουν πιο εκτεταμένη καλλιτεχνική εποπτεία επί της ταινίας.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bruce Springsteen διεισδύει επαγγελματικά στη σφαίρα του κινηματογράφου. Απεναντίας, ο μουσικός έχει στο παρελθόν προβεί στον δανεισμό των τραγουδιών του για αξιοποίηση σε φιλμ, αλλά και στην σύνθεση πρωτότυπων soundtrack, με αποτέλεσμα το 1994 να βραβευθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για την προσφορά του στην ταινία ‘Streets of Philadelphia’.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συνολική δόμηση ενός βιογραφικού έργου τοποθετείται σε πεδίο υψηλότερης δυσκολίας και μεγαλύτερης ευθύνης, που στον καλλιτέχνη θα φαντάζει μάλλον πρωτόγνωρο.

Όσον αφορά, από την άλλη, περαιτέρω λεπτομέρειες για το επί συζήτηση εγχείρημα, η κατάσταση δείχνει συγκεχυμένη. Βάσει μαρτυριών, ψιθυρίζεται η ενδεχόμενη ανάμειξη του ανεξάρτητου studio A24 (Midsommar, Uncut Gems, Moonlight) στην παραγωγή, ενώ τα σκηνοθετικά και σεναριακά ηνία πρόκειται, ίσως, να αναλάβει ο σκηνοθέτης του ‘Crazy Heart’, Scott Cooper.

Ποιος θα ενσαρκώσει, όμως, τον θρυλικό Springsteen, επιφορτιζόμενος με τον πρωταγωνιστικό ρόλο; Απ’ ό,τι φημολογείται, η περίοπτη θέση θα αποδοθεί στον ηθοποιό Jeremy Allen White, κεντρικό ήρωα της σειράς του Netflix, ‘The Bear’.

Jeremy Allen White
Jeremy Allen White

Συμπληρωματικά, αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο βασίζεται στο βιβλίο του Warren Zanes, ‘Deliver Me From Nowhere’, το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο και περιγράφει τη δημιουργία του άλμπουμ, ‘Nebraska’, του Bruce Springsteen.

Ο παραγωγός Robinson, αφού ανακάλυψε το βιβλίο, ήρθε σε επικοινωνία με τη συνάδελφό του Goldsmith-Vein με στόχο τον εντοπισμό όλων των αναγκαίων συνιστωσών που θα επέτρεπαν την προσαρμογή του λογοτεχνικού έργου στη μεγάλη οθόνη.

Σαφέστερα, το ‘Deliver Me From Nowhere’ πραγματεύεται τη γένεση του αριστουργηματικού άλμπουμ ‘Nebraska’, φωτίζοντας τη διαδικασία διαμόρφωσής του μέσω της καταγραφής συνεντεύξεων με τον Springsteen και τους υπόλοιπους συντελεστές. Όπως έχει καταστεί σαφές, το ‘Nebraska’ αποτέλεσε σταθμό στην μουσική σταδιοδρομία του καλλιτέχνη, ο οποίος έως σήμερα το τοποθετεί στην κορυφή της δισκογραφικής του δραστηριότητας, αναγορεύοντάς το ως το σημαντικότερο άλμπουμ της καριέρας του.

Απογυμνωμένο από τη συνθετότητα του ηλεκτρικού ήχου, με στίχους σκοτεινούς, βαθυστόχαστους και ενίοτε πεσιμιστικούς, το έργο αποδείχθηκε ακατέργαστο διαμάντι, που έστρεψε πανηγυρικά τον Bruce Springsteen σε μετωπικά αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις προηγούμενες, πιο ανέμελες και ανάλαφρες δουλειές του.

Όπως μάθαμε, το τεράστιο αστέρι του Springsteen και η θέση του ως κορυφαίου στιχουργού και μελωδιστή επί δεκαετίες διαψεύδεται από τις προσωπικές συνθήκες της ανατροφής του με έναν πατέρα που έπασχε από κατάθλιψη, κάτι με το οποίο ο Springsteen επίσης πάλεψε. Ένιωθε τις επιπτώσεις το 1982 και έχυσε πολύ από αυτό το σκοτάδι στο Nebraska, το οποίο πολλοί αποκαλούν το πιο άγριο και καλύτερο άλμπουμ του.

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Βρισκόταν στη διαδικασία αντιμετώπισης του να γίνει ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ και έγραψε αυτά τα τραγούδια χωρίς πραγματικά να σκοπεύει να τα μετατρέψει σε άλμπουμ. Το έκανε με ένα απλό μαγνητόφωνο τεσσάρων στροφών μόνος του σε μια κρεβατοκάμαρα σε ένα σπίτι που νοίκιαζε στο Colts Neck, NJ.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο ύφος ανταποκρινόταν καλύτερα στον θραυσμένο, ερεβώδη ψυχισμό του μουσικού, ο οποίος έδινε μάχη με την κατάθλιψη, ενώ, συγχρόνως, πάσχιζε να συνειδητοποιήσει τη μετάβασή του από την αφάνεια στο πεδίο της διεθνούς φήμης.

Τα συναισθήματα αυτά, λοιπόν, σε συνδυασμό με ευρύτερους κοινωνικούς προβληματισμούς, διοχέτευσε στο ‘Nebraska’ με τρόπο αφοπλιστικά ωμό, με αποτέλεσμα το άλμπουμ δικαίως να διεκδικεί τον τίτλο της πιο άγριας δημιουργίας του Bruce Springsteen. Μάλιστα, ο σταρ έγραψε τα εν λόγω τραγούδια χωρίς πραγματικά να σκοπεύει να τα μετατρέψει σε άλμπουμ, με ένα απλό μαγνητόφωνο τεσσάρων στροφών, ευρισκόμενος μόνος, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού που νοίκιαζε στο New Jersey.

Όσο συναρπαστικό και αν φαντάζει, βέβαια, το συγκεκριμένο ζήτημα, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς μήνες μέχρι να το παρακολουθήσουμε να εκτυλίσσεται στην κινηματογραφική οθόνη. Μέχρι στιγμής, επομένως, ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας δεν έχει δημοσιευθεί.

Bruce Springsteen - Nebraska - The Song (From VH1 Storytellers)


Διαβάστε ακόμα:

Θα χρειαζόμαστε για πάντα τον Bruce Springsteen!

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!