Η Αμερικανική Δισκογραφική Ακαδημία έδωσε στη δημοσιότητα τα 25 κλασικά μουσικά έργα που θα εισαχθούν στο Hall Of Fame των βραβείων Grammy της ερχόμενης χρονιάς.
Η λίστα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το ‘Changes’ του David Bowie, το ‘Smells Like Teen Spirit’ των Nirvana, το ‘Losing My Religion’ των R.E.M., το ‘Sign O’ The Times‘ του Prince, το ‘Jailhouse Rock’ του Elvis Presley αλλά και το ‘I Get Around’ των Beach Boys, ενώ θα τιμηθεί και ολόκληρο το άλμπουμ ‘Straight Outta Compton’ των N.W.A.
Όπως δηλώνει ο CEO της Ακαδημίας, Neil Portnow, για τις νέες εισόδους:
Το Hall Of Fame των Grammys εκπροσωπεί όλα τα είδη μουσικής, αναγνωρίζοντας την ποικιλία και τη μουσική έκφραση για την οποία είναι ξακουστή η Ακαδημία.
Αξιομνημόνευτες και αποτελώντας πηγή έμπνευσης, αυτές οι ηχογραφήσεις προστίθενται περήφανα στον αυξανόμενο κατάλογό μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας μας.
Το Hall Of Fame των Grammy ιδρύθηκε το 1973 και μπορείτε εδώ να δείτε τις 1.038 ηχογραφήσεις που έχουν εισαχθεί στο παρελθόν στο πάνθεον των βραβείων.
Υπενθυμίζουμε πως η 59η τελετή των βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2017 στο Staples Center του Los Angeles, με παρουσιαστή τον James Corden.
Ακούστε εδώ σχεδόν όλα τα κομμάτια που θα μπουν στο Hall Of Fame των Grammys, σε μία playlist που έφτιαξαν οι ίδιοι οι διοργανωτές, στο Spotify: