Ο Bruce Springsteen στέλνει μήνυμα κατά της ομοφοβίας

Ο Bruce Springsteen στέλνει μήνυμα κατά της ομοφοβίας

Ο Bruce Springsteen παίρνει ξεκάθαρη θέση εναντίον ενός κατάπτυστου νόμου στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α.
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Εκτός από μεγάλος καλλιτέχνης, αποδεικνύει και πάλι, πως είναι και μεγάλος άνθρωπος…

O Bruce Springsteen δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά σε έναν κατάπτυστο νέο νόμο που ψηφίστηκε στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας των Η.Π.Α., αποφασίζοντας να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία του εκεί για την Κυριακή, θέλοντας να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Ο «The Boss», ο οποίος έχει αγαπηθεί όσο λίγοι καλλιτέχνες από τον αμερικανικό λαό, οργώνοντας τη χώρα με αμέτρητες περιοδείες εδώ και πολλές δεκαετίες, θέλησε να συμπαρασταθεί έτσι στις διαμαρτυρίες ανθρώπων, οργανώσεων και επιχειρήσεων για την ψήφιση του νόμου «HB2».

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι transexual θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μπάνια που αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν, ενώ, παράλληλα, απαγορεύεται ρητά στις τοπικές κοινότητες το να περάσουν περαιτέρω μέτρα για να μην υπάρχουν διακρίσεις για αυτά τα άτομα.

Στην αναλυτική του ανακοίνωση, ο Springsteen αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Όπως γνωρίζετε εσείς οι fans μου, έχω προγραμματίσει μία συναυλία για το Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, αυτήν την Κυριακή.

Όπως επίσης ξέρουμε ότι η Βόρεια Καρολίνα έχει πρόσφατα ψηφίσει τον «HB2» στον οποίο αναφέρονται τα media ως τον «νόμο της τουαλέτας». Αυτός ο νόμος επιτάσσει το ποια μπάνια θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι transgender.

Εξίσου σημαντικό, αυτός ο νόμος επιτίθεται στα δικαιώματα των LGBT πολιτών (lesbian, gay, bisexual και transgender) να μηνύουν όταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάζονται στον χώρο εργασίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ομάδες, επιχειρήσεις και άτομα στη Βόρεια Καρολίνα που προσπαθούν να αντιταχθούν και να ξεπεράσουν αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, νιώθω πως ήρθε η ώρα για εμένα και τη μπάντα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που μάχονται για την ελευθερία.

Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, απολογούμαστε στους αφοσιωμένους fans μας στο Greensboro, ακυρώνοντας το show για την Κυριακή, 10 Απριλίου.

Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από μία ροκ συναυλία και αυτή η μάχη κατά της προκατάληψης και η μισαλλοδοξία -που συμβαίνει, την ώρα που γράφω αυτά- είναι κάποια από αυτά.

Είναι το πιο δυνατό μέσο που έχω για να υψώσω τη φωνή μου και να αντιταχθώ σε όσους συνεχίζουν να μας πηγαίνουν πίσω αντί για μπρος.

Μόνο σεβασμός για τον μεγάλο Bruce Springsteen, ο οποίος δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά με μία ανάρτησή του στο Twitter, προέτρεψε τους πολίτες που μάχονται κατά του νόμου να επικοινωνήσουν άμεσα με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους για να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την ακύρωση της παραπάνω νομοθεσίας.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως o Springsteen έχει τιμηθεί με το βραβείο Oscar, για το ‘Streets Οf Philadelphia’ – το θέμα της ταινίας ‘Philadelphia’ με τον Tom Hanks, ένα έργο που έθιξε όσο λίγα, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στον χώρο εργασίας και στην κοινωνία γενικότερα, και, παράλληλα, σε συνδυασμό και με την ταινία βοήθησε τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το AIDS.

Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia (Official Video)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.